Nakup C5 break 2.0 HDI

Začel/a klemen_, Februar 09, 2012, 08:29:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Dexter, preprosto! fantje berite! CENE NISO PRI VSEH POOBLAŠÈENCIH ENAKE!
Èe je v LJ 800, v KP jurja, je recimo v Rogaški 500! Jasno?
Najbrž ne!

Èe v google vpiše fušar, bodo mend vodilnimi zadetki prav forumi in mladci tipa Klemen

iz slovarja: fúšar -ja m s -em člov. (ȗ) neknj. pog.: kdor dela na črno; kdor napačno poje, igra
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

S foruma pod svojo streho:

Fušar je nekdo, ki dela nekaj na črno, se pravi da nima registreranega podjetja. Največkrat pa dela to, kar dela drugače v službi. So pa ratali zelo dragi ti naši fušarji (vsaj nekateri). Tudi sam vzamem kdaj fušarja, da mi naredi kakšno stvar zame, ker smo mi prezasedeni, ampak so mi sedaj začeli računati iste cene kot firma ali privatniki samo brez ddv. pa nima nobenih ljudi za plačat, prispevke, dajatve, zavarovanja, brez garancije..... Tako, da mislim, da so se začeli preveč cenit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dexterboy

@garač, priznam, da na razliko v geografskih lokacijah pa res nisem pomislil, se opravičujem. Drugače pa že imamo eno temo o nakupu C5 karavana prve genaracije, ker "bomo" zdele obdelovali...?
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=1413&page=39
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

alesz

Računica pravi takole......stroške imata en in drugi.......
sp-ju od 100€ ostane 30€ čistega
fušarju od 100€ ostane 70.................................................

tomaz555

Dexter KUPI (ti zrihtam) jermena bodo no name (Kitajska), pumpa je še dobra in moj prijatelj bo dobro zaslužil. lp

isarajli

Vsi jermeni + vodna pumpa + šponar, ležaj, olje, oljni filter, zračni filter,naftni filter, kabinski filter + delo, pri priznanemu mehaniku, ki popravlja samo ww in audi stane 440€ za audi 1.9 tdi letnik 04. Leto dni ali 90.000km garancije na zobati remen......
Zato ne vozim več citroena, no razen xatie, da mam v prostem času kaj šravfat.

Treba je vedet, da ima skoraj vsak 25-35 % (nekateri še več) rabata na material in da praktično že tam zasluži za delo....
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

miklavz

Se strinjam z Garačem; včasih nekatere res ne razumem. Pol pa udarijo ventili v bat potem pa imaš servis za 300€...

sl1

Jaz tudi mislim da je dejstvo, da ko kupujes precej star avto, da moras racunati, da bos v 1. letu nanj se zmetal nekaj denarja. Namrec tisti, ki ga prodaja ga prodaja zato, ker ve da je že treba ali da bo v kratkem treba popraviti oz menjati marsikaj. Ti, ki kupujes, pa kupujes starega ker je poceni oz bistveno ceneje kot nov kljub temu da das nanj se 1000€ da ga zrihtas. In se vozis recimo podobno kot z novim.
10+ let star avto pač rabi več servisiranja kot nov, zato rabiš vedno ko kupujes star avto imeti nekaj rezerve na strani za morebitne servise.
Tu je pa seveda se ta past, da so cene avtov visjega razreda enake cenam nizjega razreda ceprav je recimo isti letnik in celo podobno prevozenih.
Samo tudi to ima svoj razlog - namrec avto visjega razreda ima kljub temu da je star, se vedno drazje vzdrzevanje. Celo ko je avto dovolj star, se zdi vzdrzevanje pretirano drago, saj cena dolocenih delov dosega vrednost 1/4 avta! In ko tak del zamenjas avto cudezno ni vreden 1/4 vec ampak enako kot prej. Zato je treba biti racionalen kljub temu da bi najbrž vsi radi imeli full stroj. :)

Lovro

Citat od: isarajli;123170Zato ne vozim več citroena, no razen xatie, da mam v prostem času kaj šravfat.

