Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: Veloce;129132Ne, ne, zgleda, da bo samo na nove.

Glede na to, da naj bi šlo za povišanje zneska letne dajatve za mot. vozila, kar se plačuje pri registraciji:  smo po logiki tu noter zajeti z rabljenimi in novimi kripami nad 2.500ccm.  
Svaka čast za nove vladne predloge, malo še pa bomo dobili davek na luft, ki ga dihamo.

zlikovski

Veloce

UPS!

Davek na motorna vozila. Ministrski zbor predlaga dodatno obdavčitev vozil, katerih vrednost presega določen znesek, o katerem za zdaj ne govorijo. Hkrati bi progresivno povišali tudi znesek letne dajatve za motorna vozila, ki se plačuje ob registraciji. To povečanje bi zadevalo vozila s prostornino motorja 2.500 ccm ali več. Po ocenah vlade bi lahko iz tega naslova tovrstne prihodke povišali za okoli 20 odstotkov.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Citat od: zlikovski;129162Kar smo volili to imamo!

Ne to nismo volili. Ljudstvo je volilo drugače!!! Ampak pri nas v tej prelepi deželi je vse mogoče... nekdo zmaga na volitvah (nisem pristaš nobenega) na oblast pa pride nekdo ki se je tisti dan tak kislo držal, da ga je lahko sram v dno duše!

Aja za 20 odstotkov?!?!? Hi Hi saj niso normalni... Brez besed....

Aja, da še povem nekaj o mojem lepotcu:

Poknila mi je sprednja šipa!!! (kamen oz. predmet s takim šusom, da sem se skoraj pokakal), danes bil pri cenilcu in smo že naročili novo vetrobransko steklo! Aja stane 970€ samo šipa. Škoda ker je še prva noter.

No ker je bil splet okoliščin me je nekdo prvo vprašal (ne na servisu) ali vam mi menjamo?

Kako pa boste dali noter? (vprašam jaz)

Ja eno...

??????

Kaj mislite original ali ponaredek šipo? (jaz vprašam)

Oni pa hja ponaredek kaj pa ste mislili????

Ali vam zdaj glavo vtrgam ali pol bol? Saj nisem pripeljal yugota sem jebemumilomast bi mu najraje glavo vtrgal...

No na servisu smo lepo naročili šipo, zraven še pa en spodnji ležaj roke ker sem ga slišal tu in tam pa smo dvignili in probavali in potem je ta imel na desni strani luft... Novega noter pa roka. Paše tudi od Peugeot 607. Menjal bom tudi sprednje ploščice potem pa gre avtek še k ličarju, da mi popravi odbijaš (spredaj desno) kjer je bivši lastnik mendat to štrihal kar z lakom za nohe oz kar s tisko korekturo ki jo je kupil na servisu...

Nato še k majstrom za jamice ter napolnim klimo nanovo ter ene nove felne gor... drugi teden se nebo nič delalo tak, da mislim, da bo to vseskup rešeno v roku 14 dni ali treh tednov.

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Ibanez RG

Cestitke za lepi avto! :) (Po moje sm te vidu vceraj na kriziscu v MB, verjetno si edini z rdecim C6.) :)
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Pyr0Beast

En valj ven iz V6 pa je, bo V5 :))

(vladi je zmanjkalo za krast v parlamentu, pa bo začela še doma)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Xandrej

He he mislim, da je edini ja... Poblendal bi!

Škoda brezveze, da politiko vključujemo...

Škoda tipkovnice...

:BigThumbs:

yamaha20252025

Mislim, da bi bilo smiselno davek, registracijo meriti tako v kubaturi, konjih, kot tudi starosti vozila.
Naj me kdo poravi, če se motim...se mi zdi, da samo starodobniki dobijo posebni popust pri registraciji?
Za moj okus, bi lahko npr. 5 let star avto dobil nekaj dodatnega popusta, pa čez npr 3 leta zopet...itd..

Èe pa že bo davek nad 2500 ccm, pa verjetno neke revolucije NE bo. Tako, kot je xandrej rekel: Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha in to običajno drži.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

gigo

Citat od: yamaha20252025;129329Mislim, da bi bilo smiselno davek, registracijo meriti tako v kubaturi, konjih, kot tudi starosti vozila.
Naj me kdo poravi, če se motim...se mi zdi, da samo starodobniki dobijo posebni popust pri registraciji?
Za moj okus, bi lahko npr. 5 let star avto dobil nekaj dodatnega popusta, pa čez npr 3 leta zopet...itd..

Èe pa že bo davek nad 2500 ccm, pa verjetno neke revolucije NE bo. Tako, kot je xandrej rekel: Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha in to običajno drži.

Ta je malce otroška izjava yamaha. Postavljaš predloge katere bi potemtakem prisilile za več kot 40% upad prodaje novih vozil saj bi po tvoji izjavi začeli ljudje razmišljati, da nima smisla nakupa novega vozila če s starim pridem izredno poceni skozi leto. Glih naša bana država bo nasedla takim predlogom ja. Kvečjemu bomo do konca leta doživeli še kakšen nov davek npr. davek na pravico posedovanja oz. lasti vozila kot ga imajo špagetarji.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

yamaha20252025

Gigo, to je bilo le moje razmišljanje, otročje ali pa tudi ne.
Res bi posledično upadla prodaja novih vozil...
Na koncu se mi zdi pomemembno to, da je zadovoljen potrošnik in ne, da si mane roke le država in prodajalci.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Veloce

Yamaha, sanja svinja kukuruz.

V Italiji se davek na starejša vozila zaradi onesnaženja celo veča. Starejša vozila uradno sploh ne smejo v centre mest. In če pomisliš glede na ekologijo, je tako tudi prav. Èeprav imamo mi, kot ljubitelji drugo logiko. Ampak se bo žal treba s tem sprijazniti. Tudi zato država uvaja višje davke na močnejša vozila. CO2 izpusti so danes glavno merilo, ne samo bogatija. S tem ukrepom dejnasko ne bodo zbrali omembe vrednega denarja zaenkrat. Ampak dolgoročno se bo poznalo. Dejansko bi morala biti meja nekje pri 2.0 motorjih.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Škoda izgubljat besede! Imam na tefefonu zanimive slikice, jih bom naložil zvečer. Na obisku pri ateju (XM) pa sinu (C6) je bil pradedek... He he...

Aja lahko pa se odpre nova tema o davku na velike motorje pa se teh nekaj postov tja prestavi!

Xandrej

Evo obljubljene slike obiska.

CX (dedek)
XM (ata)
C6 (sin)
C4 (vnukec)

Xandrej

Veloce

Ampak hudičev jezen pogled tvojega XM-a v garaži pa zmaga!

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT