Prvi nakup Xm-a

Začel/a riki80, Marec 02, 2012, 12:08:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

uuu, @Veloce, kapo dol, na slikah zgleda bolje kot raketa. Me pa čudi, da še @Xandrej ni nič napisal... bo že.
Skratka, vzemi enega od teh dveh vozil iz foruma, težko, da boš pod slovenskim soncem našel bolj ohranjene primerke.
To so bile vedno moje sanje, ampak ne živim v bajti in nimam grunta, da bi lahko med vikendi kaj postoril.
Da ne omenjam, da se še nikoli nisem vozil v njemu... me je kar malo sram :(
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Veloce

Avto je cuker, ampak je med stanjem nastala ena grda bunka na zadnjem desnem blatniku. Drugače je lep in mu nič ne manjka. Sploh noter je res fantastičen. Usnje je izredno lepo ohranjeno.

Riki, pridi pogledat naslednji teden.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

superca13

No, saj neke panike res ni, je pa dobro vedet, da se sploh pri seriji 1 nenehno dogajajo na prvi pogled nelogične bedarije :)
Èe že resno kupuješ, naj ti ne bo škoda odštet jurja ali dva več za XM-a zelo dobrem stanju.
Avti, kjer ti bo nekdo govoril: samo to in samo to je za popravit...naredi obvoz, ker "samo to" bi že bilo zdavnaj popravljeno, če bi bilo poceni in enostavno. Najbolje kupit dobrega, kjer vse funkcionira: motor, hydractiva,abs, klima in vse ostale komponente. Dobro je preverit, da motor ne meša olja in vode...tukaj se takoj se posumi  tesnila na glavi( Èe je to potrebno , moraš na orginal servis, kjer ta podvig stane dobrega jurja brez materiala, problem pa je največkrat v tesnilih pod pušami. Èe še niso hin, jih bo zagotovo uničil nevedni nepooblaščenec, ko bo snemal glavo,  zato se to počne na servisu... ;) Tesnila puš so v 3 različnih  debelinah, menjavakar zahteva nekaj znanja a kaj ti to pomaga, če so tesnila nedobavljiva ;) Problemov z verigo načeloma ni, če pa je potrebno snemanje pa hitro opaziš, da ni oznak :) Oznake so seveda bile, z zeleno barvo napacane pike, ki jih po 20 letih seveda ni več ;)
Potem pa je tukaj še kopica hladnih lotov, slabe mase, konektorji itd, ki lahko povzročajo take bedaste probleme, da lahko samo znoriš :) In da ne pozabim na cel spider-web gumijastih povratkov lhm-a, ki so po 20 letih zagotovo porozni. Še dobro, da so blizu izpuha in da lhm perfektno gori :)
Pa še ena o starem v6: v življenju mi je od vseh avtov ki sem jih imel, zaribal 1 motor in to je bil XM-ov V6!
Živim se vse zgodi :)

Želim ti dober nakup in še enkrat toplo priporočam, kupi kar se da dobrega! :)

LP
S

zlikovski

No vsi samo pišete kak je XM problematičen za vzsrževanje, da še jaz povem, z svojim XM-om ki ga imam že prek 10 let in prevozil čez sto tisočakoc in na cesti skoraj vsak dan. Sem imel dozdaj z njim stroška menjave zadnje puše desne roke, hladilnik, in tefloni. Ostalo pa noemalno vzdrževanje potrebno kilometrom. edino kaj bi zdaj moral menjat je sklopka ki ima že skoraj dvestotisoč za sabo in naatavit ventile. Ni pa tako svetleča barva na oko, ima že leta za sabo. To je z moje strani glede mojega XM-a. Sem zgleda eden izmed redkih kateremu odlično služi.

zlikovski

se opravičujem za tiskarske škratke, pisano prek tulifona :)

andraž

Verjetno je tako kot pri vseh avtomobilih. Èe kupiš normalno voženega in vzdrževanega, ne sme biti problemov.

Veloce

Superca13, ti  si pravi terorist, hehe.  Teh motorjev je na trgu ogromno. Vgrajevali so jih v Citroene, Peugeote, Volve,.... Deli se dobijo in konec koncev si lahko kupi še enega ali dva zraven za dele za dobesedno par 100€. Jaz mu dam zraven nova izpušna kolektorja, nove tesnila kolektorjev, nove kape amortizerjev in še nekaj malenkosti. Samo material je več vreden, kot avto (samo en kolektor je vreden po redni ceni okrog 500€). Ko takole pomislim, bemti, da bi si ga raje sam zrihtal, ampak moram nujno dokončat hišo do konca leta in ni šuškov za tak šport trenutno. Žal se mi trže srce, ampak raje vidim, da ga dobi kak skrben lastnik in z njim uživa, kot pa da ubožec stoji.

