Vzdržljivost akumulatorja

Začel/a hadei, Februar 10, 2012, 10:44:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Sam sem kupil nekaj let nazaj nek Bull al kaj je že bil akumulator, kao extra močan, za dizla pozimi.
Je vžigal golf ko majka, minus gor al dol.
Po dveh letih sem ga prestavil v R5 (preverjeno ni bil premočan), vžgala je iz prve, ne glede na temperature in stanje.

Zdaj je pa šel z R5 od hiše (sepravi cca 4-5 let star), pa ga nebi dal, če bi pasal v xantijo...:argue1:

Res pa je, da je bil že takrat skoraj 100 evričev...:Hammer3:

Edit: bil je Banner PowerBull, al thunderbull.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

MSrougeZX

Jaz imam pa super izkušnje z akumlatorji Fulmen....na zx-u delal 6-7let BP...pa tudi v cliotu 6 let...vem pa da že takrat ni bil poceni.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ggorenc

Citat od: garac;123252eh, ggorenc, to pa ne verjamem! Fiat je skoraj über avto, kolkor sem bral tvoje poste na forumu. Nemogoče, zanič je Berlingo, ne pa doblo, edino v berlingu bi se ti to lahko zgodilo!
To si si pa izmislil :)

Da ne bomo prevec off topic, vse kar hvalim pri Fiatu so dizel motorji, cena vs. uporabnost in poceni rezervni deli. :D Kar je zame, povprecnega plebejca vec kot dovolj.

vidobbb

VESNA je zakonnnnn,
pa saj morajo vse dobro uničit,v osnovi že z imeni,pa vse ostalo.
Prva VESNA 12 let,
druga več kot 10 let,pa take pa to...........!

garac

Vesna je fajn ja, al pa Ne čakaj na Maj tudi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Pyr0Beast

>Imam še enega v rezervi znamke Banner.
Flikni stran dokler se ti še ni razlil po motorju
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gigo

Citat od: Pyr0Beast;123638>Imam še enega v rezervi znamke Banner.
Flikni stran dokler se ti še ni razlil po motorju

Razloži prosm.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Pa če še niste naštudirali sistema nikoli nihče nebo na boljšem... Niti oni z dizli niti oni z bencinarji niti oni na LPG pa nič... Elektro mogoče ampak ne vprašaj ko boš spet mogel baterije menjat... To bo stalo da te kap. Akumulator za Citroen C6 stane 190€!!! Nedobi se ponaredka. Akumulator potrebuje 920 amperov zagonskega toka!!! Sem preklicaril okoli pa ni ni... Oni na vesni me je prosil, če mu onega prinesem, da bi to oni vidli kako pa kaj... Ne jamram samo povem!

Pyr0Beast

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gigo

Ja pa ja de! Kaj boš mogu trafno postajo sabo vozit. Si se mal zatipkal pomoje. Najbrž 92 Amperov. Sej da bi res obstajala taka baterija pol bi marskikateri problem rešli. :emot77:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Citat od: gigo;127231Ja pa ja de! Kaj boš mogu trafno postajo sabo vozit. Si se mal zatipkal pomoje. Najbrž 92 Amperov. Sej da bi res obstajala taka baterija pol bi marskikateri problem rešli. :emot77:

Zdaj sem šel ven pogledat, aku je od varte in ima zagonskega toka 950A... 950 amperov zagonskega toka mora imet! Kolko pa ima Ah pa nikjer ne piše...

dexterboy

Osnove elektrotehnike, profesor Muratagič, srednja šola za elektrotehniko, zaloška cesta, LJ, nekje okoli 87' leta; 1,5 mm2 (kvadratnega milimetra) debel vodnik lahko zdrži do 35A toka, ampak ga seveda takrat že "skuri". EnaInPol vodnike imamo po stanovanjih, kjer vršni tok naj ne bi presegal 16A trajnega toka. In ti trdiš, da tvoj avion povleče 900 amperov?
Torej se takrat priklopiš na daljnovod, kot imajo to narejeni trolejbusi?
@Xandrej, vsega pa res ne moreš vedeti :) Potrebuješ 92A toka ob zagonu, mogoče je to naveden max pa je v resnici še manjša vrednost...
Èe bi vlekel iz tvojega akumulatorja 950A čistega toka, bi hitro plesal vragcem. Kot je napisal @gigo, ne bi rešili samo marsikateri problem, ampak VSE.

dodatek; kaj če bi to lepo poslikal pa prilepil fotografije?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gregor

Dexter, v osnovi elektrotehnike verjetno tudi piše, da je P=U*I.  Torej moč je  napetost*tok.  
20x manjša napetost, 20x večji tok za isto moč.

Ampak jaz bi mirno vtaknil aku z manjšim zag. tokom noter. Èe stari taveliki IMTji in še večji traktorji pozimi vžigajo na 800A, bo pa še en citroen.
Sicer pa imam v nivi 100ah toplo z 900A zagonskega, kar je redkost, večina teh akujev je 800A.

p.s. spet smo adminom naredili delo, ker smo temo o cenah goriva zasvinjali. Zopet je c6 kriv.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

JureA

Pobje, še tisti najmanjši akumulatorji za majhne avte z majhnimi motorji imajo običajno vsaj 400A zagonskega toka.

Glede akumulatorja v Picassu imam tudi jaz podobne izkušnje kot avtor teme. Moj Picasso je letnik 2003 in ima notri še prvi akumulator.
To zimo nisem opazil še nobenih znakov popuščanja.

Glede Banner Power Bull akumulatorja - takega imam v XM-u že skoraj pet let in še vedno dela.

Nimam pa dobrih izkušenj s Fulmen akumulatorji.

Pyr0Beast

Tile Banner akkuji so najslabši od vseh. Meni je spustil, drugi je letel po tleh ko se je ročka strgala

Sicer tistih 800 ali 900 ali še več A ni vredno počenega groša.

Tile amperi veljajo samo pri svežem = nerabljenem akumulatorju (po parih letih pozabi na to), pri popolnoma napolnjenem (isto) in ogretem na primerno delovno temperaturo (pozabi sredi zime).

Koliko pogojev izpolnjuje akku v avtu se je za vprašati. Ponavadi nobenega

Na koncu dobiš da zaganjač potegne 250A ali še manj. Več kot dovolj za zagnati avto.

Kar je pomembno pa je itak to, da se mašina zavrti na primerne obrate in ne tok. Èe ne bo obratov ne bo vžgala, pa jo lahko verglaš celi ljubi dan.