Nakup C5 break 2.0 HDI

Začel/a klemen_, Februar 09, 2012, 08:29:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

klemen_

Dragi citroenovci!

Sem nov na forumu in na dobri poti, da postanem lastnik omenjenega vozila..ker vem, da ste tle sami majstri za Citroene sem se obrnil na vas, no pa začnimo.

Gre za letnik 2004, 80kw, z realnimi kilometri, dobrih 150k. Se pravi ga čaka veliki servis, koliko košta? Oprema je mislim, da SX, avto ima seveda par prask, kar se za ta letnik in karavana spodobi. :D Nisem se še dogovarjal o ceni, ker pa lastnika poznam, upam, da bi bila kar se da nizka. :D Kaj mislite, koliko je vreden tak avto in do kje bi se lahko spogajal glede na poznanstvo in pa seveda strošek velikega servisa? Recimo, da še nima nove vinjete in letnih gum..malo za šalo, malo za res. :D

P.S.: Na kakšno porabo lahko računam? V večini AC, konstantih 110km/h.

Najlepša hvala in LP,
Klemen

Gox

Pozdravljen,

še ena tema o nakupu C5-ke je tukaj >>>

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4398

Drugače pa mašina je ok, poraba zmerna ... (ta motor je v veliko citroenih, tako da je na forumu že nekaj tem o porabi)

Èe je avto od znanca, ga je vseeno bolje kupiti, kot pri kakšnem prodajalcu, kjer ne veš kako je z avtom in kilometri.

Pa še ena tema o nakupu >>>
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=1413

klemen_

Seveda gre pred nakupom še na pooblaščenca in na podlagi tega potem še zbijamo ceno. Zanima se samo tista izhodiščna. :D Luft v volanu sem že opazil, za kaj drugega je bilo premalo časa..

Gox

Pa je bil avto redno servisiran?

Dobro posesaš in očistiš ga lahko tudi sam :) ... vsekakor pa pelji do mehanika, naj naredi predračun koliko € rabi za vse poštimat kar mu manjka in potem se lahko o ceni pogovarjate.

klemen_

Bil. Posesam ga že lahko sam, globinsko pa tudi nekaj stane..

klemen_

Sporočam, da iz te moke ne bo kruha.

Sem šel danes malo do prodajalca in ga vprašam za okvirno ceno, pravi med 4 in 5000€. Avto je sicer prvo reg. 05, za vinjeto in letne gume potem sploh nisem spraševal. :D No glede na to, da bi moral praktično takoj po nakupu opraviti veliki servis, se mi je zdela cena pretirana, tako, da ga ne bom kupil. Hkrati sem se tudi odločil, da še malo počakam z nakupom, sam se mi ne mudi tako hudo. Hvala za sodelovanje.

Citroenovc

Meni je pa zanimivo izhodišče "avto in lastnika poznam, tako da pričakujem zelo nizko ceno".

E jok brate - če bi prodajal svoj avto znanemu, bi kvečjemu pričakoval, da dobim kak Eur več, ker me človek pozna, ker mi zaupa, ker ve, da dobro skrbim za avto, ipd. Èe pa teh lastnosti nimam - potem pa nima smisla kupovati na podlagi "avto in lastnika poznam".

Lej, če je avto res dober - daj raje tisto malo več, kot da boš kupil uvožen zjahan avto od neznanca. Èe pa ni - potem se pa ne rabiš sekirat za priliko.
OK

LP
Primož

sl1

Avto je potreben precej kar konkretnih investicij (veliki servis, gume, globinsko čiščenje, vinjeta, bog ve kaj se se pokaze...), tako da se mi glede na ceno niti ne zdi neka huda prilika.
Res da je hdi break vec vreden kot benz limuzina, samo ce ga kupis za 4500, te  bo prisel suma sumarum 6000 da bo zrihtan kot je treba.
To je pa prevec za tak avto.
Shit je to. Tak avto v super stanju se proda za relativno male pare, ravno tako tak avto samo v nikakvem stanju se pa prodaja za iste pare.
Tako da najpametneje naredis, da poisces takega v super stanju.

Gox

Se strinjam. Brez velikega servisa, ne more pričakovati 5000€ za to C5-ko .... koliko stane veliki servis?

Èe se prav spomnem mi je moj mehanik (nepooblaščen) pravil da pod 700€ ne more naredit velikega servisa, na Citroenu pa da je ta več kot 1000€.

Èe ne pa naj prodajalec naredi servis, reskira še malenkost za eno lepo čiščenje avta in potem lahko ponudi ceno 5000€ ... še malo se zgliha in dobiš dober C5 za 4800€. (recimo) To ja, bi šlo.

Od znanca pa jaz ne bi pričakoval "nizko" ceno, ampak neko realno ceno.

tomaz555

Na pooblaščenem servisu je za očetov bivši C5 stal velik servis manj kot 500 evrov(velik in redni servis 2.0hdi 110km). lp

klemen_

Pustimo pooblaščenca, tam je cena glavnega servisa 800€, za koliko se da to narest pri popoldancu? Baba čula, baba kazala..300€, je to sploh možno? Med 4 in 5k€ sem jaz razumel 4500, pod 4000€ pa nikakor. :D

garac

Èe nimaš za burek, ne moreš štrudl jest!
Kupi si avto, ki ga lahko vzdržuješ.
Staro kanto od C5 ni problem kupit, problem jo je vzdrževat. Tako so šli v cvet slovenski XM, in ostale limuzine, ko so si mulci direktorske avte kupovali, pol pa za zavorne ploščice ni blo soldov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rocky86

Citat od: isarajli;123069za tak gnar že dobiš novejši model....http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5629925&show=1

Hvala da delaš malo reklame mojemu avtu :) :BigThumbs:
Peugeot 5008

tomaz555

Seveda je možno za 300 evrov. Uvozniki rabljenih naredijo še za manj. Vodno pumpo izpustijo, jermen in šponarje pa kupijo no name. Pooblaščenih se pa izogibaj. Ti te oderejo da je kaj....sem slišal. lp

dexterboy

Èe je velik servis za C5 SAMO 300evrov, grem jest zdele kupiti dva... @tomaz555, ja kdo jim pa potlej sploh dela (mislim fizično opravi delo) takle servis. Potlej morajo že pri materijalu imeti orenk popust. Sej tudi delo nekj košta, menda nimajo kitajcev za en evro...
btw, samo za primerjavo, veliki servis za xsaro 1.6 bencinarja pride pri jerovšku 500 do 600, recimo 555 ojrov :) Sodelavec je dal za veliki servis na xsari picasoju 2.0 HDI, 800 evrov. Pa to pri serviserju, ki ga šraufa od prvega kilometra...
Èe sem še malo pameten :))) in če to damo na skupni imenovalec ter upoštevamo, da je to isti 2.0 HDI motor, je potlej cena velikega servisa cca. 800 evrčkov? Ali pa če se greš pet minut strahu, kot smo temu včasih rekli, in zamenjaš komplet motor v tvojem C5 z motorjem v drugem C5, ki že ima narejen veliki servis. Aja, sej res, to je več kot pet minut strahu... ROFL
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...