Acadiane

Začel/a vinotoc, Marec 27, 2012, 01:07:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Mobihelov primer je  pač priročen in uporaben pri in takoj po varjenju(da ne rabiš manjših količin 2K barv mešat), za kašne bolj resne stvari in veliki izpostavljenosti zunanjih vplivov, sneg, dež , sol, vsakodnevna uporaba, pa je daleč najboljši primer na osnovi Epoksidne smole.

Sedaj ali pa je Epolor ali kakšna druga je pa bolj ali maj vseeno.

Najceneje se sedaj dobi 5kg dvokoponentna temeljna barva na osnovi epoksidne smole iz Cinkarne Celje cca15-20eur in trdilec cca10eur.

Vredu je če je redčilo orginalno, v skrajnih primerih gre z nitrom ali akrilnim redčilom, ampak ni priporočljivo.

Lastnosti omenjene barve so visoka stopnja opremljivosti na različne podlage, pločevina,cinkana pločevina itd..in obstojnost na različne vremenske in ostale pogoje.

Slaba lastnost, da se ne da variti, npr mobihelov primer se pa pogojno da, čeprev naj bi na notranjih in votlih delih potem zažgana barva okrog vara ali punkta onemogočala popolno delovanja zaščitnih sredstev za votle dele(voski itd.)
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: janez;149785...
Seveda pa obstajajo tudi slabše in boljše barve. Pač kakor kdo želi. To barvo imam kot temeljni nanos standardno vključeno v ceni obnov, ostale barve pa po želji. Ne rečem, da je najboljša sem pa z njo zadovoljen.

...

Èez barvo takšno ali drugačno se ne vari.  V notranjosti karoserijskih izdelkov dandanes ni barva temveč nanos cinka. Zunanjost in notranjost - votli deli se po varjenju operejo in očistijo ter tako z nanašanjem barv in zaščit zunanjih ali notranjih ni težav.

Kako, kaj , zakaj, kje in kdaj je pač odvisno od dogovora med stranko in izvajalcem del. Vsak ima svoj način in predstavo o določenih zadevah in to jaz kot izvajalec del upoštevam. Èe se mi določene stvari ne zdijo smiselne ali če vem, da zadeva ne bo OK, potem to stranki povem in se sam odloči ali bom delal jaz ali bo prepustil delo nekomu drugemu ali bo naredil sam. Nikogar pa ne pustim v nevednosti ali dvomih.

No tolk, da ne kvarimo Vinotočeve teme.

Kako bo on obarval vzmeti lahko sam napiše. O uporabi določeni barv se lahko pogleda tudi tema o Pubijevem spačku.

vinotoc

Hvala za to debato o barvanju. Zanimivo. Ker nisem sam barval, ne vem kaj je mojster uporabil.
Danes sem uprešal kolesne ležaje, malo začel sestavljati prednjo premo in jutri uprešan še bolcne. Ko dobim šalce za vzmeti dokončam te, potem pa sestavljanje šasije. No počasi gre.
Zima je hudič, če nimaš placa.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Danes prejel šalci za vzmet. Vse OK Vojko, hvala!
Vzmet že zavarjena in pri avtoličarju.
Včeraj  mi je uspelo spojiti aksšenklne in roki. Bolcni vstavljeni.
LP Vinotoc.

pubi2cv

Korajža velja, kar tako dalje:BigThumbs:

vinotoc

Dva dni dopusta in šasija spet na kolesih. Delal počasi, pa le naredil napako :argue1::Hammer3:

janez

Jaz vem kero napako ? Ti povem ?

janez

Ajd ti povem... Prednji nocilec... pozabi nanj dokler res nimaš vse spredaj mehaniko zmontirano... pa da Akico vžgeš. Ko bo zalaufala pa lahko daš nosilec na šasijo in notranje blatnike, prednjo vezno, zunanje blatnike in trikotnike ter haubo pa na koncu masko.

Pa tiste matice spredaj na nosilcu - na šasiji bek zabriši pa daj tiste za preko pleha nataknt. Èe jih nimaš povej, sem jih naročil celo škatlo novih pa ti lahko pošljem skupaj z vijaki od radkap.

lp

vinotoc

Aha, na to pa še pomislil nisem - glede matic. Prednji nosilec pa je treba prepeljati na staro lokacijo, pa sem ga gor dal. Še...

vinotoc

Pripravljena za h kleparju.

janez

Lepo...

Mogoče veš ali pa ne... Na zadnji steni tisti profil , ki zgleda kot ror (cev) in gre po celem zadnjem robu zadnje stene... No tist ni cev, je plehnat profil. ki je nataknjen na klipsne na karoserijo. Vmes je menda še en plastičen trak (ali gumijast)... Tisto dol vrži in posebej barvaj... Pa spodaj rjo (če je) očisti.

lp Keža

vinotoc

Janez, vem za ta profil in gre dol. Dol gre vse, kar ni prišfasano :), pa še tisto kar je se bo rezalo, če je gnilo. Tak pač je. Sem imel dobrega učitelja :) v sliki in besedi.
LP Vinotoc

janez

Prva liga :BigThumbs:

Jagoda

Lepo Vinotoč, le tako naprej...
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Danes pa premik k Janu.
Vlečni triangel se je izkazal za super stvar. Vlečeno vozilo sledi vlečnemu kot po tirih.