Xantia 2.0 16V break naprodaj

Začel/a highfive, Marec 21, 2012, 10:18:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

highfive

Naprodaj Xantia 2.0 16V break, srebrne barve, letnik 2000, prevoženih 282000 realnih km! Sem drugi lastnik zadnji dve leti, prvi lastnik je bil prijatelj. Avto bil servisiran na pooblaščenem servisu do 250.000 km. Pri 252.000 narejen velik servis, menjana sklopka, olje in filtri menjani pred 5000km ( Total Quartz 9000).... Klima dela, hidravliko porihtal g. Nemec. Zunanjost ohranjena solidno, notranjost super...

Zravem še sodi:

- 4x zimske gume Michelin Alpin A4 na platiščih (vožene to zimo),

- 4x letne gume Uniyoral Rainexpert na platiščih (vožene sedaj drugo sezono),

- vlečna kljuka,

- strešni nosilci Thule.

Cena: 1100€

Še povezava na avtonet:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5873639&show=1

kontakt 031 302 776 Jernej.

AgitatoR

Šel gledat ta avto.

Polom. Èe koga zanima bom napisal.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dexterboy

Ta karavanka je bila sprva 1500, ko je bil dan oglas na avtonetu. Sedaj se je z vmesnimi znižanji cena spustila na 820 evrov, tako, da me res firbec matra, kakšen je to polom, ker na slikah izgleda lepo, ampa kne pravijo zastojn ljudje, da vi dez lahko vara, zatorej, @AgitatoR, čakamo na tvoj post :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

AgitatoR

Stvar je z mojga stališča taka:

Da sem videl ta avto se je prevozilo 300+ kilometrov.

Po telefonu je bilo zamolčanih par napak.

Prodajalec je lastnik ene od picerij v MB. Dobili smo se tam. Nato nas je njegova mama peljala k sebi domov v Limbuš, kjer stoji avto, ki je odjavljen iz prometa. Ob ogledu avta lastnik ni bil prisoten.

S seboj sem imel reg. table moje razbite Xantie.
Ob ogledu sem se zapeljal po ulici.

Najprej v uho pade prežgan avspuh v okolici katalizatorja. Za katalizator je bilo rečeno, da ne bo šlo skozi tehničnega. Ajde to ni nekega varnostnega pomena, se bo zrihtalo sem si rekel. Očitno ni bil hin samo katalizator ampak tudi ostale svari v okolici. Tut lambda ? Èist možno.

Izolacija na pokrovu motorja in na požarni steni sčikana in potrgana. Naj bi bilo od kun.

Na havbi dva fleka od odluščenega laka. Kar je bilo rečeno že po telefonu.

Zamolčana intenzivna rja na levi strani, kjer se bolezensko pojavlja na karavanskih Xantiah.

Na desni strani voznikovega sedeža pod blagom nekaj malo štrli ven in te špika v hrbet oz. rebra.

Luknjast rolo.

Ni pokrovov na odprtinah za meglenke in rikverc luči na pritljažnih vratih.

Elektrika od vlečne naprave vprašljiva, saj je do nje samo kabel, vtičnice ni.

Tudi homologacijskega kartončka ni in ne ve se kje je in niti ne če je vlečna naprava vpisana.

Za strešni pritljažnik se še danes ne ve kje točno se skriva.
Ploščice za pritrditev na streho so kar v kanalih na strehi.

Sta dva kompleta nehomologiranih gum. (T namesto H hitrostni razred) Samo.....

Èe je na feltnah letni komplet gum je ena zimska v rezervi tri pa počivajo v garaži. In obratno. Avto ima samo 8 in ne 9 platišč.

Po telefonu zbijem ceno za cca 40€, se ne spomnim več točno.
Pred tem začne njegova mati jamrati, da avto pač ni nov. Da so samo zimske gume, ki so nove bile 400€, bla bla bla
On ponovi vajo po telefonu, ob cenkanju.

Za avto se začuda odločim.

Fotr ilegalno pelje Xantio čez pol MB do picerije. Jst s kolegom pa v nadomestni Corsi pred njim.

Ko pridemo do picerije fotr pojamra da ružijo sprednje bremze in da nič ne prime. Vprašanje če so samo ploščice.

Se še sam zapeljem po parkingu pri Mercatorju.
In pri nizki hitrosti in v mirovanju ugotovim še pokanje oz. ruženje v volanu.

Takrat mi vse pade dol in povem da avta ne bom vzel, saj ne mislim še precej vložit vanjga, samo da bo tehnično brezhiben.

Tehničnega naj bi se naredilo prek prodajalčevih vez. Za katalizator ne rečm. Da bi ga pa delel prek vez zaradi bremz, volana, .... Ni šans.

Fotr, že malo penast, reče naj vzamem na licu mesta table dol in gremo dam.

Sem prodajalcu naredil uslugo in je s tablicami spravil avto nazaj v Limbuš.

Rabljen avto je res rabljen avto, zato se ne sekira zaradi kakšne praske, udrtine, zguljenega volana, nedelujoče žarnice v armaturki in tako naprej.

Ampak, a je res preveč pričakovati vsaj tehnično brezhiben avto ?

Za več kot 800€ mi je hotel prodati avto v opisanem stanju. Avto, ki je bil že kar nekaj časa zanemarjan in nevzdrževan.

