Rumeni darovalec

Začel/a Zeko124, Maj 07, 2012, 02:18:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Obljubljene slike...

Sem med slikanjem gruntal kaj sem pozabil, pa vidim zdej, ko sem dal slike na "komp"... Senčnik :argue1:... vse skup zgleda zdej ko en "fiš aj".

Skratka veliko je (bilo) govora o Amijevi bolezni, večina vas verjetno ve, kaj to naredi v praksi, za tiste, ki pa še niste videli tako slabega primerka, pa sem naredil nekaj slik. So slabe, ampak se vidi, v čem je "keč"...

1. Amijev strop brez tapet, na sliki pregnit stebriček in rob strehe, pod katerega se zateka kondenz v stebra (skozi večjo luknjo se ta zatipat)

2. levi steber in el. napeljava za stropno lučko

3. rob strehe

4. steber s profila

5. karoserija v končni fazi propada
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Drugače ni niti z zadnjim koncem... Na sliki se vidi, kaj se naredi z originalnimi plehnatimi blatniki (slikano po odstranitvi večjih kosov kita) in kako pregnije karoserija tik pod trikotnim oknom...

skratka VSI, KI IMATE oz. VOZITE Amije: dajte pravočasno sanirat napake, rjo, zaščitite votle dele, tudi če vse zgleda lepo in prav, vzemte si en vikend frej, "vržite" dol armaturko, poglejte če vse "klapa"... Dejmo ohranit te Amije ki so vsaj kolkor tolk.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Še ena stvar...

Spredaj so Michelin 125 X z še precej profila, če kdo rabi menjam za kaj uporabnega od Amija. Take hrenovke mi pač ne koristijo... ;)

www.keramika-genorio.si

Zeko124

"Demolišn" se nadaljuje... Horror online...

Desni B steber je zdaj takorekoč samostoječ, levi je tik pred tem da to postane. Ko sem potegnil dol tesnilo na pragu, je prag enostavno odpadel.

Na sliki se še vidi nekaj improvicazije, ko je bil avto v zadnjih vzdihljajih, da se niso udrli zici so našraufali profile. Pod blatniki pa 2 mali presenečenji: vsa tesnila so bla na svojih mestih pa enkrat so bili popravljani kot se spodobi... Svašta.

Pa še utež... In na koncu ko pometeš garažo.

www.keramika-genorio.si

sušo

Huh
Tale predzadnja slika je huda...
Drgač pa pridn Zeko pridn.

rok.si

Uf, upam, da si bil cepljen proti tetanusu, Zeko!

sivipas

Tega amija sem jaz fural eno leto - možno celo da sem ga jaz zadnji imel registriranega na cesti. To je bilo tam nekje leta 2003.
Avto sem dobil od lastnice zastonj, s tem da ji ga vrnem ko ga ne bom več hotel uporabljat. Bil je nevozen, kleparsko zelo soliden, ampak precej zapuščen - kot si sam videl, kup nekega štroma od muzike, spomnim se tudi da so kabli od luči bili potrgani in so me pol *ebali na tehničnem ker se brez teh kablov ne da fiksirat luči. Na levi glavi je bil zgoren ventil, to sem zamenjal in je vžgal, ampak je kratko potem polomilo zobnik prenosa glavne in odmične gredi, tak da sem pol na drugi blok dal njegove bate in cilindre in to je pol laufalo spodobno. Kaj več od tega se nisem z njim ukvarjal, je bil za na šiht dober tak kot je bil. Ko je potekla registracija sem ga vrnil lastnici, bil je vozen in izpraven, če se prav spomnem je na eni glavi mal olje slinilo, drugač pa je bil b.p.
Sam, ne morem verjet kolk je propadel avto. Takrad je kleparsko bil res dober, kakšna pikica tu pa tam ampak brez kakih večjih lukenj. Škoda, da je tako propadel.
Pa še eno zgodovinsko fotko od bivše lastnice sem izbrskal - svetovc na Nizozemskem.

Zeko124

@Sivipas, viš, viš, pa bomo počasi ugotovili zgodovino avta... Motorja se (še) nisem pipal zaenkrat. Priročen podatek o tem, kolk časa je stal pred hišo... In v tem času je takole propadel. Kot si sam rekel, propadel je od stanja, ne od tolk od vožnje. Tele rumene ratkape so pa tud ble še noter v gepeku. Kablov še danes ni nikjer... ;). Si ti montiral kose od Yuga noter? he-he. Ma ne za muziko, to so bli kabli v desnem stebru 1 cm debeli, ko za satelitsko... pa zadaj je tud moglo bit še nekaj dodatno... kup enih dodatnih kablov... mam slike nekje.

Ta slika pa bi verjetno bivši lastnici več pomenila kot meni...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Počasi ga bo zmanjkalo, revčka... Prednja hauba pa je že rezervirana =).

Kolkor je karoserijsko praktično popolnoma uničen... se mi je ob pogledu na prednje (zunanje) blatnike kar malo nasmejalo...

Aja, a mi kdo ve razložit, za kaj služi tale luknja? Šverc nečesa zelenega ali...?

www.keramika-genorio.si

gule

Na katero luknjo misliš? Te na blatnikih so za cevi, ki odvajajo vroč zrak iz motorja...

ModelJT

Gule on misli tisto luknjo v šasiji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Tista luknja je pa zato, da čmrlji prosto letajo vun pa not :)

Zeko124

Citat od: janez;135522Tista luknja je pa zato, da čmrlji prosto letajo vun pa not :)

Ne, ne, je bla zablindirana z tistole pripravo poleg ;). dodaten plac al kaj jaz vem... svašta je na tem avtu zanimivga... bom še kaj povedal in objavil, ko bo cajt za to...

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Dajte me tisti, ki kaj veste o zgodovini tega avta razsvetlit. Nekdo si je ta avto delal za sebe, ker je bil očitno kompleten obnovljen. Poflikana karoserija, poflikana šasija (zato pa je zdržala!), kup dodatkov (sem prišel zdaj do tega, čemu vsi dodatni šalterčki), kompleten na novo poštrihan... je moral bit res lep. Pa uteži... Sestavljanka po meri.

www.keramika-genorio.si

Etedoron

Ej Zeko, danes sem izvedel za enega amija, kao dober original pleh, prvi lastnik blablabla, prva farba. Ko dobim podatke pa ceno, se lahko zmenimo, gremo pogledat. Baje da je kao tiptop - mogoče se na tvojem mestu s temle tvojim ne bi matral, ampak kar za dele razdrl, če bo un dost džabe pa dober ...

Èe bo dober, bom interesent, da ga sam zmaknem kruti usodi, ampak ker vidim kolk se zajebavaš s temle, se bom u vrsto zanj postavu ZA tabo, okej?
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com