Usnje vs. Blago

Začel/a Xandrej, April 29, 2012, 07:16:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Meni je usnje strašno fina stvar...enostavno za čistit, cel avto bolj čist, zgleda famozno. Edino....poleti, odprta streha, sonce.....takrat pa jebemtiusne...haha. Ampak v končni fazi...moj glas je ZA.:BigThumbs:

ModelJT

Jaz sem za vse, samo v tapravem avtu mora bit. V kakega spačka jaz ne bi usnja tlačil, prav tako pa ne paše v kakega premium BMWja blago na sedežih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

sem za trpežne materiale, sploh sedežne vložke, usnje ti en drekec pekec koristi, če se sedežni vložek podre (recimo c4 pic). Hvala Citroen za jako kvaliteto, bomo vidili, kako bo z novodobnimi DS, pri vstopu deluje bočna opora precej mehko, morda bo bolje in se ne bo podrla
Obrabljeno usnje mi sicer deluje lepo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

yamaha20252025

Tako, kot je napisal ModelJT...se popolnoma strinjam.

Pri blagu sem ugotovil, da se s časom pozna točno, kje je sedalna površina in vidi se tudi obrabljenost od stegen - nog. Vidi se obris, pša se to lahko čisti in čisti, a nič ne pomaga. Sicer to ni pri vseh vozilih. Sem pa to najbolj opazil pi Xantia 1.8 16V letnik 1998. To me je tudi zelo motilo.

Pri Alcantari nisem opazil take obrabljenosti. Vedno so bili sedeži videti odlični, le sem in tja se je pa res videlo, da se je začelo "muckati".

Usnje je zelo lepo, dokler je novo in dokler je lepo negovano. Ko pa je avto star cca 6 let +, pa zna biti voznikov sedež zelo grdo razpokan. To sem velikokrat videl pri Audijih. Zna izgledati katastrofalno.

Sam mažem usnje v poletnem času zelo pogosto. Temnejše, ko je usnje, bolj se mi zdi, da ga je potrebno mazati, saj se na soncu bolj segreje, kot svetlo usnje.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.