C4 II - težavica in vprašanje

Začel/a loop0710, Maj 09, 2012, 03:00:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

loop0710

Pozdravljeni vsi:)

Vozim novi c4 1.6 (bencinar, 120KM). Avto ima sedaj cca 26.000 KM, kupljen nov, lansko poletje.

Imam eno manjšo težavico in eno vprašanje. Pa najprej k težavi.
- avto mi, ko je mrzel cuka, sploh takoj ob speljevanju v prvi in drugi prestavi v njižih obratih.
Predvsem se mi to dogaja, ko ni ravno mraz, če se tako izrazim. Pozimi npr. tega problema ni bilo. Cukanje pa je bilo opazno že lani pred zimo in letos spet, ko se je ozračje malce segrelo.
 Na servisu na 20kkm sem jih na to opozoril in so tudi ponovno nastavili vse parametre, nekaj tednov po servisu pa so me še klicali, da Citroen zaradi slabe kvalitete bencina v SLO zastonj daje neko tekočino (čistilec injektorjev?), ki naj bi rešil prav to težavo. Sam sicer vedno tankam na OMV 100 oktanca, ki naj bi bil kvaliteten.
No, težava ostaja. Ima še kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo oz. na kaj bi jih mogoče lahko na servisu opozoril.

- sedaj pa še eno vprašanje. Avto ima avtomatske dnevne luči. Ko so le-te vklopljene mi ne svetijo zadnje pozicijske (pač tovarniška nastavitev). Ali je varianta, da bi mi na servisu zadevo sprogramirali tako, da bi  pri prižganih dnevnih lučeh gorele tudi zadnje pozicijske.
Avtomatika preklapljanja med dnevnimi in "običajnimi" lučmi namreč včasih ni ravno po mojem okusu:) So situacije, ko popolnoma zadostujejo prednje dnevne luči, vendar bi pa raje videl, da mi takrat gorijo tudi zadnje (npr.malce megleno vreme, konec dneva, ko še ni mrak, ni pa tudi več optimalna vidljivost).

Drugače pa je avto špica:)

Lep pozdrav in hvala vnaprej za kakšen odgovor:BigThumbs:

Luka

Gox

Pozdravljen,

čistilo za injektorje in vbrizg se kupi na servisu, cca 16,5€ je flaškica, ki naj bi jo bilo dobro dodati h gorivu na vsakih 5000km. (v te Vti motorje)

A cukanje dolgo traja? Tudi po več km ... ?

Jaz sem pri taki mašini (1.6 16 v DS3) opazil, da jo je težko vozit zelo počasi v prvi prestavi zelo enakomerno ... že malo premakneš gas pa avto "kar skoči" To govorim o zelo nizkih brzinah 15-20km/h ... mogoče se ti to dogaja, pa se ti zdi kot da cuka?

Pozimi, ko je mrzlo pa že avto drži na štartu višje obrate in je to manj opazno.

frodo1

Citat od: loop0710;131769Avto ima avtomatske dnevne luči. Ko so le-te vklopljene mi ne svetijo zadnje pozicijske (pač tovarniška nastavitev). Ali je varianta, da bi mi na servisu zadevo sprogramirali tako, da bi  pri prižganih dnevnih lučeh gorele tudi zadnje pozicijske.

Luka

Ne glede na to katere luči so prižgane, ali pozicijske ali kratke in ali jih prižgeš ročno, ali avtomatika, ko  gorijo sprednje, bi naj zadnje vedno gorele. Ali si preveril če ti sicer sploh delajo?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

loop0710

Pozdrav,

@Gox
To čistilo sem takrat dobil na servisu brezplačno (so pa rekli da je cena tam nekje, kot omenjaš) in ga tudi vlil v prazen rezervoar in potem natankal na polno. Dejansko cuka samo v štartu(mogoče prvi kilometer), potem ne več.
Mogoče je res tudi kaj na tem kot praviš glede "občutljivosti" prve prestave.
Sem testiral zadevo in ko sem speljal (z mrzlim motorjem) sem v prvi peljal zelo počasi in  držal konstantno gas. Avto cuka, kot bi ga na moment nekaj zadušilo, potem pa spet skoči.
Èe drugega ne bom pa naslednjem servisu spet rekel da malce preverijo.

@frodo1
Žarnice vse gorijo, to ni problem:).  Èe imam vklopljene pozicijske gorijo spredaj in zadaj, če imam vklopljene zasenčene gorijo  zasenčene spredaj in pozicijske zadaj, če imam vklopljene dnevne (ročno ali avtomatsko) pa mi gorijo samo dnevne spredaj, zadaj pa je tema. Saj to z dnevnimi lučmi je drugače praksa tudi pri ostalih znamkah. Prej sem npr. vozil Golfa VI in je bilo enako - če so vklopljene dnevne, zadnje pozicijske ne gorijo. Tudi nekaj C4 II in C5 z dnevnimi lučmi sem videl, da imajo tako kombinacijo.

