Rumeni darovalec

Začel/a Zeko124, Maj 07, 2012, 02:18:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Jaz sem tudi danes zvedel za enega Zeko... Limuzina, prva lastnica, pokojna dve leti, rabi akumulator... pali vozi. Telefon na ZS.

Zeko124

huh... obleganje. Èeprav semizdi da mal provocirata ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Avta ni več... oz. ga skoraj ni več. kar se pa je*anja tiče pa... no ja. Izumil sem nekaj novih kletvic, sicer pa še kar gre, ko se enkrat lotiš.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyfan

Citat od: Zeko124;138242...Izumil sem nekaj novih kletvic,...
Tako je pri razstavljanju.
Èe ga bi (ga boš) sestavljal, bi pa izumil veliko novih molitvic :))
Lep pozdrav!

Etedoron

Zeko: Ne, ne zezam se - šel sem ti post napisat takoj ko sem izvedel.

Dyfan: :) moram rečt, da je bilo pri meni poanvad obratno: molitve, ko sem razdiral - da bom še lahko sestavil, kletvice ko sem sestavljal - ko nič ni šlo skupaj. ali pa nisem več našel nekega dela, čeprav sem vedel, da gai mam in da sem ga spešl očistil in pripravil za vgradjo. Tako imam zdaj skoraj še za enega spačka rezervnih delov - vse podvojeno, ker sem kupoval nove dele, ker starih nisem več našel ... Seveda so se našli 5 minut po tistem, ko sem že vgradil nadomestne dele ...

mimogrede - še zdaj ne najdem ene cele PREME - Šteljo jo nima, Keža jo baje tud nima - manjka mi ena sprednja prema z zobmi za stare amortizerje - nekam sem jo založil in je u p.m. ne najdem več ... Evo, že kolnem...
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

dyfan

He he, Etedoron - na to pa res nisem pomislil, namreč, da bi izgubil kar celo premo.
V takem primeru so res kletvice edino, kar bi mi prišlo iz ust in to od srca :))

Pa saj jo boš mogoče našel. Bo pa za zlato rezervo.
Lep pozdrav!

Zeko124

Men falijo predvsem šraufi... kuupi šraufou. In en zadnji stebriček.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Almost finito... Èaka me še en trd oreh: demontaža prem. Nazadnje ko sem to počel je trajalo približno 8 ur. Neznanje... Demontaža polosovin... no, to je*ado sem si pustil za enkrat drugič... :)

Zdaj pa imam vprašanje za mojstre; od ležajev na rokah se poznajo kanalčki, nekje 0,5mm, pri enih bolj, drugih manj... Je to še OK? Pa simptomi obrabljenih prem so mi tudi neznani... Roke ni videt da bi mele luft, končniki pa ogromno.

Pa še slikca, kako je zmontirana utež...

www.keramika-genorio.si

Lovro

Šasija pa izgleda, kot da si jo iz morja potegnil...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Lovro

Roke bodo še sigurno uporabne, ne glede na tisto rjo... to se le očisti, nekateri celo odprejo tisti valj z utežjo in ga obnovijo.

No ja, upam, da se bo kdo našel, ki bo svetoval Zekotu glede njegovega vprašanja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Nič bat,roke so samo videt grozne.Tisto rjo očisti pa bodo kot nove,seveda,če niso zvite,..
Ležaji-če imajo prevelike "udolbine",so za v staro železo,če ne pa se jih še da uporabit,saj ne delajo cel krog,ko so zmontirani ,ampak samo 1/5.Ob prvi priliki jih prinesi pokazat,pa da vidimo.
Preme-če ni zlomljeno/zvito je v redu-zmeraj,ne glede na rjo,je stena dovolj debela.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Glede na prebrano, so preme OK. Èe so roke tudi OK pa nebi vedel, ker ne vem, kako se preveri :). Roke so itak tolk debele da se jih speska in pobarva... pa so videt ko nove ;).

Hvala Vojku za odgovor, zaenkrat so v kopeli starega olja :).

Ubistvu bo Dinos dočakal le minimalen del tega avta... ostalo se reciklira. Šasija je pač gotava, tu ni kaj, je pa mnogo uporabnih delov...

www.keramika-genorio.si

amipick

Roke preveriš,ko so na avtu.Gledaš avto spredaj in morajo kolesa stat tako,da so zgoraj rahlo bolj ven kot spodaj.
Ko gledaš zadaj,pa morajo stat kolesa ravno.

Ko pa jemlješ staro roko iz zaloge za zmontirat na avto,ne veš v kakem stanju je do montaže.

Kaj je pa z šasijo.Je res tako slaba??Je zvita,pregnita ali...
Ne meči stran,če ni potrebe,šasijo za ami se ne da več kupit novo!
Daj kakšne slike šasije.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Roke... so stale vsaka po svoje... Starih rok pa nimam ,razen teh štirih...

zadnji konec šasije je "odgnil" in pleše po svoje, spodnji del plate pregnit, ene nosilce sem še jaz poškodoval od jeze... skratka za moje pojme je fertik, lahko poslikam...

www.keramika-genorio.si