Sploh če si navajen imeti avto tehnično v nulo zrihtan. In sem ga imel, samo na žalost so mi ga razbil.

Kasneje sem za podoben denar kupil rdečo, pri kateri tut ne štimajo za varnost nepomembne malenkosti, ki jih bom pošimal z deli s srebrne.

Nasploh bi nakup Xantie zastavil povsem drugače, če nebi imel doma ene za dele.

Samo toliko ......

Kakšno malenkost sem tudi izpuustil. Npr. nedelujoč daljinec, ...
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

dexterboy

@AgitatoR, najlepša hvala na izčrpnem postu.
Za ostalo pa, nimam besed. Se še kdo tu na forumu čudi, da iščem karavanko pa je še sedaj nimam? In hotel je, koliko že? 800? Po tem tukaj opisanem mu odpeljem zastojn avto, da se mu ne valja po dvorišču... Howgh. Še dobro, da nisi šel na pot, ker dvomim, da bi se pripeljal v enem kosu domov....
Žal se bojim, da karavnake ne bom imel. Po vsem, kar sem vložil v moj avto, bi orangutan postal, če iz rok bi ga dal. Meni vsaj dela daljinc. Pa vsa plastika je na avtu. Pa tehnični naredila iz nule brez vez ter poznanstev. Zavore mesa u iber, sklopka drsi nič nič. Pa še spojler me čaka za montažo. Pa, kar je najpomembneje, VSE dela. Tudi plin, ki so ga sedaj zrihtali U NULO. Res, da je trajalo leto in pol, ampak sedaj dela. Klical Jerovška, za 200 mi naredijo kljuko. Homologacijski kartonček imam. In še in še in še, vsekakor pa nisem edini tu na forumu z blondinko pod ritjo. Kmalu bo 200k km na števcu. Èe pri 240k naredim veliki servis, je furam do 360.000 potlej pa podarim prvemu, ki pride mimo.
Tako, sedaj grem v službo. Jutri dopoldan pa en krog po Sloveniji, kar tako za dobro voljo. 100, 200, mogoče 300 km, kdo ve. Saj je vseeno :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Lovro

Èe si jo res fino poštimal, jo je res škoda menjati, če nujno ne rabiš (želiš) breaka.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vsx

Zanimivo !

Pred mesecem in pol, ko sem sam prodajal tehnično brezhibno Xantio Break 2.0i 16V, ni bilo nikogar.
No, isarajli je bil kandidat, a je bila druga ponudba 30% nad njegovo).
Pred mesecem je šla. Za manj kot 800€.

Sami ste krivi, nič zdaj jamrat, kako bi imeli dobro Xantio Break.
Ko se pojavi, stisnete riti ! Potem pa bi jo spet vsi imeli.

LP

isarajli

Citat od: vsx;134294Zanimivo !

Pred mesecem in pol, ko sem sam prodajal tehnično brezhibno Xantio Break 2.0i 16V, ni bilo nikogar.
No, isarajli je bil kandidat, a je bila druga ponudba 30% nad njegovo).
Pred mesecem je šla. Za manj kot 800€.

Sami ste krivi, nič zdaj jamrat, kako bi imeli dobro Xantio Break.

LP

:emot112:, ko sem jaz prodajal resnično odlično, je bila predraga, tvoja (Vsx) je menda imela preveč km, ostale so preslabe za tak gnar, ena ni prave barve....bosanc bi reku : ne možeš se j... a da ti ne udže !
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

garac

vsx, se podpišem! najraje pametujemo, modrujemo, še za xantio za 500€ ni kupca, kaj šele za pujsa za 20 jurčkov, ali pa faf, ko bo šel, bo pa jok, stok in še več pametovanja
:)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tiki

Èe bi imel €€€ bi jaz vse te avte pokupil... Od Vsx-a karavanko za vsakodnevni delovni stroj, od Gregorja V6 za "tabulš", pa kak Velocetov ali pa Xandrejev XM bi bil garaži... (beri hangarju) Sigurno bi si omislil še kaj od serije A... Tako bom pa dalje ganjal mojo sicer brezhibno ne-karavansko blondinko z ohoho kilometri, ker prodati je itak nebom mogel za več kot 200€ (vsaj tukaj na foromu ne) ko bom presedlal na jugeca...:Hammer3:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

sop

nova povezava do iste xantije http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5943839&show=1

ni stara, ni draga, s kilometri je sele na pol svoje zivljenske poti, glede hidravlike ima odlicne reference in se dosti dodatne opreme...

zame zal karavanka na pride v postev. tako je, ce bi pa ne bos....

AgitatoR

Levi bok še kar skriva. :BigThumbs:

Citat od: vsx;134294Sami ste krivi, nič zdaj jamrat, kako bi imeli dobro Xantio Break.

LP

Takrat je bila moja nezaletena :funny34d: in vozna, tako da ni bilo potrebe po drugi. :bombs:

superca13

Samo ste pa hecni, da pričakujete, da bo 12+let stari in iztrošen, neregistriran avto za jurja brezhiben.

andraž

Nekateri so kljub letom in kilometrini popolnoma vozni brez bistvenih napak. Èe je avto normalno vožen in vzdrževan seveda...