Puščanje injektorja in dodaten zvok

Začel/a lucky, Januar 16, 2012, 06:08:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Hvalabogu da se ščasoma zapečejo!
Bi bilo treba kšnga PSA managerja ki se je spomnil, da je treba projektirat stvari tako, da bodo bolj mastno sluzili na servisih, tudi mal "prtegnt" tako kot injektorje?
Vcasih namrec ni bilo treba sraufat masine pri vsakem rednem servisu. To je malo prevec na nivoju stojadina iz yu za moje pojme.
Pol se pa cudijo da folk kupuje nemce. Kakorkoli ampak nemci so bolj kvalitetno narejeni. Lahko da so neudobni in dolgocasni za umret in da jim je tudi padla kvaliteta, ampak sorry - se vedno so pojem za te salabajzerske francoze.
Od francozov moras kupit cimbolj simpl avto - atmosfersko masino pa z basic mainstream opremo. Drugace rabis persen.

alesz

Ne vem s kakimi nemci imaš iskušnje,ampak odkar sem pri citroenih dobil če****  v *** ,moram z nemci preživet.Pa še vedno si upam reč,sploh ne veste kaj imate,ko imate citroena.Je pa res,da ta moj sedanji "folk" veliko lažje seže v žep,sem že skoraj pozabil na tisto...."a bo to nič evrojev,al bo zastonj .........

abrezo

Ravno danes sem odpeljal avto na servis ker se je začelo izpod haube kadit in po pregledu sem videl da je spustilo tesnilo injektorja. Skratka, zadnji injektor je bil ves masten, vsi ostali so bilo OK (suhi), motor je delal še ok, razen malo čuden zvok je spuščal. Na servisu so rekli da bo to popravilo če bodo samo to tesnilo menjali, prišlo ene 150€. Men se to zdi občutno veliko...skratka ne bom pametnjačil, ker se na stvari ne spoznam, lepo pa prosim kakšnega ki se na zadeve spozna, ali je ta cena pretiravanje...mogoče kdo s podobno izkušnjo, koliko je plačal, kakšne težave so se v zvezi s tem še pojavile

north

Meni se pa ne zdi 15€ veliko kaj je to samo tesnilo ali tudi delo ?
Citroën - Creative Technology

ModelJT

Tesnila so vsa 4 ene 20€. Je pa zajebancija, ker se injekotrji radi zapečejo in jih je potem težko ven dobit. Samo se tudi meni zdi 150€ mal velika cena. Lahko pa sam kupiš v trgovini z avtodeli ta tesnila pa kakemu privatniku pelješ, da ti zamenja bo verjetno cenejše.

@north 150€ ne 15€ ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

abrezo

evo, tak kot sem rekel, cena enega tesnila z delom vred 120€. Danes sem še malo pobrskal po forumih in nisem edini ki je tok plačal, pa še, glede na to da so ravno verjetno odpirali cev pokrov motorja, bi lahko zamenjali vsa 4 tesnila, ne pa samo enega, skratka...120€...

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

abrezo

cena tesnila po neuradnih informacijah pride 1€, men so ga računali 20€, ostalo je bilo delo in čiščenje motorja. Skratka, takle mamo na uradnih servisih

north

Aha 150€ menda obstaja prav hidravlično orodje, ki potegne šobe iz glave.
Citroën - Creative Technology

lucky

Hmmm ... Meni je rekel 100 EUR za menjavo vseh štirih. 30EUR tesnila plus nekakšni semeringi in 70 EUR delo. Je pa res, da je bil to peugeot servis, kar pa nima veze, ker imajo partnerji isti motor. Koliko bi me prišlo v resnici pa ne morem vedeti, ker sem zadevo uredil bolj po domače.

06.03.2012 za abrezo
Mene je prvič prišlo tam nekje 100-120 EUR, drugič pa nekaj malega (le tesnila). Na uradnem servisu baje zamenjajo tesnilo in nekakšen semering. Cena obeh je cca. 7,5 EUR.