Filter sajastih delcev

Začel/a Jerry69, Februar 15, 2012, 09:03:57 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry69

Ali kdo ve kje se na haja FAP, oziroma kam je potrebno natočit dodatek EOLYS 176 pri MK3 (2.0 HDI, 100kW)?
In kolk je potrebno tega natočit?

LPJ

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Tignes

tega mi nihče ni povedal, pri prevzemu avtomobila da treba kaj dotakat...a je to fora adblue?

Jerry69

Ne, nič ni narobe.
Zdele bom servis delal pa piše v knjižici, da je potrebno pri 120kkm dolit ta aditiv, pri 180kkm pa menjat filter. Sicer bom mel servis na 110kkm, ampak, če bomo že pri delu, bom kr zdej to še zravn naredu. Sem gledu mal po netu, pa je ta aditiv kar drag. Zdej me pa zanima, če kak "mehanik" na tem forumu ve kam se to nalije, oziroma kak je postopek tega - a je potrebno še kej resetirat računalnik...?

LPJ

Ales79

Citat od: Jerry69;123670Ali kdo ve kje se na haja FAP, oziroma kam je potrebno natočit dodatek EOLYS 176 pri MK3 (2.0 HDI, 100kW)?
In kolk je potrebno tega natočit?

LPJ

Prepisano od prodajalca na eBayu.
http://www.ebay.co.uk/itm/CITROEN-INFINEUM-F7995-EOLYS-176-3-LITRE-KIT-973697-/180820623256?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a19bfbf98

CITROEN INFINEUM F7995 FLUID 3 LITRE KIT THIS IS THE NEW REPLACEMENT FLUID FOR EOLYS 176.

PLEASE CHECK YOUR FILLER CAP HAS A GREEN COLOUR MARKER BEFORE ORDERING AS IF IT IS BLUE YOU REQUIRE EOLYS POWER FLEX.AND WHITE IS DPX42.

FOR VEHICLES AFTER RP NO 9736 (JULY2003)

Ales79

Jerry69

Aha, torej morem najprej pogledat, kakšne barve je ta pokrovček. Očitno je nekje v okolici rezervoarja za gorivo.
To že vidm, da bo kompliciran.:Hammer3:

LPJ

alesz

CitatTo že vidm, da bo kompliciran.
Pa saj te ne bo prišlo ceneje če ti drag aditiv pocen mehanik not nalije....?
Èe pa ga dobiš toliko ceneje ga pa nesi zraven pa ti ga bodo dolili.............
Tu imaš sliko od c5II,če se prav spominjam so rezervarji isti..............

Tignes

Citat od: Jerry69;123679Ne, nič ni narobe.
Zdele bom servis delal pa piše v knjižici, da je potrebno pri 120kkm dolit ta aditiv, pri 180kkm pa menjat filter. Sicer bom mel servis na 110kkm, ampak, če bomo že pri delu, bom kr zdej to še zravn naredu. Sem gledu mal po netu, pa je ta aditiv kar drag. Zdej me pa zanima, če kak "mehanik" na tem forumu ve kam se to nalije, oziroma kak je postopek tega - a je potrebno še kej resetirat računalnik...?

LPJ

no še ena prednost citroena pred vw...

pri sodelavcu na novem sharanu je že pri 20000km težil da je potrebno dotočit adblue...ma pa 17 litrov tega not...

Jerry69

Citat od: alesz;123717Pa saj te ne bo prišlo ceneje če ti drag aditiv pocen mehanik not nalije....?
Èe pa ga dobiš toliko ceneje ga pa nesi zraven pa ti ga bodo dolili.............
Tu imaš sliko od c5II,če se prav spominjam so rezervarji isti..............

Ja, ne vem kako me bodo na servisu gledal, če bom prinesu s sabo neoriginalni aditiv, pa bom zahteval naj ga notr vljijejo? Drugače pa če samo to naredijo, ti računajo eno uro, kar je cca 40€ - preverjeno.

LPJ

alesz

A veš kako izgleda delovni nalog za večino teh vozil pri katerih potem pri prodaji piše "potrjena knjižica in redno servisiran"

"samo redni servis"
"lastno olje"
"ne dolivaj vitreksa"
"za vsa druga dela kontaktiraj stranko"
"ne menjaj žarnic,oziroma lastne iz rezerve"
"..........................................."

dvorjan

Citat od: alesz;123807A veš kako izgleda delovni nalog za večino teh vozil pri katerih potem pri prodaji piše "potrjena knjižica in redno servisiran"

"samo redni servis"
"lastno olje"
"ne dolivaj vitreksa"
"za vsa druga dela kontaktiraj stranko"
"ne menjaj žarnic,oziroma lastne iz rezerve"
"..........................................."

@alesz:
Ja, ampak v kaj takega so stranke pripravili prav neposteni servisi sami. Jaz sem ze dozivel, da sem pred servisom dolil vitreks do vrha, pa sem bil potem delezen se postavke na racunu (ocitno kar "pavsalen nateg"). Skoda, da mi ni padlo na pamet, da bi prej zadevo poslikal. O odnosu servisa dovolj zgovorno pove tudi dejstvo, da so mi brez posvetovanja ocistili ostanke nalepke na pragu vrat in to zaracunali nekaj bajnih tolarskih tisocakov. Seveda ob prevzemu vozila in placilu racuna ni bilo nikjer ne sprejemnika vozila, ne serviserja, razen delavke, ki je izstavljala racun in si nikakor ni dala dopovedati, da le-ta ne ustreza dejanskemu stanju.

Zato je prav, da kak servis tudi izgubi zastopstvo za znamko ali pa dozivi inspekcijo.

In se enkrat - pred skoraj 15 leti mi na pamet ni padlo, da bi ob predaji vozila na servis izstavil se seznam del. Danes pac to naredim, pa se prevzemniku pokazem kako in kaj. Vse to v izogib obojestranski morebitni slabi volji.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Dvorjan na nalogu se označijo morebitne poškodbe ali posebnosti na vozilu. Nalog tudi podpišeš ane?
Gule bo znal opisat postopek
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

To se noter nalije ko avto javi, da je treba dolit. Mehankarji so vedno rekli dajte čimbolj spraznit rezervar pa vedno do ful natočit ker aditiv vedno enako noter špricne tekočine pa če natankaš 1 liter ali pa 60... Pri našem Peugeotu ki je imel 120 000 kilometrov je vse delalo in bilo BP pa je bilo predpisano pri 80 000 kilometrov seveda smo se od novega držali tega pravila... Že mi smo to podaljšali za 40 000 kilometrov pa po vsej vrjetnosti še gre z prvim aditivom...

deuche

@alesz & xandrej
Kaj se da ta ta zadeva mogoče deaktivirat kot pri kamijonih AdBlue, ko se samo zamaši odvodna cevka iz rezervoarja in računalnik gleda le na količino v rezervarju, ki se pa posledično ne spreminja in je skozi OK???