Park senzorji

Začel/a yamaha20252025, Februar 04, 2012, 08:48:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

Vprašanje katerega....zaenkrat zafrkava na obeh straneh :/

Sine64

Tudi po čiščenju avtomobila se napaka pojavlja naprej :(:(:(

sprednji senzorji delujejo relativno ok, zadnji pa redko delajo

dvomim da je problem samo en senzor....bo verjetno treba priklop na računalnik...

alesz

Pri normalnem avtu,pri katerem daš v vzratno pod kontaktom in so senzorji aktivni,slišiš njihovo delovanje.Èe prisloniš "uh" na senzor slišiš "trk trk trk",tisti ki je tiho je nedelujoč....................

Sine64

bom poskusil še to poslušat...drugače pa sredi marca mam servis in bom zadevo konkretno prvo spihal s kompresorjem od spodaj okoli senzorjev, nato pa če ne bo bolje, ga priklopim na računalnik da vidmo kaj bo povedal...

Sine64

No končno dobil kablovje iz Kitajske ter včeraj po nekaj mukah naložil Diagbox 6.35

Najbolj hecno se mi zdi da na servisu z original opremo, niso uspeli ugotoviti napake (resda sem opazil da imajo naložen Diagbox 6.25) oziroma je sploh pri parkirnih senzorjih ni izpisalo. Meni pa je takoj izpisalo da je napaka na levem zunanjem senzorju. Tako da bo treba v menjavo. Dobro da se da dobiti senzor na ebayu za pol cene kot na servisu...

ggrega

Citat od: Sine64;155404No končno dobil kablovje iz Kitajske ter včeraj po nekaj mukah naložil Diagbox 6.35

Najbolj hecno se mi zdi da na servisu z original opremo, niso uspeli ugotoviti napake (resda sem opazil da imajo naložen Diagbox 6.25) oziroma je sploh pri parkirnih senzorjih ni izpisalo. Meni pa je takoj izpisalo da je napaka na levem zunanjem senzorju. Tako da bo treba v menjavo. Dobro da se da dobiti senzor na ebayu za pol cene kot na servisu...

notri pride vlaga in začne malo hecat,če ga vzameš ven in ga daš na radiator za čez noč bo naslednji dan spet deloval,seveda samo za kak mesec,sedaj pozimi pa še manj

Sine64

Dvomim da bo še prišel k sebi, zato sem pa raje nabavil novega in da bo mir ter da bo ponovno vse delovalo, ker sedaj imam vse senzorje neuporabne tudi če eden ne dela.

ggrega

Citat od: Sine64;155590Dvomim da bo še prišel k sebi, zato sem pa raje nabavil novega in da bo mir ter da bo ponovno vse delovalo, ker sedaj imam vse senzorje neuporabne tudi če eden ne dela.

nič ne rabiš dvomiti,sem probal iz prve roke ,je pa to dobro vedeti ko kupuješ rabljenega,takoj v avtopralnico na štrajfix pa na kavico,potem pa vidiš če piskajo

Gox

Grega, a misliš da pride vlaga z zadnje strani noter, al je možno kje s sprednje?

Mene v večdnevnem dežju začneta hecat sredinska senzorja .. ne vem al levi al desni, piska za oviro na sredini ... ko dež neha, naslednji dan piska še malo, občasno ... še naslednji potem je ok ... čez poletje načeloma ni težav...

Sem razmišljal da z zadnje strani našpricam s silikonskim sprejem ... piše da preprečuje vlago na kontaktih in korozijo ... ne vem pa če je možno da v senzor s sprednje strani pride vlaga.

Èakam par dni suhega vremena, potem bom to pošprical, pa da vidim rezultate :)

ggrega

@ gox

notri je "kristal" ki je zalit v neko porozno plastiko,ki z leti pač poči,in skozi tiste mikro razpoke notri počasi pronica vlaga in kristalu spremeni signale kar zazna kot okvaro,zato tudi slišiš in čutiš da še vedno deluje (če nanj položiš prst občutiš čisto nežne udarce)

glede na to da ne veš kje točno notri pride vlaga se ga še nihče ni lotil popravljati (oz. vedno neuspešno)

mogoče če bi celega pošteno presušil in potem prelakiral bi pa nekaj časa držalo

alesz

Spredaj nimaš kaj dosti narediti.Prednji del je tesnjen z silikonskim tesnilom...silikon se pod vplivon WDja nabrekne.Zadnji deli so sedaj zaliti z novo vrsto mase,tako da po moje tu ni možnosti puščanja.Je pa obvezno mokro in blatno pod obročem s katerim je pritrjen sevalni del na samo ohišje.Vlaga se nabira na zadnjem delu in povzroča korozijo na tiskovini.....Recimo da je v določenih primerih rešitev če stvar presušiš in tisti spoj zaliješ s brezkislinskim silikonom..........

ggrega

super vidim da se teli novejši dajo razdreti moj se ne da ker je zalito tudi vezje

alesz

Druga slika......vezje je zalito.

Gox