AMI 6

Začel/a janez, Maj 12, 2012, 06:01:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Od 67 leta dalje ni velikih sprememb na mehaniki. Takrat je dobil AMI6 novi tip 602 motor in menjalnik kot ga danes poznamo v vsej A seriji. Razen, da ni imela zunanjega oljnega filtra in spet par malenkostnih sprememb. Tudi večino opreme in mehanike je spaček dobil od AMI6 ... števec, zadnje luči, ... Èe ne bi naredili ami6 bi spaček bil še vedno rustikalen kot v sredini šesdesetih. Tako pa so ga s pomočjo amijevih delov posodobili. Tudi furgon AK350 je bil narejen na osnovi AMI 6 in kasneje AMI8... AK400 prav tako na AMI8...

Ami 6 je bil ena taka injekcija za posodobitev kompletne palete A serije. Konec koncev tudi dijana ima AMI6 korenine.

sušo

Ja 6Tica je res hudobija. Tko za vozit kot za gledat.
Pri nas doma jo mamo radi zelo.
Prijazna do uporabnikov.
Vožnja poezija - v verzih.

janez

Sušo sej midva se morma enkrat dobit ... no midva in najine šestice. Tvoja je original, men je pa lažje v živo pogledat kje kaj pride kot pa po katalogih iskat. Tak, en popoldan pr men v delavnici ob debati in ...

Ko bom tolk daleč s projektom se slišiva . OK?

sušo

Definitivno važi.

Khm lohk bi pa nardila tko da gre naša 6Tica teb na počitnice čez zimo in maš 1:1 model...

janez

Se bova zmenila... Sam do zime morm imet fertik našo šestico. Model rabim prej :)

Citroenovc

Ena šestica karavan je bila vsaj do lani parkirana v garaži cca 1km stran od mene.
Prvi lastnik (sicer že dolgo pokojni). Njegov sin jo je pa na vsake kvarte en krog popeljal.
Potem je pa lani vnukinja začela prenavljati hišo in pojma nimam, kaj se je zgodilo z antikviteto.
OK

LP
Primož

janez

Èe imaš čas pejt pogledat pa povprašat. Mogoče je še kje... ali v kaki šupi ali pa kje zunaj v okolici.

Citroenovc

Sem že spraševal ... lastnika nikol ne dobim. Ostali pa "ne vejo".
OK

LP
Primož

janez

Včeraj smo se nekako zbrali in šestico prepeljali v nov dom. Nekaj delov v šestico nekaj pa v dijano. Je še ostalo par delov in jih bom kasneje prepeljal domov. Zaenkrat to kar je najnujnejše in kar smo na prvo roko zagrabili in odnesli ...

Kr hudo zgleda... bo dela.

gule

Bogi...zdaj, pa je pri Keži na rehabilitaciji...

janez

Ja fejst je bogi. Zdajle sem ravno  malo čistil in premetaval pripeljane dele in avto... Huda bo. Bo potrebno kar fajn plan naredit kaj in kako obnovit... se lotit obnove.

Ce la vie ...

janez

... današnje brskanje, sortiranje, sestavljanje...

Ko sem sestavljal sem samo gledal kje bom našel napis "Meho was here". Ker kak je pa to poflikano je pa že nemogoče. Na prednjem blatniku , rob je "popravljen" tako, da je podložka od vijakov za premo gor našvasana... Adijo pamet, pa sem mislil, da sem že vse videl... :BigThumbs:

gule

Bogi je, ampak ima karizmo...to boš ti rešil...

pubi2cv

Ahhhh....po 16 letih spančkanja....bo pa tale moj bivši več kot vesel kompletiranja:BigThumbs:

Keža...dej gor kako sliko od onih vrhunskih flik...najbolj mi je všeč tista iz stebrička....haha:Hammer3:

janez

Kompletiranje bo malo problem... zgleda, da ni tolk kompleten kot sva mislila na začetku. Res pa je , da je verjetno še nekaj delov pri tebi. Pa tudi... tisto kar je je čisto uničeno, žal. Glede na to, da je tole šestica, dosti delov ne paše gor od osmice in ... ja no, ena varijanta je , da se išče dele, druga pa da se naredi in potem "tokom eksploatacije" dodaja in menjava dotrajane in manjkajoče dele.

Evo steber ala "Meho majstor"  :BigThumbs: