Prvi nakup Xm-a

Začel/a riki80, Marec 02, 2012, 12:08:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

riki80

Pozdravljeni, sem nov na strani oz. forumu. Zanimam se za nakup Xm-a, 3.0 V6 168 KM(ta avto mi je bil od vedno všeč), zanima me vzdrževanje, poraba, deli karoserije, cene delov nasplošno, skratka kaj moram pazit pri nakupu tega vozila in kje so dobri "mojstri". Za vse info. za vam zahvaljujem.

lp Riki

mirchi

En primerek bi bil na prodaj na primorskem. Bo pa lastnik verjetno sam povedal.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

riki80

xm
Sem ga že poklical in pravi da je vozilo v redu in da naj tudi na tej strani vprašam o Xm-o, ker pač sem nov v tej stvari. Na kaj morem bit pozoren in na katere mehanike se lahko obrnem, ki te avte dobro poznajo.

lp

mirchi

Ce malo pobrskas po temah,bos verjetno nasel vse odgovore. Se splaca prebirat.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

riki80

superca13

Enega bordo rdečega z 138000km imaš na štajerskem. Prodaja Xandrej, poglej male oglase.
Drugače pa:če nimaš žilice, da si avto bolj ali manj sam popravljaš,  pozabi na XM.
Samo osnovno vzdrževanje ni nič posebnega, problem je, ko je se kaj resnega zgodi ali pa ko je slučajno treba začet razmišljat.
Rezervni deli so iz dneva v dan bolj...nedobavljivi.
Tako na hitro, iz prve roke ;)

zlikovski

Določene dele se več nedobi, celo kaka elektronika, to govorim za nove dele.

gigo

Na xm-u se moraš sprijaznit, da bo vedno nekaj za popravljat al pa da ne bo delovalo kot bi moralo. Še posebej pri V6-kah. V naši deželici ne vem za enega mehanika da se lahko pohvali da obvlada.Vejo nekateri naši člani več kot marsikateri "citro majster". Pri nekaterih servisih ratajo kar mrzli ko pripelješ V6 za popravilo. Rezervni deli se še nekako dobijo ampak imajo temu tudi primerno ceno. Torej sumusumaru, če hočeš mk1, da boš samo za vikende vozil brez problemov pozabi. Èe si pa človek ki uživa pri vihanju rokavov pa zagrabi. Ko ti enkrat zleze ta citro pod kožo ni povratka. Udobje, prostornost, preglednost, vožnja... hmmm... moram nehat. ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

No ja, tako hudo spet ni, odvisno koliko soldov si pripravljen odštet, kakšen voz boš kupil in kje ga boš vzdrževal. Osebno si ga recimo ne upam privoščiti, sam nakup ni hud zalogaj, stroški vzdrževanja so pač primerni višjemu razredu. Kot so že fantje rekli, fino je če znaš sam kaj postoriti na vozilu.
Za enega dobrega xm šraufarja vem, to je naš Mirchi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

krtija

Èe imaš prostor, imaš lahko še enega na lagerju za dele. Je pa stvar taka, da če si tapravi pacient, ga boš kupil in ti tudi ne bo žal dati denarja za popravilo. Vztrajaš dokler lahko in dokler se ne greš slovenskega športa vse za avto, na mizi pa drobtine in otroci strgani je vse v redu. Imel sem dva (XM-a, ne otrok) in mi ni žal. Se je pač zgodilo kar se je in sem na koncu moral popustiti, ker so v življenju še mnoge druge radosti, ne le XM. Na tvojem mestu bi pogledal Xandrejevega. Res je pa tudi, da so določene stvari lahko tudi smešno poceni. Kot že rečeno, če si dovolj ubrisan in ti veliko pomeni - go for it! Neponovljiva izkušnja. Včasih je treba tudi jajčka met...

Tiki

Jaz bi tudi pogledal Xandrejev ali Velocejev primerek... Drugače pa bodi tudi pozoren na rjo (pragovi, dno prtljažnika, prednji koši, itd...). Prepričan sem da če boš kupil dobro ohranjen primerek ti nebo žal =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Veloce

Ne ga plašiti fantje. Tako hudo spet ni. Je pa res, da je dobro, da fant zna tudi sam kaj popraviti. Pravi, da so Citroenarji doma. Jaz sem se vozil z njim kake pol leta konstantno, pa ni odpovedalo nič vitalnega. Treba je vgrajevati čim bolj kvalitetno robo. Užitek, ki ti ga ta avto vrne z udobjem, je pa nepozaben. Še posebej V6. Motor V6 je neproblematičen, še manj požrešen in ima verigo, tako, da na motorju ni treba zapravljati bogastva. Hidravlika zahteva veliko več in tu bo moral, če bo, biti bolj pozoren in skrben, ker je le ta upravlja tudi zavore.

Jaz pravim, Go for it!
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

riki80

Tega sem zasledil na avto.net-u in lastnik pravi da ni imel problemov z njim, ker je pač "kao" prejšnji lastnik že poštimal določene stvari na njem. Stoji cca. eno leto, pravi pa da ga je pred kratkim tudi vžgal in to baje iz prve in tudi, da hidravlika dela. Pa še nekaj delov mi da zraven.

link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5738767&show=1

ModelJT

No saj tale avto je od tistega en post nad tabo. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Nickname Veloce. Izgleda zelo dober nakup. Sam še v živo za povohat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens