sprožitev airbaga

Začel/a danilop, Januar 29, 2012, 04:57:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatBom kupil airbag, odklopil akumulator, počakal 30min in potem ga zamenjam. Bomo videli kaj bo potem naredila lučka v armaturki.
V nobenem primeru se to ne dela..............sploh ni nihče ugotovil kaj vse je narobe.V tekem primeru se vse pirotehnične elemente nadomesti z posebnimi moduli (oziroma navadnimi 3-4 omskimi upori) nato pa lahko telovadiš in priključuješ zadeve. Še človek ki to obvlada lahko kdaj kiksne........................................................................

sl1

Meni je tudi na Xsari utripala lučka za airbag vsake toliko časa - za stranskega sovoznikovega (to je bilo razvidno pri priklopu na računalnik).
Včasih je pomagalo če sem porukal kable pod sovoznikovim sedežem, samo se je čedalje večkrat prižigala lučka, zato sem potem odšraufal oba prednja sedeža in ju nagnil naprej ter poščipal stran vse konektorje in vse žice direktno zalotal skupaj. Konektorji so bili precej razmajani in niso imeli preveč dobrih stikov. Od takrat naprej se mi ni več nikoli prižgala lučka za airbag.
Sem pa mislil, da je to tako narejeno, da če kaj ni ok, da zadeva raje zataji, kot da se sproži brez potrebe.

danilop

Citat od: garac;121807@danilo, res je treba najprej ugotovit vzrok, da ne boš novega dobil v smrček

Vse bo uredu!
Bom vse poštimal kasneje, sedaj montiram nov airbag, ga ne priklopim...samo da tehnični pregled "spravim skozi". Za uripajočo lučko si bom že nekaj izmislil ob pregledu.
Potem pa bom peljal nekomu, ki se v to spozna in mi " z levo roko" to poštima.

Kako se demontira sopotnikov airbag?

Hvala in lep pozdrav

danilop

Citat od: ModelJT;121804Potem je pa verjetno konektor notri, ki ga iztakneš in airbag ven potegneš. Ali pa odklopi aidbag ročno na tisti ključavnici, ki jo imaš v sredinski kozoli pa je problem rešen najceneje. Res je, da pa potem ne bo deloval sovoznikov airbag.

Tisto ključavnico pa sem tudi že izključil, ampak lučka še zmeraj utripa in počen pokrov na airbagu se ne da kar tako skriti na tehničnem pregledu...............sploh sedaj, ko so jih iz TV-ja malo "na sito" dali..........

garac

@alesz, kaj pa če bi airbag preprosto na servisu odklopili, se pravi izbrisali iz račinlanika, a to gre? Pa namesto škrniclja vstaviš predal? A je pri xantiji mk2, če ni airbaga predal?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Ja, če nimaš airbaga je tam predal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Zdej ga pa serjete. X2 je imela serijsko dva airbaga kolikor vem. Predal je pa pod sopotnikovim airbagom.
Danilop, demontažo airbaga sem ti nagrobo napisal. Praktično nimaš kaj zaj***. Ko boš predal ven vzel, se boš že znašel. Priklopljen je pa z oranžnim kablom.

Drugače pa si nekje najdi haynesov manual za xantio.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ModelJT

Mogoče sem ga pa res malo vsral, samo sem imel v spominu, da je imela predal namesto airbaga. Mogoče sem pa zamešal pa sem imel v glavi armaturko od Xsare.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

Citat od: garac;121828@alesz, kaj pa če bi airbag preprosto na servisu odklopili, se pravi izbrisali iz račinlanika, a to gre? Pa namesto škrniclja vstaviš predal? A je pri xantiji mk2, če ni airbaga predal?
Pomoje ne,ker mislim da je tu računalnik aktiviran in ti na tasterju ponudi "programiranje onemogočen" je potrebno preverit.....

Citatpoščipal stran vse konektorje in vse žice direktno zalotal skupaj
kar tako.......z univerzalcem se pomeri električni potencial med konico spajkalnika in vzemljitvijo...

vsx

Moja izkušnja pravi, da se ob proženju airbaga, v CPU enoti za airbag trajno ne zabeleži nobeno stanje.
Brez težav deluje simulacija z uporom, prav tako ni težav po priklopu novega airbaga.
Za delo z airbagi in zategovalniki pasov je dovolj, če ob odvzetem kontaktu snamete konektor s CPU za airbage.

Pri meni je bilo dovolj premostiti z uporom in je lučka ugasnila.
Po montaži drugega (starega) airbaga, se lučka ni več prižgala, brez posegov s testerjem.

LP

gule

Res je obstajala socijalna verzija xantie 2 brez sovozniškega airbaga in z dvema predaloma(na mestu airbaga je bil predal)...namesto airbaga zalepi kašno fliko čez pa je...

danilop

Citat od: vsx;121850Moja izkušnja pravi, da se ob proženju airbaga, v CPU enoti za airbag trajno ne zabeleži nobeno stanje.
Brez težav deluje simulacija z uporom, prav tako ni težav po priklopu novega airbaga.
Za delo z airbagi in zategovalniki pasov je dovolj, če ob odvzetem kontaktu snamete konektor s CPU za airbage.

Pri meni je bilo dovolj premostiti z uporom in je lučka ugasnila.
Po montaži drugega (starega) airbaga, se lučka ni več prižgala, brez posegov s testerjem.

LP

pozdravljen

prosim za par odgovorov
koliko kontaktov ima konektor airbaga?
kolikšen upor si uporabil?
med katerima priključkoma oz. barvi kablov si upor uporabil?

misliš, da je pametno zamenjati tudi centralo od airbagov.............baje je neka rumena škatla, kamor so vsi airbagi priključeni?

hvala in lp

vsx

koliko kontaktov ima konektor airbaga?
tisti, ki gre na airbag ima dva kontakta
pri centrali pa veliko, nisem štel.

kolikšen upor si uporabil?
uporabiš lahko upor 3 do 5 Ohm, 1/2W

med katerima priključkoma oz. barvi kablov si upor uporabil?
se ne spomnim. Jaz sem ga namestil pod konektor, ki gre na airbag.

misliš, da je pametno zamenjati tudi centralo od airbagov.............baje je neka rumena škatla, kamor so vsi airbagi priključeni?
Odstrani odlagalno banjico pred ročko menjalnika.
Pod njo je centrala za airbage ...
jaz je nisem rabil menjati

!!! Upor je samo simulacija airbaga, lučka ugasne, upor pa te ne bo obvaroval pri nesreči !!!

LP

alesz

CitatMoja izkušnja pravi, da se ob proženju airbaga, v CPU enoti za airbag trajno ne zabeleži nobeno stanje
Vsak računalnik ki se aktivira se "zaklene" in po normalni poti ni več uporaben...........

danilop

!!! Upor je samo simulacija airbaga, lučka ugasne, upor pa te ne bo obvaroval pri nesreči !!!

LP[/QUOTE]

Hvala za pomoč.

Jaz potrebujem te info samo za tehnični naredit. Potem bom lepo počasi vse spravil na svoje mesto in v delovanje.
Sam ali pa s strokovno pomočjo.

Bom probal in upam, da se bo lučka ugasnila.

Kako pa da si ti moral airbag menjat?

LP