Puščanje injektorja in dodaten zvok

Začel/a lucky, Januar 16, 2012, 06:08:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lucky

Lep pozdrav!

Kmalu po nakupu Berlingota 1.6HDI sem ugotovil, da mi pri injektorju na tretjem cilindru pušča nafta. Zadeva je bila urejena z menjavo tesnila.

Po prevoženih 30.000 km se je zadeva ponovila na injektorju na četrtem cilindru. Hkrati se je pojavil ponavljajoč zvok "css, css, css ...", ki je lepo slišen v prostem teku. Mehanik mi je zamenjal tesnilo na injektorju, vendar je zvok ostal.

Ali ima kdo idejo, zakaj ta zvok? Ni videti, da bi nafta še spuščala pri injektorju, čeprav se vonj po nafti še vedno rahlo zazna, ko se ustavim v križišču.

garac

A pa je sigurno ta zvok zaradi inektorja? Mogoče je pa kaj drugega?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lucky

Sem z gazo preverjal, če še kaj spušča nafta okoli injektorja, pa se zvok stiša, ko nafilaš gazo okoli.

jumper1

Treba je na vseh injektorjih zamenjat tesnila

bingo

Sam informativno me zanima koliko mehanik računa za zamenjavo tesnila (bakrena podložka?) na injektorjih...če prav razmišljam je potrebno cel injektor ven izvlečt, kar včasih ni tako enostavno...
LP

lucky

Mislim da nekje 20EUR (lahko tudi več, če je vse skupaj hudo zapečeno) na injektor + material. Tesnila so nekje 20 eur za vse štiri injektorje.

north

Včasi so tako hudo zapečeni da je treba uporabit hidravliko, ki je temu najemnjena sploh hdi motorji so znani po zapaečenih injektorjih.
Citroën - Creative Technology

jumper1

Pri 1,6 HDI motorju načelima ni problem z odstranitvijo injektorjev bili so problemi pri 2,2 Hdi na C8

lucky

Na angleškem picasso forumu sem bral o enaki težavi. Isti simptomi. Smrad v kabini in isti zvok. Ali se da dobiti Haynes-ov priročnik za 1.6 HDI motor (razen na amazonu oz. e-bay-u).

lucky

Ali kdo ve s kakšnim momentom se lahko zategnejo vijaki na injektorju na 1.6 HDI motorju?

jumper1

lucky

Hvala za info.

Imam pa naslednji problem. Nad injektorji je z dvema vijakoma pritrjeno plastično vodilo za električne kable priključkov za injektorje. Pritrjeno je z dvema 10 vijakoma. Ko poizkusim zadevo odmontirati imam občutek, da vijaka zdrsujeta (v levo in v desno). Ali je kakšna finta, kako odstraniš to plastiko, da lahko prideš do druge vrste vijakov za injektorje in da lahko injektorje dobiš ven?

Edit:
Sem ugotovil, da se vložki in vijaki držijo skupaj in da je potrebno zadevo sneti z zvodom.

lucky

Priporočilo uradnega Peugeot serviserja:
Vijake injektorjev na 1.6 HDI motorju je potrebno preverjati pri vsakem rednem servisu (ker se postopoma odvijejo). Èe se to upošteva, naj ne bi prišlo do puščanj.

Ne vem zakaj tega ne upoštevajo uradni servisi, če je to splošno znano.

north

Bodimo veseli da jih lahko pritegnemo brez da bi demontirali pokrov ventilov...
Citroën - Creative Technology

lucky