Prosim za nasvet pred nakupom C8

Začel/a nejancig, Marec 25, 2012, 09:24:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejancig

Lep pozdrav

Sem novi na forumu in malo po brskanju sem se odloču da bi vas prosil za pomoč med izbiro motorjev pred nakupom avtomobila. Gre namreč za stari 2,2 dizel 128km in 2,0 dizlom 120km.
izbiram med

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5721642&show=1

in

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5557719&show=1

Drugače sem že doga leta fen citroenov (zx, sakso, trenutno C5)
Eden je slovenski drugi pipeljan iz bolgarije. Bolgarskemu bodo menjali vztrajnik in sklopko, vetrobransko steklo ima tri razpok - dajo se zalimat, trenutno ima 136000 km, pr.reg. je bila 10.2006  - 11-2008 je imel avto 52000 km - preverjeno , tko da predvidevam da ima realne kilometre, aja pa brez FP filtra je

Zanima me pa sledeče:
-baje da je 2,2 požrešen
-da ni tako velike razlike med *konji* samih motorjev
-eden ima fap drugi ne
-kaj lahko pričakujem na servisih
-glede na podobno se opremo ali je kaka razlika med vožno - sedaj se navajen na hidravliko
-2,2 ima el. vrata ali se to rado kvari?
-2,2 so baje radi pokali jermeni
- kako je z šobami pri enem in drugem
- pri enem in drugem mislim narediti glavni servis ali bi moral biti pozoren še na kaj posebnega

Ali mogoče kdo prepozna slo avto

Hvala vam že unaprej
Nejc

garac

vsekakor 2.0, ampak, da bi kdo uvozil iz bolgarije avto, pa še nisem slišal.. a ima veljavne dokumente?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

nejancig

akvamax

Citat od: nejancig;128109Lep pozdrav

Sem novi na forumu in malo po brskanju sem se odloču da bi vas prosil za pomoč med izbiro motorjev pred nakupom avtomobila. Gre namreč za stari 2,2 dizel 128km in 2,0 dizlom 120km.
izbiram med

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5721642&show=1

in

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5557719&show=1

Drugače sem že doga leta fen citroenov (zx, sakso, trenutno C5)
Eden je slovenski drugi pipeljan iz bolgarije. Bolgarskemu bodo menjali vztrajnik in sklopko, vetrobransko steklo ima tri razpok - dajo se zalimat, trenutno ima 136000 km, pr.reg. je bila 10.2006  - 11-2008 je imel avto 52000 km - preverjeno , tko da predvidevam da ima realne kilometre, aja pa brez FP filtra je

Zanima me pa sledeče:
-baje da je 2,2 požrešen
-da ni tako velike razlike med *konji* samih motorjev
-eden ima fap drugi ne
-kaj lahko pričakujem na servisih
-glede na podobno se opremo ali je kaka razlika med vožno - sedaj se navajen na hidravliko
-2,2 ima el. vrata ali se to rado kvari?
-2,2 so baje radi pokali jermeni
- kako je z šobami pri enem in drugem
- pri enem in drugem mislim narediti glavni servis ali bi moral biti pozoren še na kaj posebnega

Ali mogoče kdo prepozna slo avto

Hvala vam že unaprej
Nejc

Pozdravljen!

- moj 2,2 letnik 2006 ima povprečno porabo cca 8,8 l/100km
- razlika se kar pozna tako (sem pred nakupom preizkusil obe varianti)
- jaz imam mojega 3 leta in 185000 km pa z njim ni kaj narobe
- el. vrata na mojem delajo brez problemov (v najslabšem primeru jih odklopiš in jih ročno odpiraš in zapiraš)
- pri šobah ni razlike
Najbolje, da se sam pelješ z obema in se nato odločiš, moj predlog pa je vsekakor 2,2.

lp max

Pyr0Beast

Preveri kako je z menjalnikom - 2.2 ima lahko daljše prestave in posledično nižjo porabo pri crusanju
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gule

Moj nasvet je...sploh ne kupuj C8...če že, pa najboljš bencinarja in vgradi plin za razliko v ceni...

jumper1

vseeno je boljši 2.0 ker je to že novejši motor in bo kar dosti manj spil ,ampak ne vem zakaj bi ne kupoval c8 moj ima 360.000 km 2,2hdi pa čipan je in za enkrat ni problemov redni servisi in tu pa tam kakšna malenkost,tako kot pri vsakem drugem starem avtu!

deuche

@gule. To tudi mene zanima zakaj ne? Razmišljam namreč o C8 ali jumperju 8+1.

gule

Zato, ker je že prestar...rajši c4 grand picasso, seveda, če so penezi...prestar ne mislim na leto izdelave, ampak zasnove...

Freefender

Citat od: deuche;128540@gule. To tudi mene zanima zakaj ne? Razmišljam namreč o C8 ali jumperju 8+1.

mislim da nemoreš glih primirjat! c8 je luksuno opremljena "limuzina" Jumper pa kombi za "delovce" tako se tudi vozi in sedi v njem!! nemoreš primirjat, nevem pa za kaj ga rabiš.... če že kombi kupi Trafika, je najudobnejši kombi za moje pojme!!! imam pa tko Jumperja kot Trafika in C8 tko da ti povem iz 1 roke!!!

moj oče je menjal C8 za MB Vitota in je skrajno "razučaran" nad udobjem!! še bol njegova žena! mislim da ti to pove veliko!!

lp pa dober nakup
lastnik:    C8, Saxo, Land Rover Serie 3, V8 Lughtweight l. 73
moji službeni:  Jumpy, Jumper, Renault Trafic

deuche

Vse troje kar si napisal je zame magarac. Vedno sem se vozil s hidravliko, tako da o udobju ni kaj diskutirat.
Sem pa zaradi prostora začel gledat C8 (ženina ideja) in če že propadamo je treba propast do konca ter sem pristal z idejo na Jumperju, ker ga lahko uporabim za tovor, ter ima veliko prednost pri vleki prikolice. Glede na to, da bi ga/bom vozil samo jaz (žena ma svoj C5) mi se zdi to boljša rešitev.
Z Jumperjom sicer nimam izkušenj, vendar ga primerjam z C25, ki smo ga včasih imeli doma in je bil OK (potniški) tako za delat kot za družinski avto.
Trafic pa ni ne tič ne miš in se mi v nasprotju s tabo ne dopade, vsaj tisti z oplovim znakom, ki sem ga vozil ne.
Lahko pa kdaj častiš en giro s C8 in Jumperjom pa da vidim direktno razliko...

