Xenon v Xantijo

Začel/a Jogador, Februar 16, 2012, 12:43:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Se mi samo zdi, ali res zasenčene luči na xantiji svetijo ravno malo bolje, kot če bi z baterijsko lampo svetil na cesto...?

No skratka, zanima me, če je dovolj, da kupim H1 xenonske žarnice (jasno bele) in jih namontiram namesto navadnih, ali je še kaj drugega, oz a bi kdo kompliciral, če to naredim (sem mislim predvsem na tehnični pregled in može v modrem).:Hammer3:

Hvala za pomoč!
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

dvorjan

Kaj pa ce bi spoliral zaromete in dal noter zarnice z vecjo svetilnostjo?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

To prvo ti bo kvečjemu manj svetilo...naredi to kar je dvorjan napisal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jogador

Pa to pomaga? Priznam, glede štromarije nisem ekspert...:Hammer3:

Glede svetilnosti, verjetno bi pomagalo (če se spoznaš, koliko je razlike?), samo poliranje pa nevem, če bi bila kakšna opazna razlika, ker stekla res ne zgledajo motna, bom pa danes pogledal natančno ob belem dnevu.

O tem sem nekje na forumu našel temo (poliranje luči), bom tisto poiskal, pa se pozanimal.

Samo če bo vse skupaj pomagalo za 30% potem bo vidljivost še vedno zanič, ponoči s kratkimi lučmi se mi res zdi, kot da se s pozicijskimi vozim...

MSrouge in dvorjan: hvala, pol bom res to zrihtal kar s poliranjem in menjavo žarnic, ko izvem, katere so te z večjo svetilnostjo.:BigThumbs:
"Watch this..."

garac

če luč ni mat, je nima smisla polirat.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Glej, imas 55W zarnice, ki imajo tudi do 30 ali celo 50% vecjo svetilnost. Ja, bolje svetijo, pa tudi prej crknejo. To moras vzeti v zakup. Ce si pa ekstremist, pa lahko das noter tudi 100W zarnico, samo potem je vecja verjetnost, da zgorijo parabole, se posebej, ce imas veliko dolgih vozenj s prizganimi lucmi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

No bo kar 55W zadosti zaenkat, če ima 50% boljšo svetilnost bo to že super, mi je pa jasno, da potem prej crkne, samo to je cena, ki jo z veseljem plačam, da vsaj kaj vidim ponoči.:funny34d:

Hvala za info, grem v nabavo pa bom poročal, kakšna je razlika.:BigThumbs:
"Watch this..."

Zeko124

Kakšne luči ma Xantia napram Passatu nevem, po poliranju so PS izgleda precej mlajši... sveti pa še vedno za en K! hehe
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gregor

Xantia ima stekla, ne plastičnih luči, ki po parih letih postanejo motne.
Prvo je treba pogledat, kakšne so parabole. Èe so te skurjene ali prašne, ne bo svetilo kot je treba. Ko je to preverjeno ali spucano oziroma zamenjano pa nove žarnice noter. Pa kakšnih super racing blue in nevemkakšnih modrih, ampak ene normalne, bele.
Jaz imam dokaj nove luči in sveti zadovoljivo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Sem prevohal vse okrog mojih luči: (steklo) polirat nima smisla, ker je res skoraj kot novo, pa če se polira sam plastiko pa itak...
Bom pa nabavil nove žarnice, pa upam da čez vikend odprem luči in še parabole preverim, samo od zunaj zgleda vse lepo ohranjeno...

Je kakšen hakelc okrog odpiranja luči, kakšna past, je treba slučajno snet odbijač prej?:Hammer3:
"Watch this..."

Zeko124

Saj mislim da je nekej na forumu že en post, kjer so fantje pisali o čiščenju parabol na Xantii... vglavnem vso srečo in veliko delavne vneme :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

100W žarnice sem jaz imel na XMu, (ter kolega se mi zdi da jih ima tudi še na Evasionu) dosti bolje svetijo... Meni škode sicer niso naredile, samo roke pa nebom dajal v ogenj za to. Drugače pa pomojem če bi dal kak xenon kit 4300k pa seveda lepo nastavil luči da ne bleščijo, bi izboljšal zadevo... Kar se pa policajev tiče pa bolje da jih ni, ker to homologirat je skoraj nemogoče.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Gox

Jaz bi se pa tako odločil ... reskiral bi nekaj € in nabavil nove luč + nove žarnice ... (kakšne +30%)

http://www.silux.si/spletna-trgovina/svetila/citroen/citroen-xantia

Za ceno enega tanka goriva dobiš novo luč ...

Jogador

Dober predlog, samo je cena vseeno malo visoka (en tank bencina je pa itak že 90€:argue1:).

Bom pogledal, kako je s parabolami, naštimal not večjo svetilnost, pa nato vidim, če je kaj bolje.
Èe bo pa isti šmorn bom pa res nabavil nove lampe, samo je še kašna stvar, ki jo moram prej zamenjat, da bom miren.

Se pač ne bom vozil ponoči...:funny34d:
še vedno lahko meglenke pržgem, te pa svetijo da je veselje, škoda da to ni ravno dovoljeno:BigThumbs:
"Watch this..."

gregor

No pri 40-50 na uro so ponavadi tudi kratke dovolj. Pri večji hitrosti pa ti meglenke koristijo samo toliko, da vidiš, kaj boš v nalednjem trenutku povozil, dlje od meglenk pa ne vidiš, ker se oko prilagodi močnejši svetlobi od meglenk ki je par metrov pred avtom.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio