C4 II - težavica in vprašanje

Začel/a loop0710, Maj 09, 2012, 03:00:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

BlackArrowC4

Citat od: loop0710;135089Kratek update:
če bo slučajno še koga zanimalo je zadeva izvedljiva. Bil na servisu (Merlak - pohvale, so si vzeli čas:) ), avto so priklopili na tester in nastavili željeno, torej sedaj mi ob vklopljenih dnevnih lučeh svetijo tudi pozicijske(parkirne), tako spredaj kot zadaj.
Ali niso dnevne luči iste luči kot pozicijske spredaj. Vsaj na mojem C4 je tako. Se pravi dnevne, naslednja pozicija na stikalu so pozicijske, s tem da meni svetijo tudi zadaj če dam na pozicijske, če imam samo dnevne pa samo spredaj. Imam pa led varianto zmontirano za dnevne.
Bom vprašal tudi jaz na servisu, če mi lahko sprogramira, da bi svetile tudi zadnje luči ob dnevnih lučeh. Hvala za info.

BlackArrowC4

Citat od: BlackArrowC4;190273Ali niso dnevne luči iste luči kot pozicijske spredaj. Vsaj na mojem C4 je tako. Se pravi dnevne, naslednja pozicija na stikalu so pozicijske, s tem da meni svetijo tudi zadaj če dam na pozicijske, če imam samo dnevne pa samo spredaj. Imam pa led varianto zmontirano za dnevne.
Bom vprašal tudi jaz na servisu, če mi lahko sprogramira, da bi svetile tudi zadnje luči ob dnevnih lučeh. Hvala za info.
No, samo da sporočim, da so tudi meni na servisu sprogramirali, da mi poleg dnevnih led luči svetijo tudi zadnje :)

freextr

Meni se je na c4-ki začelo dogajat isto motor (120vti) cuka v prvi, drugi in tretji pri nizkih obratih seveda oz. če ga pustim v drugi in pustim po klancu dol (če sem med 2500 in 3000 ni cukanja) in samo prvih par km potem je speljevanje oz. vožnja z minimumom ok. Tega do sedaj ni delal (77000km) sem pa opazil enkrat okoli 50k km daj je malo ''len'' pri nizkih obratih ko je mrzel. Enkrat pred tremi meseci se mi zgodi da sem po 8ih urah mirovanja - kar vroč dan je bil - vžgal avto in je zelo neenakomerno držal minimum in to tolko da me je v sedežu kar zibalo naprej nazaj a po tem tako občutnega zibanja ni bilo več je pa sedaj vedno malenkost neenakomeren minimum pri hladnem zagonu - mogoče tega prej nisem opazil ker nisem dal pažnje). Zdej pa vsak dan zjutraj oz. ko stoji več časa kakih 10-12 ur moram speljat kar hitro :D če nočem pocukavanja.
Benzin 100 OMV in do sedaj dvakrat vlil citroen additiv za čiščenje ventilov. Menjan tudi zračni filter in svečke pri 66k km. Sedaj bom v četrto menjal olje in filter, ter še filter goriva ki ga nisem še <- mogoče je to problem?

FALKO

Pozdravljeni vsi !

Sem nov na forumu, razlog pa, da ima "moja" citroena C4, 1,6, 120KM in pri kateremu (kot še nekaterim) mi gre na živce cukanje, ker pač to ni normalno.
Naj povem le, da smo bili na nekem servisu, kjer so opravili update softverja, vendar je napaka še bolj izrazita :(

Naj povem še to, da ima ta (nekateri ste to že potrdili) avto (kot tudi pežojčki) bmw-jev motor (morebiti res skupni razvoj, podrobnosti ne vem) ketno namesto jermena.
In ker sem sam lastnik bmw-ja, vem, da imajo praktično vsi novejši motorji težave z ketnami (pri starejših si jo le preverjal na 500.000).
Najbolj črni scenarij je, da ti jo odtrga (še prej verjetno odtrga drsnik).
No skratka o ketnah si lahko preberete kar nekaj na bmwslo forumu

Pa naj se vrnem.., avto cuka ko je hladen, sedaj tudi ko je topel, seveda je to najbolj očitno pri nižjih obratih.
Hvaležen bi bil, če bi kdo (upam, da je kakšen na tem forumu) namignil, kje bi se iskala napaka.
Za ta simpton je lahko kriva že res da tudi ketna, vendar bi se "morala" verjetno prej tudi slišati, da je raztegnjena.., in če je raztegnjena, napačno krmili ventile, posledično bi se lahko to odražalo na cukanju, no to je le moje mnenje...
hvala
lp

jbb

Pozdravljen!

Preberi moj post  "glasen motor 1,6 vti" par strani nazaj...
Še vedno imam sedaj podobne probleme kot ti. Pač sem se navadil kako moram voziti prve kilometre. Nižja prestava več vrtljajev, nežno speljevanje in pospeševanje, je pa najslabše če se peljem v klanec. Po ravnini in navzdol nekako gre. V klanec pa pa ko bi vse dele zmetal v kovinsko posodo in jih premetaval.  Aditiv dodajam vsako leto pa ni nobene razlike v ropotu.
Imam pa sedaj 53 000 km pa ni nekih drugih  problemov z motorjem.