Freefender

naš Jumper je sicer tovoren L3 H2 tko da vrjetno ni primerljiv z potniškim!
sicer pa mislim da nebi smelo bit preveč težav za testno vožnjo sam vrjetno bi moral to čez vikend ker sicer so na gradbiščih....
je pa Trafik precej bol avtu podoben iz vseh pogledaov, Jumper je pa bol robat, špartanski in sploh se ne rad vsedem v njega :D
zakaj imam pa jaz najraje Trafika od vseh kombijev ki sem jih vozil je pa to da je velik ko kombi in mali ko avto, za parkirat v vsako luknjo kamor parkiraš C3 dam jaz  mojo Trafiko, v vsako garažo saj meri 195cm.... skraka mega praktičen :D

lp

jumper1

Drugače pa tudi jumpy je dosti bolj udoben kot pa C8 pa tudi pelje se lepše kot trafic pa še motorje imajo tudi dosti boljše kot pa trafika.Res pa je da rabljenih bolj malo in ga težje dobiš

Freefender

kar se Jumpija tiče , ta star so smeti, saj je bol Fiat kot ne, ga imam vozil sm ga celo leto, znorel in ga zamenjal za Trafica!ž
novega ne poznam, ga nisem vozil vem pa da je avto vsaj 20cm dalši na uporabno dožino kombija o trafike, sm ga nekoč z metrom meril....

ne me razumet narobe imam res rad Citroenova vozila in tako tovorni Saxo, jumpe, c15d, jumpy in 2 berlingota smo imeli ali imamo v firmi in več al manj brezhibno delajo, razen menjalnika na Jumperju po 30kkm "tovarniška napaka"
C8 je naredil 225kkm v petih letih praktično brez resne okvare!

imam od vseh najraje oba naša Trafika ki delata tudi brez okvar od prvega dne in imata oba cca 100kkm v 4 letih.....
ni trafic en najbolje prodajanih kombijev v evropi kar tako za brez veze in kogar koli ki ga ima prašaš ne kupi več drugega kombija saj je res mega.... malo poglej na ceste in boš videl da jih je ko dreka :D

seveda je pa tudi zelo odvisno kak servis imaš v svoji bližini in kake veze, komu zaupaš in komu ne... jaz pač vedno povem svoje mnenje tako kot je tudi če mi mogoče ni všeč...

lp

nejancig

Zdravo No prišlo je do rahle zamenjave
ker so mi onega prodali sem začel se zanimati za drugega
enak motor 2.2 - mislim da je vse ostalo enako
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5918289&show=1
ali
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5498350&show=1
ali je mogoče da je brez FAP -a

še vedno pa se ne morem odločiti za ker motor 2.0 ali 2.2.
tudi po pregledu teh. podatkih nevem
tov. testi se ne razlikujejo tako veliko

Citroen C8 2,2 HDi 16V Exclusive FAP    
Motor in menjalnik:
Prostornina motorja:    2179 cm3
Pogonsko gorivo:    Diesel
Vrsta motorja:    vrstni 4 valjni
Moč motorja:    94 kW / 127,8 KM
Navor motorja:    314 Nm
menjalnik:    ročni
pogon:    prednji pogon
izpust C02:    161 g/km
Dimenzije in teža:
Dolžina:    4726 mm
Širina:    1854 mm
Višina:    1752 mm
medosna razdalja:    2823 mm
Prostor. prtljažnika:    0 lit.
skupna masa:    2505 kg
Zmogljivosti
Največja hitrost:    180 km/h
0-100 km/h:    12,6 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja:            9,7 lit./100 km
Izvenmestna vožnja:    6,1 lit./100 km
Kombinirana vožnja:    7,3 lit./100 km

Citroen C8 2,0 HDi 16V SX   
Prostornina motorja:    1997 cm3
Pogonsko gorivo:    Diesel
Vrsta motorja:    vrstni 4 valjni
Moč motorja:    88 kW / 119,7 KM
Navor motorja:    300 Nm
menjalnik:    ročni
pogon:    prednji pogon
izpust C02:    182 g/km
Dimenzije in teža:
Dolžina:    4726 mm
Širina:    1854 mm
Višina:    1752 mm
medosna razdalja:    2823 mm
Prostor. prtljažnika:    0 lit.
skupna masa:    2530 kg
Zmogljivosti
Največja hitrost:    180 km/h
0-100 km/h:    14,4 sek.
Poraba goriva
Mestna vožnja:            8,8 lit./100 km
Izvenmestna vožnja:    5,8 lit./100 km
Kombinirana vožnja:    6,9 lit./100 km
Kopirano iz avto.net

V porabi nafte tut ni tolk razlike
ali je negdo ki pozna oba iz prakse ali pa kak mehanik da bi mi povedal kake so hibe pri obeh avtomobilih in na kaj moram biti pozoren ko probavam ali pa ko gledam omenjeni vozili.
Hvala za nasvete.