Dim z izpuha 2CV

Začel/a Dyanozaver, Maj 04, 2012, 10:04:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dyanozaver

Sem naribal dobrih 100 km čez dni,pa je dim še vedno prisoten-bolj pri prestavljanju v 2 in 3 .
Olje je v normali,pa tudi poraba benza ravno tako.
Kar se tiče dolivanja olja pa itak Total ,kot si napisal 15W-40 .

Upam,da bom lahko čimprej odpravil  popravilo,pol pa itak gasa,samo da ne dimi.:funny34d:

zlikovski

Tako olje moreš uporabljat za svojo mašino:
http://www.olja.si/total/quartz-5000-15w-40-1l

total 7000 je polsintetično
total 9000 pa sintetično
Teh dven ne vlivaj not.

sivipas

je še en podatek - če so obročki obrabljeni se ponavad nabere olja v ohišju zračnega filtra.

zlikovski

Dyanozaver

No,to bom pa res še pogledal . Thanks.

Etedoron

Set tesnil + teflonov sem na svetovcu videl za 20 evrov, na rednem trgu so po 28. Ne vem, koliko je na slvoenskem trgu... Ma ne boš obubožal. Praš Kežata, on ziher lahko zrihta kaj za podobne številke.
Aja, pri Novaku, ko je nekdo nazadnje kupil, so mu dali tesnila od enega drugega avta, čeprav je pisalo 2CV na embalaži. Mogoče Visa Club... ?

Spačkom se sicer močno tolerira poraba olja, ampak jaz imam porabo olja 0/5000 km, zahvaljujoč dvema faktorjema: Total Quartz 5000, pa ne-vžgem-dok-ne-pride-Keža zdravnika za spačke. :)

Z olji je tako: 15W40 mineralno, brez debate. Obstoja tudi en STP 20W50, ki sem ga enkrat sprobal - močnejša kompresija, motor je hitro zropotalo. Poleti ni tako hudo, ker je olje zaradi temperatur redkejše, v hladnem vremenu pa bi 20W50 stolkel glavno gred.

Èe imaš res krizo z dimljenjem, pa ti je že nerodno se vozit, pojdi v štacuno, kupi STP Smoke treatment dodatek in stresi v olje za en oreh veliko kepo tega. Jaz sem leta 1999 s popokanimi obročki, 3 litri olja rezerve pa flaško STP-ja zvozil 3000 km Grčije. Za silo SE DA rešiti stvari, ampak ti se kar zmeni s Kežam.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

janez

Set tesnil s tefloni je pri meni trenutno 20 eur. Dva semeringa pa 12 eur. Imam pa tudi Perfect circle - Mahle set cilindrov in pritiklin... za ugodno ceno.

... pa še kaj se najde... sam, treba prit pa pogledat.

Etedoron

No, evo. Kaj sem reku. Temu smo včas pravil 'tamala generalka', pa vsaj eno leto si jo planiral, ker noben ni hotu šravfat. Zlo neradi smo to delal, ker je to pomenil v glavnem, da boš šravfal doma sam, pri tem pa nikol nisi vedel, a bo motor sploh še kdaj vžgal al ne. Kaj šele lavfal. Kaj šele, a se bo čez 5 minut vscal z vseh lukenj ali ne.

... tisti trenutek negotovosti, ko so izpulil motor ven in si vedel, da imaš nepremičnino. A bo še kdaj vžgal? Pa ko si začel kopat po motorju in v enem trenutku spoznal, da je zdaj onesposobljen. In da je samo od tvojega (ne)znanja odvisno, a se bo še kdaj obrnil...
2CV la mur tu žur!

janez

in potem... kot je znani slovenski pisatelj napisal ...

(ni dobesedno po avtorju) ... njenjenjenjen... PUF... njenjenjenje... PUF... njenjenje...vraaammm...PUF... njenje ...VRAAAMMM... tatatatatatatatatatata....

In se odpelješ

Dyanozaver

Pozdravljeni !

Bom še sam kako spisal ,če sem že začel to temo.Moram reč,da se zdaj končno malo več(beri vsakodnevno) vozim s Spako,kakih 50 tudi 100km .Avto še kar dimi,predvsem ,če se spuščam z hriba .Drugače  po ravnem samo občasno.ko šaltaš.Sem gledal porabo olja,pa ni neke panike -minimum(to kontroliram redno) .
Odločil sem se ,da do jeseni počakam in potem itak k Keži na mali ali malo večji servis.Verjetno bo tudi menjalnik malo treba prečekirat.
Upam samo ,da ne zruži vse skup,...:funny34d:,

lp Samo
 še to: opažam pa,da je Spaka v našem  malem mestu (Lindua) kar tarča nenehnih pogledov....pa še fino se mi zdi,ko motoisti sučejo glave,...he he he

Etedoron

Po klancu dol? Še posebej, ko na dnu daš gas? Sicer pa poraba olja majhna?
Tefloni. Nič drugega. Ni panike. To je na vsakih 150.000 km treba zamenjat, pa imaš motor ko nov.
Pri tem servisu se menja ves set tesnil, zato, ker ko že podiraš, je lepo, da daš nove dele nazaj, nekateri pa se tudi uničijo, recimo očala od ventilov.
2CV la mur tu žur!

Dyanozaver

Ja tak je kot si napisal-Etederon,sem pa slišal tudi nek zvok,ko grem v hrib in pritisnem na gas.Podobno žvenketanju verige-sicer sem tega vajen že od prejšnje Dyane .
Jaz se kar vozim...saj je poletje,..

...razmišljam pa tudi o varianti strehe,ki jo ponujaš..
:funny34d:

zlikovski

''to žvenketanje'' kot ga omenjaš, pri dodajanju gasa, pa se lahko slišijo ventili, jih bo treba nastavit.