Klima ima dodaten zvok

Začel/a Jogador, Februar 27, 2012, 10:49:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Mah, ravno ko ji obljubim svež Lhm, pa nove nosilce, se moja blondinka loti komplicirat...:argue1:

Danes je ob vklopu klime začelo nekaj ropotati, oz zvok je podoben drgnjenju jermena ob kovinski pokrov.
Sicer še vedno klima hladi, tako da kritično verjetno ni.

Očitno je kompresor klime (moje mnenje), je kdo že doživel kaj podobnega?

Saj ni nič nujnega, trenutno klima še ni v uporabi, bo pa treba razdret očitno, bo mehanik pogledal ob servisu, če prej ne neha sama od sebe...:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

garac

Mogoče samo jermenica, pa potem jermen laufa postrani, dokler ga ne vrže dol in ne naredi *izdarijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Èe se sliši samo ob prižgani klimi verjetno ni nevarnosti, če je zadeva izklopljena?

Mah sj si ne upam tvegat, če mi jermen dol vrže jo lah samo binetu peljem...:funny34d:
Bo šla na servis, očitno.

Hvala drugače:BigThumbs:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Lahko da so za je*ali kaj pri menjavi nosilcev ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Nosilci še niso bili menjani, so še v prihodu, tako da avta ni razdiral nihče, kar ga imam. No ja, nekaj malenkosti sem poštimal sam, ampak bolj električne "napake" v notranjosti (crknjene lučke armature, osvetlitev ure in komand klime, slab stik v vratih...).

Ali lahko stanje na mrazu (baje je bilo tudi -15°C, ko me ni bilo v slo) kaj uniči v/na kompresorju klime?
Se mi zdi, da se je ta zvok pojavil po tem "počitku" avta...
"Watch this..."

Pyr0Beast

Kompresorju klime nima biti kaj

(Jaz sem npr. hišno enoto fural pri -10°C cel mesec, pa še zdaj lepo dela)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Hm, kaj pa jo je potem pičilo, bjondo francosko...

Bomo videli, mogoče pa dans ne bo več ružilo:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

No pa smo prišli do (delovne) diagnoze: po poročanju mehanika naj bi ružil ležaj v kompresorju klime, bom pa jutri izvedel točno.

Popravilo naj bi bilo mogoče brez demontaže kompresorja in celo brez spuščanja plina iz sistema, kar naj bi zadevo tudi precej pocenilo:gimme_money:

Najboljša stvar je pa "nadomestni avto": VW polo limuzina SDI...
Odkar plujem z blondinko po cestah lahko tega opišem z eno besedo:traktor:BigThumbs:
"Watch this..."

dexterboy

Najboljša stvar je pa "nadomestni avto": VW polo limuzina SDI...
Odkar plujem z blondinko po cestah lahko tega opišem z eno besedo:traktor

:emot15: Zetor, Tomo Vinkovič ali IMT?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

Zgleda kot Zetor, pogon kot Deutz, podvozje pa ko Tomo Vinkovič!:BigThumbs:

Ma iz izkušenj lahko povem, New Holland-ov traktor ima bolj udobno podvozje, al se mi pa samo zdi tako:Hammer3:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Se ti rit hitro razvadi ane ? :)

Jogador

Me je prej poklical mehanik, pravi da ne bo mogel ta teden (čeprav sva bila zmenjena za včeraj/danes!:argue1:), tako da dobim ladjico nazaj še za nekaj časa, preden ležaj zrihtamo, verjetno bom peljal h komu drugemu, šalabajzerji...

Citat od: Pyr0Beast;127225Se ti rit hitro razvadi ane ? :)

Ne govori sploh!
En dan vožnje z übervagnom, pa me je vse minil, pa če ma še tako majhno porabo.
Mogoče, če bi hidravliko naštimu notr...:BigThumbs:
"Watch this..."

alesz

Mogoče mu je pa uštekal da na tistem malo prostora ne more jermenice dol potegnit................

Pyr0Beast

Citat od: Jogador;127237Ne govori sploh!
En dan vožnje z übervagnom, pa me je vse minil, pa če ma še tako majhno porabo.
Mogoče, če bi hidravliko naštimu notr...:BigThumbs:

Ja pa ja da ne :D

Tisti avti tudi s hidravliko ne bodo xantije. Meni je vse nekaj robato, zici trdi ko da na leseni klopci sediš, placa nobenega.

No, vsaj tako sem jaz občutek dobil.

Da ne omenjam bremze, ki je taka da jo lahko z macolo tolčeš, pa ne bo bremzal avto.

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;127252Ja pa ja da ne :D

Tisti avti tudi s hidravliko ne bodo xantije. Meni je vse nekaj robato, zici trdi ko da na leseni klopci sediš, placa nobenega.

No, vsaj tako sem jaz občutek dobil.

Da ne omenjam bremze, ki je taka da jo lahko z macolo tolčeš, pa ne bo bremzal avto.

Kar se zicev tiče se povsem strinjam, dejansko me spomni na kakšne lesene klopce v kakšni cerkvi.
No pa včeraj bi skoraj priletel enemu v rit, ker sem vajen "malo boljših" bremz...
Mi je še pravi čas potegnilo, da moram zahodit bremzo kolikor gre, drugače bo joj:funny34d:

No se je pa izkazalo, da je ležaj ok (tip je celo poslušal kompresor z nekimi "slušalkami"), naj bi samo malo plina manjkalo.

Je rekel, naj pridem nazaj, ko ne bo več hladila klima, bo takrat odprl sistem pa preveril vakum in nafilal.

Plavamo dalje!:BigThumbs:
"Watch this..."