2.0 HDI, servis na 100k km

Začel/a dvorjan, Maj 26, 2007, 11:04:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Takole, moj C5 je se manj kot jurja km oddaljen od okrogle stevilke, 100.000 km na stevcu. Ker je ob tem predviden tudi servis, me zanima, kaj vse naj bi se pri tem servisu zamenjalo.

Sam ciljam na:
olje + filter olja
filter nafte
filter klime
prednje zavorne ploscice (menjava)
+ dolivanje hladilne in zavorne tekocine (po potrebi)

Ker sem gledal, da so maja na pooblascenih servisih ti deli cenejsi za 15%, si mislim, da bi se jih splacalo kar tam kupiti, servis pa bo opravil popoldanec, ki mu vozilo zaupam.

Imam edinole dve vecji dilemi:
1. Originalne zavorne ploscice piskajo ze odkar imam avto, pa mi to ni prevec vsec, so se pa sicer odkupile z naravnost neverjetno vzdrzljivostjo - se niso bile menjane. Naj posezem po originalu ali poiscem kako drugo stvar?

2. Pozimi sem imel ob nizjih temperaturah kar malo telovadbe z menjalnikom. In sicer je v hladnih jutrih potreboval prestavljanje najprej v 4. ali 2. prestavo, da je potem sel tekoce v 1. ali R. Tega simptoma pri sedanjih temperaturah ni, a ne bi konec jeseni zopet telovadil po nepotrebnem. Olja v menjalniku naj se ne bi menjalo, a me vseeno zanima, kako je vase mnenje. Ce to ni prevelik strosek, bi ga vseeno zamenjal, saj skoditi vendarle ne more, lahko samo pomaga.

Ima kdo kak namig/nasvet? Predlogi dobrodosli.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Jaz Priporočam , da narediš servis, kakšen je planiran - po knjigi. Kar se pa zavor tiče, pa ni nobeno ?udo, da piskajo. Se mi zdi, da je to rahla bolezen CITROENA. Kar se pa tiče neoriginalnih in originalnih ploščic, pa ti zagotavljam, da so tudi neoriginalne zelo dobre. Preverjeno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Evo, lahko si podava roke. Tudi jaz imam malo manj kot jurja do servisa na 100.000 km in tudi jaz imam ?e prve zavorne ploščice. Tudi sam sem razmišljal o tem, da bi nabavil originalne dele in opravil servis v lastni re?iji, dokler nisem vprašal na poobla??enem, kamor ga vozim, koliko bo stalo. Dobil sem odgovor: "okoli 150 eur, z menjavo zavornih ploščic pa 200 eur". Po tem odgovoru sploh nisem ve? razmišljal o servisu v lastni re?iji. Zanima pa me, koliko boš ti prišel skozi s tvojim popoldancem?!

dvorjan

Jah, v LJ dvomim, da bi pooblascenci to naredili za 200 EUR, popoldanec pa bo. Sicer pa, ko bo nared, porocam.

hadei

To zgodbo bo ?e zanimivo spremljat. čeprav mislim, da pri tako malem servisu, ne bo velike razlike. Bo pa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Servis na 100.000 km narejen! Na poobla??enem servisu (verjetno ?e veste, na katerem) so mi zamenjali:
- olje (5 litrov),
- oljni filter,
- zračni filter,
- mikrofilter kabine,
- zavorne ploščice,
- antifriz 0,5 litra,
- ter ostale "obvezne" malenkosti (drobni material, ekolo?ka odstranitev, ...)

+ delo (2,9 ure)

= 220 eur!

Kako si uredil ti s tvojim "va?kim"?

hadei

Jaz sem za malenkost ve? denarja naredil VELIKI servis.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Citat od: hadei;11385Jaz sem za malenkost ve? denarja naredil VELIKI servis.

Odvisno, kaj je za tebe "VELIKI" servis?!

hadei

Menjava olja, filtrov, jermenov, vključno z zobatim, menjava vodne pumpe.....tisti, ki načeloma pride na 160.000 km. Koliko vem, se temu re?e veliki servis.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Sem vesel za tebe, ampak je tudi malo odvisno od materiala in delov, ki jih da? noter. Mene bolj zanima, kaj bo rekel Dvorjan, glede na to, da mu ni vseeno, kaj da v/na svojega C5.

Mimogrede, včeraj je en kolega v LJ nabavil rabljenega Scenica (uvoz iz IT). Komaj je prišel v MB, mu je ?e crknil. Pri (kao) 95.000 km mu je vtrgalo jermen za pogon serva, klime in alternatorja?! Na servisu so nato ugotovili, kaj vse je ?e bilo ?pricano in kaj vse je ?e bilo zamenjano. Moj Pic ima zdaj 100.000 in je ?e vse prvo, poleg tega pa ne razmišljam, da bi bilo potrebno menjati kakr?enkoli jermen. Vem, da smetim temo, ampak zaradi tega ne bom odpiral nove teme, ?e pa šeli, pa izvoli!

hadei

Zakaj bi odpiral novo temo. Jaz ?e leta in leta servirav avte ali sam, ali pa pri nepoobla??enem servisu in ?e nisem imel nobenega problema. Ker imam serviserja, ki mu zaupam. ?e ga pa kdo nima, pa bo pa? plačeval veeeelike denarce. Vsak po svoje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Se opravicujem, da se tako pozno oglasam, sem bil v tujini.

Sicer pa sem imel servis opravljen teden dni nazaj. Menjano vse kar pri picdriverju, edinole dolivanja hladilne tekocine ni bilo, ker je pac ni nic zmanjkalo. Je bilo pa dodatno zamenjano olje v menjalniku, v motor je slo 5l Total Quartz 9000, aja, pa zaradi zapacanosti (enkrat tankal zadnjo "nafto") je bil menjan tudi naftni filter.

Cena z delom: 205 EUR

Jerry

Nisi napisal kje si delal servis?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dvorjan

Citat od: Jerry;11708Nisi napisal kje si delal servis?

Nepooblascenec, fizikalec, ki sicer dela na pooblascenem servisu. =) Upam, da si razumel.

Ce pa mislis "kje" dobesedno, potem pa je odgovor v blizini Grosuplja.

Jerry

Ne ne. Sem zadovoljen z odgovorom. Potem si naredil tako kot si rekel. Sem mislu da si se premislil:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?