C5 Tourer - nakup

Začel/a šofer, April 10, 2012, 09:05:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

šofer

Citat od: deuche;129502Peugeot (isti k kot crosovc z istim dizlom) je meni v 2600km avtoceste žru med 9 in 9,5 pri 130+. V petek ali soboto bom spet videl avto in lahko odčitam povprečje, vendar ne pričakuj, da bo skromno.

130+ je do kje, do 140/145/150? Kaj rečeš na hrup v kabini ob hitrostih 130+? Primerjava s kom drugim?

deuche

Hitrosti povprečne ne vem kaj bi ti rekel. V franciji točno 140 po tempomatu, italija pa z gasom po občutku glede na tutorje, čeprav več kot 160 tudi samo parkrat na kratko. Tako sem vedno vozil isto relacijo in C5 II je trošil dobrih 7.

Za hrup pa ne vem kaj naj ti rečem, cel avto ni avto, še posebaj ne hidravličar. Èeprav nekaj moteč hrup mi ni ostal v spominu, da bi bil, je pa to že dobro leto nazaj.

garac

Binetov je sicer imel še en komplet alu platišč, pa so jih izgleda prodali posebej. Nov je bil mislim, da 19 jurjev in nekaj drobiža, odvisno kako se je kdo spogajal v salonu. Ta je bil kupljen pri Rutarju.
Osebno, sem tudi mnenja, raje C5, kot Crosser
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

ko že omenjate tempomat!!

moja izkušnja na C5 2.0 Hdi 140,če nastavim tempomat na recimo 130 ali pa vozim "sam" 130 je poraba za skoraj 1l ugodnejša v korist slednjega načina vožnje!!
Probajte sem bil tudi sam presenečen,skoraj nisem verjel.
Poraba tempomat 7-7,5,brez 6-6,5l.

garac

sam najbrž bolje izkoriščaš navor, za tempomat je po moje fajn, če je avtomatik
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

carot

Citat od: deuche;129502Peugeot (isti k kot crosovc z istim dizlom) je meni v 2600km avtoceste žru med 9 in 9,5 pri 130+. V petek ali soboto bom spet videl avto in lahko odčitam povprečje, vendar ne pričakuj, da bo skromno.

Se strinjam; s crosserjem - dizlom bo povprečna poraba med 9 in 10l

šofer

Citat od: carot;129549Se strinjam; s crosserjem - dizlom bo povprečna poraba med 9 in 10l

Osebne izkušnje? Bencin pa še kakšna dobra dva zraven, če nimaš lahke noge?

Ccrosser je verjetno najbolj trd med vsemi citroeni? Èeprav sem slišal, da ta trdota ni prehuda za tak avto? Drugače so crosserji tudi s hidravliko?

Kako se pa kaj tourer obnese pri vleki kake večje prikolice? Bo hidravlika šla prej k vragu ob uporabi prikolice?
Iz razlogov, prikolice in pozimi nekaj kilometrov snežnih klancev še nisem povsem izključil crosserja. Vendar je tega manj kot AC, tako da se bolj nagibam k tourerju.

šofer

Citat od: garac;129511Binetov je sicer imel še en komplet alu platišč, pa so jih izgleda prodali posebej. Nov je bil mislim, da 19 jurjev in nekaj drobiža, odvisno kako se je kdo spogajal v salonu. Ta je bil kupljen pri Rutarju.
Osebno, sem tudi mnenja, raje C5, kot Crosser

Koliko pa zdržijo te kombinacije bencina in predelave na plin? So servisi potrebni prej? Mislim kake generalke, itd. Ker binetov že gre čez 50k km.

Še mogoče kdo, ki ve koliko je poraba plina na AC pri hitrostih nad 130?

deuche

Na plin naj bi motor delal dlje, vprašanje so samo ventili oz njihov material.

Kaj je zate "večja" prikolica?

šofer

Citat od: deuche;129585Na plin naj bi motor delal dlje, vprašanje so samo ventili oz njihov material.

Kaj je zate "večja" prikolica?

Trenutno, po papirjih še vedno 750kg, ker nimam izpita za večjo.
Večinoma vozim pod to mejo (pogosto ATV-ja), občasno pa jo obremenim tja proti dobri 1t, ker je v resnici konstrukcijsko močnejša, večja, le da po papirjih spada v razred 750kg.
Sedaj vozim to z alhambro 03letnik, ki je precej trd avto, še vedno ostaja pri hiši, ker se prodaja ne splača. Občasno bi pa zapeljal tudi kaj z bodočim avtom, torej verjetno tourer.

