Dim z izpuha 2CV

Začel/a Dyanozaver, Maj 04, 2012, 10:04:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dyanozaver

HOJ !
Zadnje čase   na spaki močnejši dim z izpuha med vožnjo,predvsem po prestavljanju  in dodajanju/odvzemanju plina.
Z vžigom ni problema , saj pali kot mina in prosti tek je tudi v redu(vsaj kolikor slišim-laično) .Motor  deluje lepo tiho .Opazil sem malo večjo porabo goriva,res pa da sem naredil  letos šeke slabih  1500 km.
Prosim za nasvet.
Hvala lepa .

:funny34d:Dyanozaver -spakozver

sušo

A ni auspuh glih dimu namenjen...  ha ha
No mal heca drgač pa jest s tem manevrom - odvzemanje/dodajanje plina in potem dimna zavesa si otresam nadležne ritolizneže, beri za mano vozeče na premajhni varnostni razdalji. Zelo priročno.

Drugače pa je to bolj kot ne posledica iztrošenosti teflonov v glavi. Ni konc sveta. Probi vozit s čim manj nabiranjem podtlaka v motorju in redno preverjaj olje pa bo.

Dyanozaver

Olje sem preverjal,pa dolil malo manj kot pol dl.
Zanima me pa menjava teflonov-časovno in stroškovno.

sušo

Ja glave dol pa narazen pa menjava teflonov in k so že dol še ventile popedenat in tako.
Dela en dan, če je volja dovolj močna.
Sm enkrat to pomagu delat...
Drgač pa kok kadi? A sam pr opisanem postopku al skoz?
Jest to nebi razdiru če ne papa olja.
Ami je skadil na ta način skor liter na 1000 tko da je blo treba podret. Èe vlivaš deci na 1500 je to super. Itak je to bokser. Ma da pije pa da si doktor.
To so moje izkušnje.

pubi2cv

Bolj se furaš, manj kadi. Fajn ga zlaufi na kaki dolgi turi, zna pomagat. Vsaj pri meni je ponavadi tako. Drgač pa...ja...možno da so tefloni. Èe pa to ne pomaga....pa znajo bit obročki. Ampak....če se na olju zgolj simbolično pozna...ni panike...ti sam furi. Sej je že Sušo povedal, da je uspuh za dim narjen, ane....hehe

gule

Olje ni predrago...15w40 se dobi za cca.2-3 eur/liter, če ne kadi prav na videz jaz ne bi nič menjal...dolival bi je ceneje...meni tudi pokuri olja, pa ne bi zaenkrat nič menjal...

garac

mogoče so tudi obročki obrabljeni, ampak dokler ni poraba olje velika, dokler avto normalno vleče veselo vozi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dyanozaver

Hvala najprej za odgovore.
Je b il spaček 2008 generalno obnovljen,tudi motor.V kolikšni meri je kaj bilo ne vem,bom pa probal preveriti (Keža,pa bivši lastnik tudi) .Sprašujem se ali v teh 4 letih po obnovi lahko tefloni puščajo,kolikor sem seznanjen ni bilo veliko km prevoženih v teh letih .

Ja najprej bom preizkusil Pubijev nasvet,pa ga bom malo pretegnil-avto mislim.
Potem pa preverim olje in se odločil.Vsekakor ne bomšparal pri olju,tudi pri Dyani nisem nikoli ,saj sem menjaval tudi na 5000 km .

2sv

ka mogoče kiri spak ne kuri olja pomoje ga vsaki če le ni pretirano ga samo kontroliraj in po potrebi dolivaj  po bo čisto ok.

janez

Keža je delal samo kleparijo na tem spačku... ostalo je delal lastnik sam.

Tefloni, ventili, vodilaventilov ,  obročki... Vse po malem. Kolk je dela ? En dan ali dva odvisno kako je avto sestavljen in v kakšnem stanju je. Materijal ... komplet tesnila s tefloni, mogoče obročki, menjat olje in filtre... Ventile šlajfat, če so še uporabni.

Dyanozaver

Se mi je zdelo,da je nekako tako,saj bi potem verjetno ne imel teh težav.Keža -bom te kontaktiral osebno pa bi se potem zmenila za kak termin .Do ta čas pa bo kuril-mogoče ne bo pokuril :funny34d:

zlikovski

Èe ti kadi samo hladen so tefloni, če pa skoz pomalen pa so batni obročki. Kot so napisali če je poraba še nekje v normalnem potem ni panike.

Edino kaj bi te opozoro v zračno hlajene motorje ne vlivaj sintetična olja ali polsintetična.
Ker so ti motorji izpostavljeni malenkost višjim temperaturam, sintetična olja to ''nezdržijo''.
Posledično ti mnogo prej pobete teflone in rinke.

Dyanozaver

Olje vlivam samo Total,pa nič drugo.Bom pa v kratkem probal urediti stvar,da ne bo še več sr...a .

zlikovski

Ni finta da je totalovo olje, ampak nesme biti sintetično, pa lahko je kot andrej pravi čungalunga, mora zagotavljat standarde katere je predpisala firma. Nemisli si če boš not vlil ole za 100€ da bo boljše kot tisto za 40€. Za vse stvari obstajajo standardi. Nekaj na pamet not vlivat je pa itak brezveze.

dvorjan

Ti samo glej, da bo olje MINERALNO. Priporoca se sicer 20W-50, ampak tudi 15W-40 bo za vecino potreb okej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!