Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Danes sem zjutraj iz pašmana šel do pule pa sva se odločila da grema po stari jadranski magistrali!

Z eno besedo NORO. Cesta je brez ene same jamice do Rijeke! Vmes jo še malo popravljajo kaki 2 kilometerski pas ostalo pa kot iz trgovine. Aja vklopil sem sport način ker mi je bilo malenkost slabo ker sem bil včeraj malo prestrašen... (špricer party). Vmes na avtoputu iz rijeke proti puli sva eno obletnico obrnila še:

MSrougeZX

Pozabil si na nulo dat stevec ko si natankal. :D
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

he he zgledam tak, da to delam? Malokdaj...

:BigThumbs:

gap

jes sem tudi 14 dni nazaj sel od Posedarja proti Reki in je res super cesta - sploh od Karlobaga do Senja sem ga pičil da je bil res užitek. Da ne govorimo pa o razgledih

lpg

Xandrej

Kaj se kaj dogaja z mojim avijonom? Načeloma nič kaj dosti vozima se uživama pa včeraj je dobil nov pokrovček za dolivanja tekočine za vetrobran pa to je to...

Oni ki je prodajal 18 col od C5 je potem si premislil tak, da zimske ostajajo le še razmišljam ali naj kupim zimake nove ali kako pa kaj bomo še videli...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Hitro po lesu potrkat! tok tok tok ;)

Xandrej

Evo naju spet premontirala gume iz letnih na zimske. Potem pa gremo:

Pridem na pumpo v lovrencu imajo zrak na ročni (analogni meter) pokaže pri vseh 4 2.7 baza preveč (mora bit 2.4) no spustim na 2.4 pa je... Se peljem v selnico prdem na pumpo (digitalna zadeva) kaže spet 2.5, spustim na 2.4... Se peljem 3 kilometre (senzor javi: nepravilen tlak na sprednjem levem kolesu), ok pridem v MB grem na pumpo spet petrol imajo ročno analogno zadevo... kaže 2.2 na drugi strani 2.6 spet vse narobe... Ok grem dalje pa grem na pumpo MOL spet tretji sistem v naprej nastaviš tlak in ga mašin sam napumpa do željenega tlaka... Nastavim na 2.4 in spredaj levo pumpa pumpa pa zapiska, spredaj desno malenkost OK zadaj sperve OK...

Zdaj pa ne vem ali imajo vse pumpe v luliki te zadeve al kaj??? Še vedno mi piše da je tlak premajhen seveda rabi nekaj časa da se bo zbalansiral če ne pa mogoče ventil hin ali kaj ne vem.. vglavnem poročam! Prvih 10 km pa je bilo vse OK!

Mislim pa da rabi ta sistem da spet spremeni svoje ''mnenje''

hladilnik

Ne vem kaksen sistem ima Citroen ampak pri mojem nacivagnu napumpas gume, oz., ko zamenjas iz zimskih na letne, das kontakt, drzis en knof, da se zadeva umeri in ko je fertik se oglasi gong. Potem zadeva funkcionira.

StefZ

Zdravo!

Jaz sem na prejšni Laguni III imel iste seznorje (isti proizvajalec) s to razliko, da je dejansko kazalo tlak pri vsaki gumi. Po par km vožnje se je tlak opazno dvignil... recimo iz 2.4 na npr. 2.6 ali še več (avtocesta). Me je pa vedno jezilo, ker nikakor ni bil isti tlak v vseh pnevmatikah...

Ja. Aparature na bncinskih kažejo vsaka po svoje :Hammer3:

Jaz bi v tvojem primeru počakal na jutro, ko bo tlak v vseh padel in bodo gume mrzle. Potem pa na najbližji servis pa napumpat...

Rabi pa sistem nekaj časa (npr. nekaj kilometrov) da se umeri.

Citroenovc

Ja pa saj je logično, da se pri hitrejši vožnji (AC) tlak v pnevmatiki dvigne. pV=nRT pač nekako velja pri teh zadevah.
In pa da so predpisane vrednosti mišljene za "hladno" gumo. In da čekiraš "hladno" gumo.
OK

LP
Primož

superca13

Točno tako...čekirat je treba hladno gumo. Če se voziš od pumpe do pumpe, rezultat ne more biti realen.

Bobrocks

Pumpas dusik pa je tlak konstanten. Tisto razliko v ceni pri vulkanizerju pa itak dobis ker ti poraba goriva pade. Jaz placam za vse stiri gume pri menjavi 5€.

Xandrej

Ja jaz imam dvojne felne pa dvojne senzorje noter... No vglavnem danes zjutraj je kazalo da na vseh štirih ni gor koles (indikatorji utripali) po 2 kilometrih je bilo vse OK. Očitno se je moral malo ''zbalansirat''. Res mi je bilo hecno ker do sedaj še ni bilo takega problema.

Zadeva deluje.

Škoda pa da niso naredili, da bi kazal še koliko je tlak v gumi. Ampak kaj češ.

Xandrej

Evo nekaj mi je padlo v naročje pa če je kakšen interesent ene 3 dni bonaprodaj če bo bo če ne vozim naprej.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7863376&show=1&avto=

xpuser

kupiš svoj manometer za merit tlak

MaGo5

Citat od: Xandrej;170668Evo nekaj mi je padlo v naročje pa če je kakšen interesent ene 3 dni bonaprodaj če bo bo če ne vozim naprej.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7863376&show=1&avto=

Uuuu je lep :BigThumbs:! Morda čez dve leti...koliko kilometrov pa delaš na leto?