Obnova prikolice...

Začel/a janez, Marec 13, 2012, 06:09:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Bom dal kar sem...

Z @Vinotočem sva imela en biznis ... on meni - jaz njemu... Ma, zaradi mojih nenehnih selitev sem malo časovno zamoču. No, pa sedaj s polno paro...

Stara pločevinasta prikolica, ki je videla že boljše čase. Komplet tovorni keson bom naredil nov, luči, svetlobna telesa in električna napeljava nova... Podvozje je v dobrem stanju, par malenkosti za povarit. Priklop OK. Blatnike izdelam nove...

Gox

Luči si že nabavljal? Kje/koliko €?

Konc meseca imam tehnični na naši prikolici, pa bom verjetno moral luči menjat. Eno ne uspem usposobit, zgleda kontakti slabi/prerjaveti.

janez

Luči je Vinotoč prinesel. Se pa dobijo pri  nas na Zadrugi... bom vprašal kolk je cena.

Včeraj sem jo razmetal v prafaktorje, premeril , nabavil profile ter izdelal pločevinaste stranice. Danes pa navsezgodaj odpeljal šasijo in poden v Rogaško zagnjavit mostra , da mi je kose speskal . Felne so ostale na barvanju in grem v petek ponje.

Švasarija je potekala kot vsaka švasarija... velik ropotanja, bliskanja in brušenja...

garac

Ne me *ebat!  A neb' raje pustil to rjo francosko, pa prikolice proizvajal?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Je predrag hec... me že glava boli kak gnar ven leti ...

Proba na šasiji... OK :)

Jutri pa dalje bliskanje, ropotanje, brušenje. Zmontiram poden, zvrtam luknje za pritrditev kesona na šasijo... pa nove blatnike narediti in zadnjo desko za luči in tablico...No pa še par malenkosti in je pripravljeno za barvanje.

ModelJT

Še en teden ne bo pa bo konec. Ko bi vsaj obnova a serjie bila tako hitra ane? hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Èe mi bo ličar pametno ceno postavu gre v začetku naslednjega tedna na barvanje... drugače pa jo bom moral sam (kar mi ne diši najbolj...).

Garač, pol pa tvojo šasijo... :)

vinotoc

"Je predrag hec... me že glava boli kak gnar ven leti ... "
A tako, zdaj denar ven leti. A to, da si jo pa imel na razpolago celo zimo in jo lahko uporabljal pa nisi, to pa ni gnar ven letel????? Ampak naj ti bo, ker si glih ti.
Gox luči pa nič ne stanejo. Samo telefonski klic in že so v Rovtah. En mi jih je v hrbet vrgel, pa sem jih pač vzel. Ti povem pod mus! Še s trikotniki me je posilil. Pa kaj naj revež, vzel sem jih! Garač na ti bog ohrani dobro navado.
LP vaš Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Ah ne, Jernej... Beseda je šla okoli tega, da bi jih delal nove. Ne gre, ne moreš konkurirat ostalim. Pa še ljudje hočejo imet vse pocinkano in v lesu, pa a testi in slično.

Ja, prikolica je bila pa res celo zimo pri meni, sam jo nisem izkoristil... nimam priklopa na dijani :)  Za vsak premik sem pa kolega gnjavu... Pa sej sem si sam kriv. Bi sejo takoj lotu pa bi bilo.

No, bo pa sedaj lepša :)

vinotoc

Se strinjam z Garačem. Lahko bi jih delal, seveda po naročilu za posebne izvedbe. Jaz imam že nov projekt. Cena prikolice za prevoz lažjih avtomobilov, do 1000kg, z NDM 1300kg, za vleko z XP in večjimi avti, bi morala biti max. 1000€ s homologacijo. Dodatna opcijska izvedba: zložljivi montažni keson, za prevoz razsutega tovora. Pa privezi na osnovi za prevoz lesa do 4m, ali železnih profilov ali cevi ali.... pač univerzalka.
Osnova pa taka:

vinotoc

Vem Janez! A misliš da bi ti žleht govoril, če nebi vedel.
Seveda je predrago. Ampak tiste variante mislim, ki jih ni na trgu. Jagodni izbor.
LP Vintoc.

janez

Citat od: vinotoc;126780... Ampak tiste variante mislim, ki jih ni na trgu. Jagodni izbor...
LP Vintoc.

Za take butične varijante sem pa vedno na voljo... Z veseljem :)

antasi

vinotoč taka prikolic bi bila zlo iskana po moje
glede zadnjih luči jaz sem jih kupo pri lokalnem avtotrgovcu
po 11 e komad
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Današnje delo...

Zadnja vrata, deska in nosilci, vpasan originalen pod... Blatniki bodo počakali do jutri.

janez

...