Ima kdo izkušnje s tem? Kakšen priklop imate? Jaz sem do sedaj vedno imel vse priklope na avtih od Bartolj-a.

robertino

pozdravljeni

tudi jaz se odločam za nakup c5 tourer 2.0hdi-136km-tiptronik...

vprašanje:
ali ga kdo ima in koliko mu cukne, če mu sploh, ko prestavi iz P pozicije, kajti jaz sem jih sprobal vsaj deset pri različnih prodajalcih in vsi malo cuknejo...?

hvala za odgovor

šofer

Citat od: robertino;129592pozdravljeni

vprašanje:
ali ga kdo ima in koliko mu cukne, če mu sploh, ko prestavi iz P pozicije, kajti jaz sem jih sprobal vsaj deset pri različnih prodajalcih in vsi malo cuknejo...?

hvala za odgovor

Rabljene si testiral, ki so uvoženi? Sklepam po moči, ki si jo zapisal?

Dizelski motorji so sedaj:
1.6 - 112 KM
2.0. - 140 KM
2.0. - 163 KM
Ter bencinski
1.6 - 120 KM (Ta je sedaj na voljo s 6 stopenjskim ročnim? V starejši seriji je bil 140 KM in 5 stopenjski?)
1.6 - 156 KM
Kakšne kombinacije so bile pa na začetku na voljo? Mislim prejšnja generacija v mk3? In od kdaj naprej so na voljo ti novi motorji, in druga poimenovanja opreme?

Ales79

Citat od: robertino;129592pozdravljeni

vprašanje:

hvala za odgovor

Pozdravljen,
moje opažanje pri prestavljanju iz P v D. Èe avto parkiraš v bregu, ko prestaviš iz D v P, in ko spustiš bremzo, se ti avto še malo premakne. In ko boš sedaj prestavil nazaj iz P v D, ti malo cukne. Èe parkiraš na ravnem, pa se to ne dogaja.
V primeru ko parkiram v bregu, naredim sledeče in mi avto potem pri prestavljanju iz P v D nič ne cukne. Ko parkiram, najprej zategnem ročno, šele nato prestavim iz D v P, avto se nič ne premakne in tudi ko prestavim nazaj iz P v D nič ne cukne.
Je pa motor 2.0, 100kW.

LP

Tignes

Citat od: šofer;129488Vem da je ta s hidravliko. Sicer me to ne moti, nisem se niti še ukvarjal s tem kaj dobiš v določenem paketu. Nisem ravno zahteven glede dodatne opreme, še posebej če gre skupaj z ugodno ceno.
Tvoje mnenje o hidravliki?

sam sem bil celo življenje na raznih nemcih in japoncih, če ni bil športen že v osnovi sem ga pa spusti in stršal amortizerje...pri c5ki sem se odločil za navadno vzmetenje ker se moji riti ni zdelo tolko boljše v exclusivu kot je bilo dražje v njem :), še vedno pa je najudobnejši avto ki sem ga imel...

v mojem primeru gledam na hydro kot nekaj kar se ne more pokvarit ( oziroma spustit ) če je nimaš...:)

sicer pa je hydra super zadeva...

deuche

Citat od: šofer;129590Trenutno, po papirjih še vedno 750kg, ker nimam izpita za večjo.
Večinoma vozim pod to mejo (pogosto ATV-ja), občasno pa jo obremenim tja proti dobri 1t, ker je v resnici konstrukcijsko močnejša, večja, le da po papirjih spada v razred 750kg.

To ravno ne spada med "večje" prikolice. Po moje za vleko nebi smelo biti bistvene razlike. Èe jo boš vlekel na dopust (1t+) in obtičal v koloni npr. v Vrhniškega in speljaval vsakih par metrov boš uničil sklopko na enem in drugem. Tam te reši samo terenec z reduktorjem ali pa avtomatik.

Pa še preveri, če res ne smeš vleči težje prikolice. Kolikor se spomnem je pogoj, da je NDM kompozicije pod 3,5t in da NDM prikolice ni večja od avta, pa ne rabiš E. Nisem pa prepričan, ker se mi s tem ni potrebno obremenjevat.