Zanimivo. Mene je redno servisiranje xantie z 1.8 mašino pri pooblaščencu stalo cca. ravno toliko oz. celo nekaj manj, kot me je stalo servisiranje VW Bore z 1.6 mašino prav tako pri pooblaščencu. S tem, da spada Bora v razred Golfa, torej nižjega od xantie.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

klemen_

Pri Jerovšku pride velik servis 2.0 hdi 80kw 800€.

Drugače pa..časi se mi ne zdijo taki, da bi tak avto pred velikim servisom prodal za 4k €.

ziga_

Klemen če se imaš rad si ne kupi Citroena, jaz imam svojega cca. 3 mesece in na vsak mesec gre kaj v okvaro. To ni ravno zanesljiv avto. Tam za 4000-5000€ dobiš že odlično Škodo Octavio 1.9TDi, katera preverjeno vsaj dela. Res se ne boš peljal tako udobno kot v C5 ampak bo vsaj delalo kot se zagre. Škoda ima od VW motor kar ni tako švoh zadevca če gledamo dizla. Meni osebno je prekleto žal da nisem našparal še tistega 1000€ za Octavijo.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

bojann

in z octavio bi se res osrečil, vozil bi se pa kot na gumi vozu, vse škriplje in cvili, popravljal bi jo pa še več kot citroena, pa dražja za jurja, to bi bil res pravi posel

osebno imam c5 pa še iz uvoza je, ne moreš verjet, lastnik sem že 6 (beri šest) let, avto bo letos star 10 let pa dela ko švicarska urca, b.p., ne pije niti kaplice olja
Živi in pusti živeti...

Lovro

Jebi ga, vsak po svoje.

Jaz pravim, kaj se sploh sekirate. Isarajli naj ima svoje mnenje in naj kupuje avte po svojem mnenju in izkušnjah, mi ostali pa bomo pač kupovali po našem mnenju in izkušnjah. Jaz npr. z nobenim citroenom nisem imel težav, pa sem z vsemi prevozil lepo št. kilometrov - sem pa vse vzdrževal po PS-u. Mogoče dobi Isarajli v prodajo večinoma zjebane citroene (in jih potem mora popravljati), saj dobri avti slej ko prej najdejo kupca brez posrednikov.

Èe povzamem:
Isarajli bo za štepat km raje kupil Audija in bo zadovoljen, mi pa Citro hidravličarja in bomo tudi zadovoljni.
Zato pa je hvala bogu cel kup proizvajalcev in vsak lahko najde znamko, ki mu odgovarja in je zanj najboljša, najbolj trpežna ter oh in sploh.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

isarajli

kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

garac

Tole pregovarjanje nima smisla. Ziga je pac kupil krš od avta in sedaj so vsi citroeni krš. Kupil je avto višjega razreda, katerega vzdrževanje je zahtevnejše in dražje, čeprav je avto star. Žiga bi rad prihranil pri servisih s tem, da bo vozil k fušarjem, hkrati pa pozablja, da vaški šrafarji šraufajo vse vprek in ne opravljajo izobraževanj za določeno znamko, še manj za določen model. Kvaliteta opravljenih del je navadno temu primerna.
Zdaj bi nas rad že prepričane prepričal, da je Oktavija boljša od C5.
Vse skupaj nima smisla, to pregovarjanje je neumesno, gre za smetenje foruma. Vse takšne in podobne teme bom v prihodnje brisal sproti.

Ko sem sam kupoval avto, sem kupil avto, ki si ga lahko privoščim in ga lahko tudi vzdržujem. Ker je za moje pojme berlingo uporabnejši, vzdrževanje manj zahtevno in cenješe, sem se odločil za slednjega, čeprav bi dobil za enak denar podoben C5. Vozim na uradni servis, ker je cenje, kot vozit k nekomu, ki se bo učil na mojem avtu in poskusno menjaval dele, na moje stroške seveda. Vaški brez ustrezne opreme lahko le menja olje in gleda C5 namesto barvne TV.

Veseli me, da se je na koncu odločil za Novaka in ne za fušarja. Fant se bo počasi naučil in morda bo nekoč celo trezno razmišljal.

Hvala za razumevanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]