Acadiane

Začel/a vinotoc, Marec 27, 2012, 01:07:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vidobbb

Seveda,ko pa je mesec dobrih stricev.lp.

vinotoc

Citat od: vidobbb;147084Seveda,ko pa je mesec dobrih stricev.lp.

Moj pride v četrtek. Me je danes klical. (seveda, če mu šlep služba ne bo avta vozila naokrog).
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Jagoda

Citat od: Jagoda;146806Pohvalno. Po slikah sodeč je vse to plod tega, da so v Rovtah nehali nagrajevat najbolj urejeno hišo. Sedaj imajo tekmovanje čigava žena najboljš šraufa. Šele sedaj mi je jasno, zakaj je dovolila da je prišel še en klump k hiši. :)

Menda v sardelcah ni več placa, sam še kronika...

Tu pregovor prav zares drži."Žena podpira tri vogale hiše!"
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Citat od: Jagoda;147531Menda v sardelcah ni več placa, sam še kronika...

Tu pregovor prav zares drži."Žena podpira tri vogale hiše!"

Dec pa enga in ženo!
LP Vinotoc.

vinotoc

En dobri mož, mi e prinesel darilo:

garac

pa dobro, a zdaj se boš pa s Türekovo sliko hvalil? Jako darilo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Lisica: Bistvo je očem skrito!

Jagoda

Citat od: vinotoc;147736En dobri mož, mi e prinesel darilo:

Še na sliki iz cajtnga ploskajo, tako so veseli darila.... Kako si pa ti prišel do nove šipe? Tako l-easy... Kako pak drugače.
PS1: Ko bi cajtng vsaj narobe obrnu da ne bi znal prebrat...
PS2: Nisem vedel da ma Vinotoč brke
Dober je za kogar je ...

janez

Vinotoč... evo en špenglarski izdelek za tvojo Dijano :BigThumbs:

Sobota je najina ?

vinotoc

@Da Janez. Pridem po robo.

Spet se mi je zgodilo tisto, ko drugi razmišljajo namesto mene.
Še včeraj sem razlagal, da bodo šasija in pritikline pofarbane naslednji teden. Figo! Pofarbane so že bile prejšnji teden :) Naslednji teden pa dvigalka in rezervoar, ki sta drugih barv. Ejejej :(
Pripeljal domov in snel zaščito z lukenj in navojev itd. Končno sem spet zadihal!

vinotoc

Problem :(
KUPIM
A ima kdo dobri šalčki za fedre od amija, fi 130 mm. Rabim nujno. Prosim!
LP Vinotoc

amipick

Pokliči me,bi se našlo.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Še nisem naročil nove, tak da Vinotoč, mi bo jutri povedal kako se je odločil. No, druga fedra, ki ima pa dobro notranjost je pa "fertik"...

ps. Ko obnovim vzmetne lonce vedno navarim originalen odtis AV... Tako, da stranka ve pri montaži kako obrnit lonec, katera stran je spredaj in katera zadaj. Idejo za tole sem dobil že kakšnih 15 let nazaj, ko sem prve fedre obnovil za enega spačka. Iz čiste  rastresenosti sem v trenutku pozabil označit prednjo in zadnjo štango, nakar sem zavaril in ... Hja se spomnil, da ne vem kako sem jih obrnil pred varjenjem. Na oko se potem ne vidi (razen pri AYCD) in evo je padla ideja... zakaj se matrat, 5 minut dela več pa je dvom odpravljen.

Dyanozaver

Lepo je tole !Me pa zanima s kakšno barvo se lahko še prebarva ?

janez

Jaz že vsa leta uporabljam Mobihelov primer sive barve. To zaradi cinkane pločevin, istočasno pa se mi je dobro obnesla ta barva in kasnejši nanosi drugih barv se z njo ne "tepejo". Cenovno je ugodna in dostopna v trgovinah.

Seveda pa obstajajo tudi slabše in boljše barve. Pač kakor kdo želi. To barvo imam kot temeljni nanos standardno vključeno v ceni obnov, ostale barve pa po želji. Ne rečem, da je najboljša sem pa z njo zadovoljen.

Na vzmeteh potem dam čez temeljno barvo črn lak. Lahko pa tudi drugačen pristop... Vse skupaj se prašno obarva in zapeče. Tu  nastane potem dilema kar se mene tiče. Prašna barva ni ravno obstojna na zunanjih delih avta. Pa spet, večina starodobnikov nikoli več ne vidi vode ali soli in načeloma drži, če jo ne odkrušiš. Za vsakodnevne avte, ki so podvrženi težkim vremenskim pogojem pa prašno barvanje na zunanjih delih avta ni primerno.

N A seriji je v originalu kar nekaj prašno obarvanih sestavnih delov. Nekaj celo na delih, ki so montirani na spodnjem delu ali v okolici motornega prostora. Na večini teh delov se barva lušči v lističih, spodaj pa prerjaven materijal.

Ampak, kot sem napisal... če se avto ne vozi je čisto vseeno.