Je pa res, da je s starimi avtomobili vedno pestro, kar je logično. Material tudi ni večen. Ampak ta avto je dober in dela lepo. Kar je za porihtat, sem mu povedal in to je to.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Superca ni napisal nic kaj narobe. V sloveniji je s specificnimi deli problem. Citroen nima interesa. V tujini je drugace,se dobi veliko vec.

Xm je avto,ki ti zleze pod rit,jo razvadi. 10 let in prek 300 jurjev sem naredil z njimi. Ce pa ga ne poslusas zna bit muhast. Ce je vzdrzevanje o.k,pol je pa hvalezen. Meni na nobenem ni crknilo nic,kar glede na kilometre nebi crknilo na kakem drugem avtu. Najhujsa stvar do zdaj je bla boschpumpa,ki je pri svojih 343000 v vsakem primeru potrebna tesnenja. Tud zame so bli bavbav,ko sem kupil prvega,zdaj so mi pa zanimiv hobi.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Evo mene. Tudi moj lepotec čaka na pravega človeka. Vse o njemu piše na forumu kakorkoli. Trenutno mi je vseeno ali mi stoji v garaži ali pa se bo kdo z njim vozil in bil ponosen na njega ker je res izreden primerek. Rabi še par detajlov pa bo avto ko iz trgovine...

superca13

Citat od: Veloce;125586Superca13, ti  si pravi terorist, hehe.  Teh motorjev je na trgu ogromno. Vgrajevali so jih v Citroene, Peugeote, Volve,.... Deli se dobijo in konec koncev si lahko kupi še enega ali dva zraven za dele za dobesedno par 100€. Jaz mu dam zraven nova izpušna kolektorja, nove tesnila kolektorjev, nove kape amortizerjev in še nekaj malenkosti. Samo material je več vreden, kot avto (samo en kolektor je vreden po redni ceni okrog 500€). Ko takole pomislim, bemti, da bi si ga raje sam zrihtal, ampak moram nujno dokončat hišo do konca leta in ni šuškov za tak šport trenutno. Žal se mi trže srce, ampak raje vidim, da ga dobi kak skrben lastnik in z njim uživa, kot pa da ubožec stoji.

Je pa res, da je s starimi avtomobili vedno pestro, kar je logično. Material tudi ni večen. Ampak ta avto je dober in dela lepo. Kar je za porihtat, sem mu povedal in to je to.

Osama HinLaden vas ima rad :)

Da ne bo pomote veloce: kolko spremljam je tvoj avto med tistimi dobrimi... :)
Avtorju teme samo na dolgo in široko sporočam, da naj ga ne zanese nekam na poceni XM-e tako kot je mene, ker bo to na koncu najdražja pot. Boljšega bo našel, bolje bo.
LP
S

Veloce

Poceni ne pomeni vedno slabo. XM-a za več kot jurja danes enostavno ne prodaš, če sploh. Že jurčka je utopija. Ti avti so specifika in kupci isto. Prav presenečen sem ostal, kako vstrajno se zanima za ta avto. Prodajal sem ga po obdobjih za 2 jurčka, pa jurčka, pa enostavno ni bilo niti klica. Kljub temu pa, da moj avto zgleda OK, motorček teče BP, bo še vedno rabil dobrega in skrbnega lastnika. Močno upam, da bo naslednji lastnik cenil avto.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

superca13

Citat od: Veloce;125708Poceni ne pomeni vedno slabo. XM-a za več kot jurja danes enostavno ne prodaš, če sploh. Že jurčka je utopija. Ti avti so specifika in kupci isto.

Drži. V teh cajtih je situacija s starinami ista kot z nepremičninami. Ponudba presega povpraševanje.
Povpraševanje = skoraj nič.

janii88

Citat od: riki80;125461Pozdravljeni, sem nov na strani oz. forumu. Zanimam se za nakup Xm-a, 3.0 V6 168 KM(ta avto mi je bil od vedno všeč), zanima me vzdrževanje, poraba, deli karoserije, cene delov nasplošno, skratka kaj moram pazit pri nakupu tega vozila in kje so dobri "mojstri". Za vse info. za vam zahvaljujem.

lp Riki

najprej poglej pod koloteke in sicer prednje amotizerje.lahko ti ga ftrga ven čez haubo.to se men zgodlo pri xantii ko sem jo mel doma 2 tedna

Xandrej

Ti pa si magnet za slabe avte... Prvo xanita zdaj pa še xm. A nimaš koga ki bi šel s tabo pogledat avto kateri se spozna na ta vozila?

janii88

Citat od: Xandrej;134472Ti pa si magnet za slabe avte... Prvo xanita zdaj pa še xm. A nimaš koga ki bi šel s tabo pogledat avto kateri se spozna na ta vozila?

na žalost ne.na napakah se učimo.je že dober avto če je dobro porihtan.res pa je da sem za avto dal 200e tak da sem pričakoval da bo kaj šlo.ampak ne amotizer :)