Me pa res zanima ali lahko na sevisu to sprogramirajo tako, da bi vedno gorele tudi zadnje?

LP
L

skos

Pozdravljen, imam določene informacije, da na omw še nekaj časa mešajo z bio gorivom in ni tako kakovosten kot napetrolu oz. da ima petrol že zelo stare rezervarje pri prevozu goriva...zato je že skorj vseeno (govorim za 100 oktanskega).

Mene pa zanima, če je kdo ki pozna razliko pri citroenu med

c4 v16 letnik 2006 IN PA

C4  VTI letnik 2010 (predvsem tega me zanima ali je kakšna razlika v mašini???)

hvala za odgovor.

dvorjan

Ta motorja 1.6 sta povsem drugacna.

Stari je dolgoletni PSA motor 1.6 16v z 80 kW (110 KM) z jermeni, drugi pa je 1.6 VTi, razvit v sodelovanju z BMW, ima 88 kW (120 KM) in verigo.

Tako z vidika porabe kot zmogljivosti je VTi motor boljsi, ce je enako zanesljiv pa bo pokazal cas ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

skos

aha, se mi je tudi tako zdelo nekak. Me pa zanima zato, ker ali ima ta vti serija tudi turbino?

hvala za odgovor :)

dvorjan

VTi nima turbine. Isti motor s polzkom (turbopuhalom) ima komercialno oznako THP.

skos

Polzek? Ker imam sedaj priložnost za nakup vti l 2010 musiq comfort in me zato vse to zanima in kaj vi menite o tem avtomobilu, razen tega da ponuja obilico opreme za primerno ceno! :)

dvorjan

Polzek = turbina

A nisi se nobene videl?

Avto brez polzka je pa pocasen kot polz, ce sem malo zleht. =)

skos

aha hvala..ne nisem še videl in sem še čisto nov pri teh zadevah :)

pač vsak dan nekaj novega in hvala za jasno pojasnilo :)

loop0710

Citat od: loop0710;131769- sedaj pa še eno vprašanje. Avto ima avtomatske dnevne luči. Ko so le-te vklopljene mi ne svetijo zadnje pozicijske (pač tovarniška nastavitev). Ali je varianta, da bi mi na servisu zadevo sprogramirali tako, da bi  pri prižganih dnevnih lučeh gorele tudi zadnje pozicijske.
Avtomatika preklapljanja med dnevnimi in "običajnimi" lučmi namreč včasih ni ravno po mojem okusu:) So situacije, ko popolnoma zadostujejo prednje dnevne luči, vendar bi pa raje videl, da mi takrat gorijo tudi zadnje (npr.malce megleno vreme, konec dneva, ko še ni mrak, ni pa tudi več optimalna vidljivost).
Luka

Živjo,
da malo oživim moje vprašanje:). Ve kdo, ali lahko na servisu nastavijo, da so ob prižganih dnevnih lučeh prižgane tudi pozicijske. Pred kratkim sem na Brezovici pri LJ videl enega rdečega C4II, z Exclusiv opremo (mislim, da je imel še panoramsko streho, če se kdo prepozna:)), ki je imel to tako zapeljano.

Saj itak bom vprašal še na svojem servisu, samo je fajn že prej biti malo informiran, da me prehitro ne odpravijo:).

Lp
L

loop0710

Citat od: loop0710;133985Živjo,
da malo oživim moje vprašanje:). Ve kdo, ali lahko na servisu nastavijo, da so ob prižganih dnevnih lučeh prižgane tudi pozicijske. Pred kratkim sem na Brezovici pri LJ videl enega rdečega C4II, z Exclusiv opremo (mislim, da je imel še panoramsko streho, če se kdo prepozna:)), ki je imel to tako zapeljano.

Saj itak bom vprašal še na svojem servisu, samo je fajn že prej biti malo informiran, da me prehitro ne odpravijo:).

Lp
L

Kratek update:
če bo slučajno še koga zanimalo je zadeva izvedljiva. Bil na servisu (Merlak - pohvale, so si vzeli čas:) ), avto so priklopili na tester in nastavili željeno, torej sedaj mi ob vklopljenih dnevnih lučeh svetijo tudi pozicijske(parkirne), tako spredaj kot zadaj.

Gox

Super, torej obstaja tudi ta opcija ...

dobra informacija za ostale s podobnim "problemom".

Matjaz_P

Pozdravljeni

Imam podobno težavo kot jo je omenil loop0710:
Citat od: loop0710;131769...

- avto mi, ko je mrzel cuka, sploh takoj ob speljevanju v prvi in drugi prestavi v njižih obratih.
Predvsem se mi to dogaja, ko ni ravno mraz, če se tako izrazim. ...

To se mi dogaja na C4 1.6 HDi (letnik 2006). Avto pocuka kmalu po speljevanju, ko je motor še hladen.
Je mogoče že kdo odkril vzroke za omenjeno cukanje?

Hvala za pomoč

LP