Park senzorji

Začel/a yamaha20252025, Februar 04, 2012, 08:48:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Na svojem vozilu imam spredaj in zadaj park senzorje.

Danes pa se mi je prvič zgodilo, da mi je "javilo" napako na senzorju. V smislu, da je potrebno iti na servis in da je prisotna napaka...

Potsem sem namenoma parkiral vzratno in je kazalo vse O.K. ko pa sem parkiral naprej, pa sem opazil, da mi sredinska senzorja ne delujeta...

Stopil sem iz avta in želel preveriti ali se kaj vizualno vidi...  Na obeh prednjih senzorjih je bilo nekaj snega in ledu... Ko sem ju očistil, je zopet vse delovalo normalno.
Predvidevam, da v bistvu ni bilo napake v smislu kake okvare, temveč je bil le sneg in led posledica javljanja napake...

Imam prav, ter ali je kdo imel že kdaj podobne izkušnje?

P.S. Včeraj mi je Dr. MadMan nadgradil navigacijo v najnovejšo verzijo, spotoma pa mi je naložil tudi SLO meni. Zelo zadovoljen in PRIPOROÈAM !!!

Lp...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

sylver

Zdravo,

sicer sem nov na temu forumu, vendar iz izkušenj pri ostalih znamkah vozil, ki imajo senzorje ti lahko povem, da so "težave" prisotne.

Namreč če se na senzorju nabare "tujek", ti lahko program sporoči napako ali pa ti zazna, da si preblizu objekta in zelo močno piska.

Pri večini avtomobilov je dovolj, da očistiš senzor in zadeva ponovno normalno deluje. Ponavadi pa so ti tujki razne mušice med poletjem, pozimi sneg, razne smetke (listi...).

Mislim, da je vse v redu s tvojimi senzorji :BigThumbs:

P.S. nisem vedel, da obstaja SLO meni za navigacijo :emot112: a imaš MyWay ali WIP 3D?

yamaha20252025

To ni moj prvi avto z senzorji, je pa prvi, ki jih ima tudi spredaj, torej komplet...

Poznam pisk, mi je znan....
Sicer vem, da bo sem in tja "odpovedal" kakšen senzor.... Tudi ne skrbi me ne cena in menjava... Bolj kot to, me moti dejstvo, da je pri sodobnih prevoznih sredstvih toliko elektronike, raznih dodatkov, kateri občasno odpovedujejo....
Moti me to, da moraš posledično bolj pogosto obiskovati servis...
Moja želja pa je, da bi hodil na servis le ob servisnih intervalih, torej takrat ko to narekuje tovarna... in ne še nekajkrat vmes...
Ja vem, moral bi kupiti Toyoto, Hondo..., pa bi bilo teh servisov manj... Ampak kaj, ko mi je Citroen všeč že od nekdaj...hehe.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

yamaha20252025

Za navigacijo pa se obrni dr. MadMan... On je vse uredil, (je strokovnjak) da dela SLO meni, a vodenje ostaja v angleščini!
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

sylver

Več elektronike kot je, več možnosti obstaja, da bomo izredno hodili na servise.

A imaš SLO c5 ali uvoženega in katera oprema?

Dej mi še pove, imaš že 2011/2012 SD kartico z zemljevidi? Kako kaj deluje navigacija na splošno - je uporabna (recimo kot Garmin?)

Vem, da je pokritost SLO slabša od Garmina - zanima me samo funkcionalnost navigacije (torej če deluje v SLO TMC, ali imaš MY WAY ali WIP 3D)?

Hvala.

dvorjan

@yamaha:
Senzorje moras samo ocistiti, pa normalno delajo. Zdaj v teh dneh bos to pocel pogosteje, saj se obeta vec snega in ledu. Isto bi te cakalo tudi ce bi kupil avtomobil japonskega proizvajalca, saj koliko je meni znano, se nihce ne dela ogrevanih parkirnih senzorjev. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Dr. MadMan

Vgrajen ima sistem RT4. Èe pa potrebuješ zemljevide 2011/2012 poglej pod oddelek Navigacija. Tam sem dal linke na vse zemljevide. Tudi za MyWay.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

yamaha20252025

Sylver:

Imam C5, ki je bil delan za Belgijsko tržišče, z opremo Exclusive, vendar je bil "potegnjen" na Slovensko tržišče. Torej je bil kupljen in prvič registriran pri Citroen hiši v Krškem (avtoline). Najbolj zanimivo pa je to, da v Exclusive opremi ni ogrevanih sedežev:bombs:

Nisem preiskusil ali TMC dela v SLO, morda bi ti kdo drug znal kaj več napisati...
Vodene pa se mi zdi dobro, nimam pripomb. Imel sem dva Garmina (enega še imam), pa moram reči, da me večkrat zmoti, ker kar nekaj preračunava.... Sicer ta zadnji redko, tisti prvi pa je ves čas nekaj mlel...
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

Tudi pri mojem C5 se je že zgodilo pri večjem snegu in ledu da javi napako sprednji senzor...malo z roko zdrgneš in dela naprej OK.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Tignes

je pa nekaj veliko bolje pri senzorjih na citroenih, no vsaj na c5, ko zmanjšaš hitrost in pripelješ na parking so sprednji senzorji aktivni, recimo pri vw jih moraš vklopit, samodejno se vklopijo šele ko daš v rikverc...

bravo citroen :emot112:

sylver

Citat od: Tignes;122438je pa nekaj veliko bolje pri senzorjih na citroenih, no vsaj na c5, ko zmanjšaš hitrost in pripelješ na parking so sprednji senzorji aktivni, recimo pri vw jih moraš vklopit, samodejno se vklopijo šele ko daš v rikverc...

bravo citroen :emot112:

Celo to ima? Vav to pa je uporabno, ker sem glih razmišljal kako ima Citroen s tem rešeno :emot112:

Pohvalno.

yamaha20252025

Ja prav uporabno je to, da se prvi senzorji samodejno vklopijo, ko vožnjo upočasniš. Se mi zdi da pod 10km/h.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

sylver

Ampak kako pa je s tem pri rdečih na semaforju - približuješ se koloni, ki čaka na zeleno luč na semaforju in pod 10km/h se prižgejo sprednji senzorji in pričnejo piskat in se ti na ekranu od navigacije prikaže avtomobil z narisanimi senzorji?

Kaj pa recimo v primeru, ko stojiš na parkirišču/v gneči z prižganim avtomobilom in mimo (pol metra od avtomobila spredaj) pripelje nekdo s kolesom - se tudi v temu primeru prikažejo senzorji na ekranu od navigacije in prične s piskanjem?

Xandrej

Kaj na semaforju stojiš pol metra za onim?  

Drugo vprašanje: DA

sylver

Da :Hammer3:

Še eno dodatno vprašanje: nekateri paketi so imeli "meritev" razpoloženega prostora za bočno parkiranje.

Morda veš, ali ima to Exclusive ali je to kot dodatna oprema in kakšen je znak oziroma knof za prižgat/ugasnit to funkcijo (ali jo ima vedno prižgano ko upočasniš)?

http://www.youtube.com/watch?v=AkaqcJ_NnSk