Vzdržljivost akumulatorja

Začel/a hadei, Februar 10, 2012, 10:44:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Po zelo dolgem času (več kot sem si mislil) je izdahnil akumulator v Xsari Picasso 2.0 HDI. Sicer, če ne bi bilo hladneje od cca. -8 ga še ne bi rabil menjal tako pa... Res pa je, da je že zadnji dve leti pozimi nekoliko slabše vžigal.
Skratka...mislil sem, da je v avtu že drugi akumulator, pa sem danes ugotovil, da je še prvi. Datum izdelave 10. 12. 2002. Znamka VARTA. Moram rečt, da sem bil presenečen. Glede na to, da je avto ves čas pod milim nebom.
Koliko vam je najdlje zdržal akumulator in katere znamke je bil (ali pa še je)?
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

original 7, 8 let
neoriginal vedno dve leti in en mesec glih da poteče garancija:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

hadei

Običajno je res tako. Original zdrži najdlje. Tega, ki sem sedaj kupil bom verjetno preecej hitro menjal, ker je bil zelo poceni, 66€. Recesija pač. Je pa znamke AKUTECH, "made in SLO". Sicer se včasih zgodi, da tudi poceni stvari dolgo držijo. Je pa zanimivo, da ima ta novi 75 Ah kar 740 A zagonske moči. Povprečna zagonska moč s katšnimi AH je 640A.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Ma res je, da navadno najdlje zdrži original, ampak morda bo tudi ta dobro služil. Toliko, kot je tvoja varta izdržala malo kakšen. Imam v garaži en Bosch Silver ki sem ga menjal v BX, že ene 3 leta stoji, pa še kar drži štrom, star pa je ene 7 let
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

Najdlje je nam zdržal akumulator 7 let, in to navaden Topla bele barve. Prvo sem ga jaz imel v taxi audiju pa sem ga potlej dal v očetov peugeot 309. Je pa bil mrcina, 75Ah, ampak je pa tudi res, da sem mu vsako spomlad in poletje dolil destilirano vodo, drugače dvomim, da bi toliko zdržal. Sedaj pa imamo v xsari in blondinki nove akumulatorje, eden kupljen v leclerc akciji, drugi pa na AMZS-ju. In sem se tam malo pogovrjal s fanti, pa so rekli, da tudi akumulatorje ne delajo tako, kot so jih včasih, narejeni, da zdržijo garancijo, potlej je pa vse loto, kako se je avto vozil. Sem še potarnal mojstru, da je tisti Varti, ki smo jo tam kupil, zgoraj vse zaprto in da ne morem doliti vode, pa je malo podrobneje pogledal pod nalepko na vrhu pa odvrnil; veš kaj, ko poteče garancija, ti sam to odlimaj pa potrgaj plastični pokrov pa boš prišel do čepkov. Potlej pa kar veselo nalij, da bo še kaj zdržal :)
Pozabil dodati; omenili so, da najdlje zdržijo originalni, tovarniško vgrajeni. Naknadni, zamenjani, nikoli več ne dočakajo teh let, pa tudi če greste na pooblaščeni servis po nov akumulator.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

zlikovski

Možno je pri novem avtu, glede akumulatorja, da je vsa elektronika, alternator,... vse kot mora biti. z leti pa začne leketronika delat svoje čira čare.
Vlaga, sol, voda, plus +40 -30. pomojem je še to kar vzdržljivo.
Pri dizlu pa itak da prej pobere akumulator, potrebuje večji zagonski tok, in tudi večja poraba energije, gretje vsečk,...

dejanslo

Citat od: hadei;123099Po zelo dolgem času (več kot sem si mislil) je izdahnil akumulator v Xsari Picasso 2.0 HDI. Sicer, če ne bi bilo hladneje od cca. -8 ga še ne bi rabil menjal tako pa... Res pa je, da je že zadnji dve leti pozimi nekoliko slabše vžigal.
Skratka...mislil sem, da je v avtu že drugi akumulator, pa sem danes ugotovil, da je še prvi. Datum izdelave 10. 12. 2002. Znamka VARTA. Moram rečt, da sem bil presenečen. Glede na to, da je avto ves čas pod milim nebom.
Koliko vam je najdlje zdržal akumulator in katere znamke je bil (ali pa še je)?

Torej nisi nikdar niti dotočil destilirane vode?

hadei

Ne, ker je zaprt sistem, če se ne motim. Zagotovo jaz nisem dolival dest. vode od kar ga imam - od 2006.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Citat od: garac;123125Ma res je, da navadno najdlje zdrži original, ampak morda bo tudi ta dobro služil. Toliko, kot je tvoja varta izdržala malo kakšen. Imam v garaži en Bosch Silver ki sem ga menjal v BX, že ene 3 leta stoji, pa še kar drži štrom, star pa je ene 7 let

Za BOSCH akumulator mi jih je kar nekaj svetovalo, da jim je zdržal zeelo dolgo. Moram priznat, da se zaradi dodatnih 30€ nisem odločil za slednjega. Oba pa imata 2 leti garancije. Èe zdrži vsaj 3-4 leta bo vreden 66€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

V moji Plasirki je Bosch od leta 2003. Mu morm, dat kapo dol. Imam še enega v rezervi znamke Banner.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

ggorenc

Original ja...

Pred leti sem sel v avto triglav na prevzem novega Fiat Dobla, podpisem papirje, prevzamem kljuce. Me peljejo za stavbo kjer me je cakal avto, si zazelimo srecno voznjo in se usedem v bolid. Poizkusim zalaufati, nic.. drugic, tretjic nic. No na koncu mi je mojster iz sosednjega Dobla presraufal akumulator, ker se je izkazalo, da je original zanic. Prevzemal sem nov avto! :D

Sicer pa imate testerje. Priklopis na kleme in izmeris napetost baterije. Tako hitro vidis pri cem si. Ko v mirovanju pade pod 12V je ze malce nevarno, ce mora avto mirovati en teden pri minus temperaturah.

dejanslo

Citat od: hadei;123197Ne, ker je zaprt sistem, če se ne motim. Zagotovo jaz nisem dolival dest. vode od kar ga imam - od 2006.

Pod nalepko so čepi. Reklamirajo jih kot brez vzdrževanaja.

garac

eh, ggorenc, to pa ne verjamem! Fiat je skoraj über avto, kolkor sem bral tvoje poste na forumu. Nemogoče, zanič je Berlingo, ne pa doblo, edino v berlingu bi se ti to lahko zgodilo!
To si si pa izmislil :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tiki

Kakorkoli že banner so jetra na kvadrat! Meni je v XMu 3leta star banner po enemu tednu stanja odšel v akumulatorska nebesa...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

alesz

Banner kot proizvodnja je crknil že zdavnaj nazaj........