C5 Tourer - nakup

Začel/a šofer, April 10, 2012, 09:05:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

šofer

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup prvega avta pri hiši. Zagotovo bo Citroen, verjetno c5 tourer, malo gledam tudi c crosser, vendar ponudba rabljenihni ravno ni velika, novega pa nikakor ne bi kupil.
Torej iščem kakšno ugodno ponudbo, kupil bi do konca leta, se mi ne mudi. V kolikor bi bilo kaj zanimivega takoj, na gotovino.
Gledam dizla, 140 KM in pa še raje 164 KM izvedbo. Je še katera druga izvedba?
Kar se tiče ponudbe, me ravno exclusive ne zanima, za tisti denar raje imam 164 KM!
Kakšna je razlika v praksi med 140 KM IN 164 KM?
Avtomatiki me načeloma ne zanimajo, ali je vredno o tem razmisliti?
Hidravlika? Načeloma so mi vsi citroeni bili do sedaj brez hidravlike dovolj mehki! Vem da je občutek še lepši, pa vendar kakšni so lahko stroški, čez nekaj let ko stvari ne bodo več nove. Avto bi imel "do konca".  

Ob pregledu avto net ponudbe mi v oči najbolj pade tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5390687&show=1
Komentar? Koliko je še "rezerve" pri ceni, če bi kupil z gotovino?

Zanima me tudi, glede avtov z malo kilometri iz salona v kopru. To so testni? Ali rabljeni? Ponudbe je namreč kar nekaj, ali je moj občutek tak?

Morda še kak predlog za kakega testnega, rabljenega?

MSrougeZX

Ta na linku se mi zdi predrag...kaj pa če bi vzel novega...počakaš, verjetno bodo akcije...crosser se pa en prodaja tak bež že dolgo na netu, cena je že tudi precej padla...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

Crosserja je bine prodajal, predelan na plin, le ceno bi moral nekoliko prilagodit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

šofer

Citat od: garac;129471Crosserja je bine prodajal, predelan na plin, le ceno bi moral nekoliko prilagodit

Kolikor vem se še vedno prodaja. Nazadnje na avtonetu za 15900, zdaj mislim da je že v avtohiši Jerovšek za 15500, če je isti seveda...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5928556&show=1

Še binetov oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5615524&show=1
Koliko pa je zate vreden ta avto? Prodaja se že dolgo, če me spomin ne vara, sem že februarja na tem forumu spraševal za crosserja in mnenja o tem avtu in se je takrat prodajal še po višji ceni.
Oblikovno tudi ni več zadnji hit, še posebej s temi ruskimi platišči... :-)

Že takrat sem nekako prišel do zaključkov da je bolje da kupim c5 tourer, avto bo dosti na AC, kjer sem pa navajen voziti večinoma 150km/h, ob nepretirani porabi (zdajšnja Alhambra okrog 7 L). To pa bi bilo pri crosserju, zlasti bencincu misija nemogoče.
H crosserju sem se vrnil, ko sem videl ta oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5868817&show=1 Je eden redkih dizlov, ampak cena ni ravno nizka. Dobro je res da je bil kupljen po drugi ceni in z dosti boljšo opremo, kot ostali rusi ki se prodajajo pa vendarle... Ni prave konkurence da bi lahko primerjal.
Mogoče še za tega, je sploh dizel toliko vreden? Začetne cene so bile precej višje za ostale crosserje, kot za ruse. ?

šofer

Citat od: MSrougeZX;129465Ta na linku se mi zdi predrag...kaj pa če bi vzel novega...počakaš, verjetno bodo akcije...crosser se pa en prodaja tak bež že dolgo na netu, cena je že tudi precej padla...

Bral sem tvojo temo o c5 tourerju, hvala ker se delil toliko izkušenj...
Èe me spomin ne vara, si že v času slabih trenutkov s c5 razmišljal o crosserju? Si probal kdaj kakšnega? Kakšna primerjava?
Je mogoče še kdo drug, ki poda videnje c5 vs. crosser?

Omenjaš popuste? Kdaj? Kje? Veliko sem že bral, da se da pri citroenu veliko "prilagoditi" ceno navzdol?! Si konkreten? Koliko je vreden, ta s kopra?

Morda imam malo zgrešene predstave o cenah? Ker že za novega ne vem koliko je realna oz. je lahko izpogajana?! Po dolgih letih se vračam k nakupu citroena morda novega ali testnega in nimam ravno realne slike kako trenutno stvari stojijo glede cen... No, lani sem kupil rabljenega c3 picassoja, prejšni citroen pa sega v leto 98 :-) Vmes so bili pa drugi.

