Usnje vs. Blago

Začel/a Xandrej, April 29, 2012, 07:16:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

No sedaj bom iz prve roke povedal ugotovitve med usnjem:

Xantia 2.0 16V (črno usnje)
C5I 3.0V6 (sivo usnje)
Alfa 166 2.0 16V (črno usnje)
C5II 3.0 V6(črno usnje)

Renault 4 (blago)
AX 4x4 (blago)
Xsara 2.0 VTS (blago ((alcantara ob straneh sedeža))
C6 2.6 HDi (blago((alcantara po sredini sedeža))

Blago:

+ pozimi topleje za sedet prve trenutke
+ poleti udobneje za prenest vroče sedeže

- zelo prašen avto (celotna notranjost bolj prašna)
- ko je vroč blago ostane vroče
- daljša doba sesanja notranjosti vozila najmanj 60% več časa za sesanje
- umazanija, ki je nemoreš osdstranit (razen kjemično čiščenje)

Usnje:

+ dosti bolj čist avto odznotraj
+ manj časa za sesat
+ zelo odporen na madeže
+ bolj sterilen avto
+ brez možnosti zatohlosti sedežev
+ hitro prilagodi telesno temperaturo (pozimi imajo itak gretje poleti se prej shladijo)
+ prestižno
+ lepše

- čiščenje oz. mazanje usnja oz negovanje 2x letno
- mrzel pozimi
- vroč poleti
- ob nepravilnem negovanju popoka in se raztrga

Kaj ugotavljate vi, ki ste že imeli eno in drugo!

Pri naslednjem avtomobilu imam še eno zahtevo več! Poleg avtomatika še usnje!

:BigThumbs:

saxovts

jaz imam v katri usnje in ga morem čimprej preoblečt v blago ker preveč švicam na teh sedežih pa še vroče je pozimi pa zebe. za čistočo pa čiščenje pa usnje prevladuje.

Tiki

Jaz sem imel v Lanciji Dedri komplet sedeže v alcantari, čista zmaga!!!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gigo

Jaz bi imel takoj vse v alkantari. Kot druga izbira pa je primeni vedno usnje.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Alcantara ni vrsta usnja, temveč je mikrovlakno, ki je prišlo iz Japonske in sicer sintetiziran poliester in polistirol. Na internetu se velikokrat uporablja tudi oblika Alkantara.

V deželi njenega izvora je Alcantara poznana kot Ecsaine, v ZDA kot Ultrasuede. Trenutno se Alcantare proizvaja predvsem v Italji. Alcantara ima zelo fino zgradbo vlaken, zaradi katere je njen izgled in tudi odtip podoben velur usnju. Zaradi tega se velikokrat zamenja za pravo usnje.

.......

To sem našel, nisem vedel. Vsaj dan se človek nekaj novega nauči...

Gox

Jaz imam sedaj prvič usnje ... dobro leto pa še malo kar se vozim z Ds3.

Največja prednost, ki jo vidim v usnju je čistoča :) Ni praha ... to vidiš poleti, pri soncu, ko se usedeš na sedež pa ni videt da kaj leti okoli.

Pri Ax-u se dvigne kar nekaj praha ko se vržeš na sedež.

Nekaj časa ti vzame mazanje usnja s kremo, takrat se malo jezim zakaj mam usnje. Samo potem pa ko se sedeži svetijo in dišijo kot novi pa prav lepo zgledajo :BigThumbs:

Tiki

Jaz bi usnje imel samo še v kombinaciji z gretjem sedežev in odlično klimo... Dve poletji sem preživel v temno sivem XM s črnim usnjem... Klima seveda ni delovala... Ugotovitev: Finska savna nima za burek! hehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
XP 2.0HDI exclusive 2005

gigo

Kdo pa govori da je alkantara usnje. Wikipedijo poje.:emot94: kot pravi tiki je usnje čudovito ob opciji gretja sedežev. Poleti pa je res problem če nimaš klime. Imaš ne samo sauno ampak tudi depilation.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

psihopat100posto

XM Nr.1:svetlo blago, sedeži udobni, blago se hitro umaže, drugih pripomb nimam

XM Nr.2:črno usnje, super zadeva, mehki,udobni, dobro pozimi 2min.mrzli-jebiga ni mel gretja sedežev, poleti najprej zmeraj prezračil avto če je dalj časa stal na soncu, drugače bi si spekel rit, skratka enkrat črni leder probaš si ga kasneje zmeraj želiš v avtu!

XM Nr.3:usnje/alkantara, na pogled mi ne potegne tak kak komplet črni leder v avtu, glede udobja sem tudi bil skeptičen, zdaj po kakem mesecu uporabe lahko rečem da so zelo udobni in prijazni do šoferja, kak bo z vzdrževanjem še nevem, domnevam pa da bo šoferski zic čez kako leto dve fajn oguljen od mojih 95kg,no bomo videli!:)

dexterboy

Da ne smetim po drugih temah; je že kdo delal alkantaro v svoj avto? Se to sploh finančno splača, je na slovenskem sploh kaj mojstrov?

Imel sem pa usnje pred mnogimi leti na taxi-ju. Ja,ko se ga navadiš navkljub mrazu in peki poleti, je težko potlej prevekslati nazaj na blago. Sem rabil kar nekaj cajta :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Citroenovc

Kar se tiče Alkantare - dosedaj še nisem videl niti avta niti domače sedežne, ko ne bi po nekaj letih zgledala prav "bogo" v primerjavi z usnjenimi kompleti, ki zdržijo marsikaj.
Že recimo na primeru XMovih sedežih (zadnji letniki), ko so začeli kombinirati - del z Alkantaro je že po zgolj nekaj letih bil vidno bolj "utrujen" kot usnje.

Skratka - jaz imam raje ali pravo usnje ali pa žamet. Alkantara pa ... tko voli, nek izvoli.
OK

LP
Primož

Xandrej

Zdaj nekaj berem, da ko se začne muckat jo je treba pošmirklati s šmirkl papirjem pa je pol ko nova... Huh probal kdo že?

Tiki

Citroenovc: Jaz sem imel alcantaro v avtu letnik 93, pa so bili sedeži kot novi!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
XP 2.0HDI exclusive 2005

Dr. MadMan

Ja meni se alkantara mucka v mojem C5 za popizdit in sem že tuhtal kako zadevo zrihtat. Sem že tuhtal z tistim za mucke iz pulijev dol pobirat. Šmirgl? huh ne vem če bi se upal šmirglat. Vem sam to da alkantare ne želim videt več v avtu. Rvelur.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si