Poraba goriva C5

Začel/a BT-C5, Marec 05, 2012, 05:01:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Ne gre - jaz imam okoli 20 jurjev za 4 avtomobile, pa za 6 člansko familijo,...
Ti pa 23 jurjev za 3 avtomobile, .... da me ujameš bi moral še dvojne sosede prevažat. hahah

dvorjan

Ja, samo moji avti vseeno niso taki pozeruhi, vsi okoli 7l/100km. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MaGo5

Jaz sem v enem letu za c5 porabil točno 2753 evrov. Kje je še drugi avto pa mopet....:gimme_money:

jakobssen

evo, ta vikend v munchen pa nazaj, po omejitvah ali malo čez pa je 5,1 na potovalnem računalniku. prevoženih 1100 km pa kaže še za 380 km. kul.
me je pa v tujini taxist na letališče peljal s C5 III letnik 2010 s 409.200 prevoženimi. avto zgledal kot moj (očuvan, ohranjen in negovan), le volan je mel oblečen v neko čip šit imitacijo usnja. tak da veste, kaj kupujete iz tujine. vržejo dol na 100.000 jurjev pa volan preoblečt pa je KOT NOV! :-)
država porekla omenjenga taksista portugalska, kjer je C5 ko smetja ...

BT-C5

vsak po svoje varčuje z gorivom,potem nam pa v dveh letih dvignejo cestnino iz 107 na 153€.Mater na obirajo..a se je komu plača dvignila za 40% v dveh letih??

xpuser

Ja kaj ste pa mislili da v tujini kupijo nove dizle za 2 km na šiht?
Glede cestnin je pa trend mala kubikaža pa 2 turbota.
Počak da se spomnejo še euro norme dat zraven kot majo nemci.

tomaz555

Ko bodo še kakšne norme zraven tlačili, bo pri meni eden avto obstal.

blah

Pozdrav.

Imam c5, letnik 2011, 2.0hdi, 100kw, prevozenih 244.000. Zadnje case opazam, da mi avto zere nekoliko vec. Res je da sem se preselil malo blizje sluzbi in imam zdaj direkten uvoz na ac, recimo cca 1km in se nato peljem do sluzbe tocno 19km po ac in 2 km se po mestu. Trenutna poraba na tempomat 110-130kmh je 6,5l. Pred tem sem imel porabo cca 5,6-6,0l vendar sem se peljal do ac cca 6km in nato 21km ac in 2km mesta. Je to normalno da se je tako zvisala poraba zaradi krajse kilometrine ali zaradi starosti? Ali je pa kaj narobe in je potrebno do mehanika? Je pa tudi res da sem vcasih letno delal dobrih 20.000km, zdaj jih naredim cca 12.000 (motor, blizje sluzbi...).

Lp

zlikovski

Eni pa ste res čudaki, da nemorem napisat drugače, niti osnov o motorjih, normalno da je zima in hladno in motor popije več, tudi meni se je zvišala poraba okrog 0,5-1L.
Neda se mi pa pisat zakaj popije več, stric google ve :)

premza

Tudi jaz ga pozimi bolj pijem.
Bom pogooglal zakaj... :emot15:

gule

Tele zoombi teme po 6 letih imam najraje.

zlikovski

@ premza :BigThumbs: :argue1::Hammer3:

blah

Jaooo. Pa ni to zdaj od zime... ce pije vec ze od poletja oziroma takrat sem opazil, ne glede na temperaturo... sicer pa ja, ponavadi sem imel poraba cca 5,5 poleti, pozimi okoli 6l. Zdaj imam konstantno 6,5 ce lepo vozim... sicer bi bilo okoli 7l.

Čojko

Zdaj greš z mrzlim avtom direkt na AC.

zlikovski

Napisal si ''zadnje čase'' :)
Ti je Èojko napisal, v tem času se ti avto glih prav ogreje, in ga že ugasneš.
Moj avto rabim cca 15+ km v teh zimskih razmerah da se ogreje kot je treba.