Èe ne želite javno glede cen, bom ZELO vesel kakšenga ZS-ja!

Tignes

pri 164 km 2.0 hdi tudi z opremo tendance boš imel hydro...samo v vednost, pa avto ki si ga omenil v prvem postu se prodaja že dolgo...

šofer

Citat od: Tignes;129486pri 164 km 2.0 hdi tudi z opremo tendance boš imel hydro...samo v vednost, pa avto ki si ga omenil v prvem postu se prodaja že dolgo...

Vem da je ta s hidravliko. Sicer me to ne moti, nisem se niti še ukvarjal s tem kaj dobiš v določenem paketu. Nisem ravno zahteven glede dodatne opreme, še posebej če gre skupaj z ugodno ceno.
Tvoje mnenje o hidravliki?

deuche

Citroen brez hidravlike ni citroen in pika. V bistvu je to edina stvar, ki je nenadomestljiva z bilokatero drugo znamko.

Pa raje exlusive opremo kot tistih par konjev več. Èipaš 140 na gor še vedno lahko kasneje, vendar to naj drugi komentirajo, jaz se tega še nisem šel.

MSrougeZX

Citat od: šofer;129484Bral sem tvojo temo o c5 tourerju, hvala ker se delil toliko izkušenj...
Èe me spomin ne vara, si že v času slabih trenutkov s c5 razmišljal o crosserju? Si probal kdaj kakšnega? Kakšna primerjava?
Je mogoče še kdo drug, ki poda videnje c5 vs. crosser?

Omenjaš popuste? Kdaj? Kje? Veliko sem že bral, da se da pri citroenu veliko "prilagoditi" ceno navzdol?! Si konkreten? Koliko je vreden, ta s kopra?

Morda imam malo zgrešene predstave o cenah? Ker že za novega ne vem koliko je realna oz. je lahko izpogajana?! Po dolgih letih se vračam k nakupu citroena morda novega ali testnega in nimam ravno realne slike kako trenutno stvari stojijo glede cen... No, lani sem kupil rabljenega c3 picassoja, prejšni citroen pa sega v leto 98 :-) Vmes so bili pa drugi.

Èe ne želite javno glede cen, bom ZELO vesel kakšenga ZS-ja!

Tourerja in crosserja ne moreš primerjat v vožnji...če pa že moram primerjat je crosser kot da bi vozil poltovornjak proti c5...praviš da se dosti voziš po AC...150km/h...definitivno C5 in ne crosser...tudi občutek znotraj je pri c5 dosti boljši...v crosseru je preveč trde plastike, da o porabi ne govorim.
R5 e-tech 2025

šofer

Ravno iz teh razlogov sem že c crosser-ja skoraj povsem črtal, ker je c5 bolj primeren za na AC in hitrost (>130). Vem da je primerjava skoraj nemogoča... Torej si probal crosserja? Bencin?

MSrougeZX

Ne, vozil sem dizla...z bencinarjem nimaš kaj...to je šele požeruh...požre 2-krat več goriva kot c5 2.0hdi - brez pretiravanja.
R5 e-tech 2025

šofer

Citat od: MSrougeZX;129497Ne, vozil sem dizla...z bencinarjem nimaš kaj...to je šele požeruh...požre 2-krat več goriva kot c5 2.0hdi - brez pretiravanja.

Se zavedam tega. Koliko pa je realna za dizla? Zlasti AC 130-150 me zanima?

MSrougeZX

140KM tourer tempomat na 130 je okoli 6,1-6,4, recimo tak tempo 130-150 polno naložen z morja domov 6,8 max.

Vse to merjeno z gumami 245/45 18.

V bistvu je poraba zelo nizka glede na to, da je avto ko krava...teža praznega je 1720kg.
R5 e-tech 2025

šofer

Citat od: MSrougeZX;129499140KM tourer tempomat na 130 je okoli 6,1-6,4, recimo tak tempo 130-150 polno naložen z morja domov 6,8 max.

Vse to merjeno z gumami 245/45 18.

V bistvu je poraba zelo nizka glede na to, da je avto ko krava...teža praznega je 1720kg.

Hvala še za ta podatek. Mislil sem crosserja? :-)

deuche

Peugeot (isti k kot crosovc z istim dizlom) je meni v 2600km avtoceste žru med 9 in 9,5 pri 130+. V petek ali soboto bom spet videl avto in lahko odčitam povprečje, vendar ne pričakuj, da bo skromno.