Poraba goriva C5

Začel/a BT-C5, Marec 05, 2012, 05:01:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Jaz sem po nekaj tankih omv 100-ke moral tankati petrol 95 Q-max (ostale pumpe so bile zaprte, cagar za benz pa ovit okrog najnižje točke).
Zaenkrat se mi zdi isti šmorn, bom še dva tanka sprobal, da vidim, če je kaj razlike.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

BT-C5

torej;

več kot dvakrat večja čistost vbrizgalnih šob,
    13 odstotkov manj nezgorelih CH in 21 odstotkov manj trdnih delcev v izpuhu  (ECE 15 testni cikel),
    občutno izboljšana korozijska zaščita površin,
    do 2,5 odstotka nižja poraba  (ECE -15 test),
    popolna kompatibilnost z biogorivi.

do sedaj smo pa tankali-pomije ali kaj??

šofer

Citat od: Jogador;133852Jaz sem po nekaj tankih omv 100-ke moral tankati petrol 95 Q-max (ostale pumpe so bile zaprte, cagar za benz pa ovit okrog najnižje točke).
Zaenkrat se mi zdi isti šmorn, bom še dva tanka sprobal, da vidim, če je kaj razlike.

Zakaj ne Qmax100?

@BT-C5
Se strinjam! Jaz ne vidim v temlem nič konkretnega.

Jogador

Citat od: šofer;133878Zakaj ne Qmax100?

@BT-C5
Se strinjam! Jaz ne vidim v temlem nič konkretnega.

Ja sem prebral tudi jaz tole brošuro, nato sem pa tipa vprašal, kam so dali staro gorivo, saj ga niso zamenjali naenkrat na vseh BS v Sloveniji.:Hammer3:
Po nekaj izmikanja je bilo rečeno, da so novi zgolj aditivi v gorivu... Kot že rečeno, bomo videli, če je kaj razlike, da ni samo marketnig.

@šofer, ob tej uri je bila najbližja pumpa v mostah, tam pa ni drugega kot 95 ali dizel (ne vem zakaj, saj je 6 črpalk). Na nafto pa moja bjonda noče laufat, pravi, da ji slabo naredi po tanku:funny34d:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Razlike med 100ko od petrola in omv-ja ni kar se tiče pospeševanj. Vsaj po prevoženih 200km.

Razen to da je šajtrga neki zajamrala pri speljevanju in včeraj ni hotela pospešit do kraja. Danes je vse ok ..
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

breznikar.peter

Dobro, zdaj po prvem tanku bi bilo prehitro sklepati oz. določati dejstev. Jst osebno sem na polovici pokurjenega, poraba okroglih 6L, nikoli nisem imel take porabe, avto laufa tekoče, odzivnost lepa, takšna kot mora biti. Tako,da glede diesla od Petrola niam kaj rečt, pa res nimam vzroka,da bi jih hvalil, ker je bil Petrol vedno na mojem zadnjem mestu za tankati, pa,če mi 10km pred njihovo pumpo zmanjka goriva, bi šel drugam:)
No malo za šalo, ampak vseeno...Res sem pozitivno presenečen in če bo tako v prihodnje, bo super.

Lovro

Meni porabi tam okoli 6,5 l/100km, je pa 2.0 HDI 140 KM. Vozm se pretežno po avtocesti s cca 120 km/h. Nekaj pa je tudi vožnje po lokalnih cestah, ko gremo v hribe.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Danes po avtocesti...

Svoja zgodba, da se ludi vozijo 80 km/h da ne gledajo v špegle, da neznajo prehitet pa ne vejo kje je vozni pa kje prehitevalni pas... Katastrofa! Èlovek se še 130 ne more peljat...

Pyr0Beast

Wilkom to slovenistan.

Sploh zabavno je ko se 2 šleparja prehitevata ali pa kakšna strica s 90km gre prehitevat tistega s 85, ti pa od zadaj 170+, boh ne daj da bi tisti špegle gledal.
Veselje da je kaj.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;134149Wilkom to slovenistan.

Sploh zabavno je ko se 2 šleparja prehitevata ali pa kakšna strica s 90km gre prehitevat tistega s 85, ti pa od zadaj 170+, boh ne daj da bi tisti špegle gledal.
Veselje da je kaj.

Včeraj sem po cca 2 kilometrih vožnje na varnostni razdalji na prehitevalnem (cca 100kmh) z vključenim levim žmigavcem prvič po dooolgem času tipa prehitel po desni. Sem pa dobil začudeno mahanje, ko sem šel nazaj na levi pas:argue1:
"Watch this..."

superca13

Citat od: Jogador;134151Včeraj sem po cca 2 kilometrih vožnje na varnostni razdalji na prehitevalnem (cca 100kmh) z vključenim levim žmigavcem prvič po dooolgem času tipa prehitel po desni. Sem pa dobil začudeno mahanje, ko sem šel nazaj na levi pas:argue1:

Druga zgodba pa je ta, da če je že prehitevalni pas nabito poln in teče promet 5km/h hitreje od nabitega desnega pasa, se najdejo idioti na prehitevalnem pasu in zahtevajo z raznimi svetlobnimi gestami, da se je treba spredaj umaknit:breaking_pc: Zgleda da ne vidijo naprej, da kolona tudi na prehitevalnem pasu nima konca...
Al pa ukrajinci z razdrapanimi  kombiji...vozniška kultura v totalnem podnu.

frodo1

Ja tudi taki se najdejo, sploh pa nekateri po regionalnih cestah vozijo veliko pod dovoljeno hitrostjo in delajo kolone. Takšne bi bilo potrebno tudi kaznovat.

Kar se pa porabe tiče, zgleda da bodo nekateri sedaj  z novim "Q Max-om" veliko prihranili, pa upam, da niso med tistimi ki ustvarjajo razne kolone na račun manjše porabe. Hvala bogu, da še imamo takšne dobrotnike(Petrol), da nam olajšajo vsaj delček življenja,
:argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

And00

Citat od: Pyr0Beast;134149Wilkom to slovenistan.

Veselje da je kaj.

Na take talibane sem se že navadil..odprem okno skadim cigret in v tem času šleparju rata prehitet, da lahko pospešim iz tistih 70 kmh :argue1:

Jogador

Citat od: superca13;134153Druga zgodba pa je ta, da če je že prehitevalni pas nabito poln in teče promet 5km/h hitreje od nabitega desnega pasa, se najdejo idioti na prehitevalnem pasu in zahtevajo z raznimi svetlobnimi gestami, da se je treba spredaj umaknit:breaking_pc: Zgleda da ne vidijo naprej, da kolona tudi na prehitevalnem pasu nima konca...
Al pa ukrajinci z razdrapanimi  kombiji...vozniška kultura v totalnem podnu.

No to pa tudi meni živec potegne, pred mano kolona 10 kilometrov, ampak en za mano je odločen, da me bo prehitel, pa tako naprej vseh 50 avtov izgleda:argue1:

Je pa zanimiva tale Qmax 95 zadevca, zaenkat v bjondi kar lepo kaže s porabo, pa je ravno ne šparam na AC...:BigThumbs:
"Watch this..."

Mops

Zaenkrat na QMax-u nisem opazil nekih blaznih odstopanj od OMV. Poraba ~7l  90%AC ostalo mestno sr(t)anje.