ds kuha

Začel/a gasper6, April 04, 2012, 01:16:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Veš da kuha ker ti prižge stop luč na armaturi, ali ti teče voda ven pod čepom (cevka, ki spušča višek vode na tla, ko pritisk odpre vzmet pokrovčka hladilnika)

gasper6

cager pride na rdečo in vodo potem vn meče podæepom

andraž

Kje imaš na DS kazalec za temperaturo? Je samo rdeča lučka z termometrom na levem števcu, ki se prižge z velikim okroglim stopom na sredini. Edini kazalec je za bencin in za polnenje akumulatorja, ki pa ga ti na ID nimaš.

gasper6

na desni strani imam  na levi pa za bencin

garac

na desni je po moje števec napetosti elektrike
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja, po mojem je tudi tist elektrika... :)

Sej tud ne sme bit na rdečem ;)

gasper6

ko pride na rdeče polje zažne metat vodo vn

andraž

To je elektrika, koliko ti polni alternator. Žabine težave zaupaj Robiju (monami.si), ki veliko ve o teh avtomobilih. Ti bo sigurno pomagal. Saj motor je 1985 ccm in 91 KM; enojni uplinjač Solex?

deuche

Edino mesto za luftat (in še to ne pri vseh) je na radiatorju za gret kabino. Odpri gretje kabine in odšraufaj čep na radiatorju.

Pa stvar bi bilo treba videt v živo. Èe ti napolneš HLADEN HLADILNIK DO VRHA je normalno, da ti višek vode ven vrže, ko se segreje. Ko se nazaj ohladi je nivo približno centimeter nad rebri, nad njim pa dva-tri centi zraka, ker ni ekspanzijske.

gasper6

men začne vodo vn metat.hladilnik vode  je na vrhu vroč spodaj hladen oziroma mlačen dal bom še hladilnik pregledat pol bomo pa vidl

deuche

Meni tudi in vsem ostalim tudi, če je hladen poln do vrha. Kako ti meče vodo ven? Konkretno kuha, da je para vse povsod in tolče izpod havbe, ali da teče pač višek (cca 2L) ven?

gasper6

ko se peljem u hrib se segreje,pol pa tm pod štoplcam ku ma lukno teče voda vn, pa ko se peljem navzdol se noče ohladit

deuche

Sedaj mi samo še povej, če si, ko je bil hladen napolnil hladilnik do roba????

gasper6

vodo sem napolnil, jst mam občutek ko da nebi voda krožila,kr zgornja je vroča spodnja pa vedno mlačna

andraž

Èe kroži je zelo preprosto pogledati. Ko motor dela v prostem teku in je še hladen, odpri čep (kot sem že pisal) in moraš videti konkreten pretok vode iz sovoznikove strani. Èe se nič ne premika ni good.