EME XEM long

Začel/a mirchi, Januar 12, 2012, 06:52:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Verjetno vsi poznate projekt EME engineeringa,ki se je ukvarjal s podaljševanjem XM-ov,danes em pa po naključju zvedel,da poznam gospoda,ki je sodeloval pri projektu,sicer zaradi časa nisma mogla debatirat o zadevi,mam pa obljubljeno,da v bližnji prihodnosti zvem kaj več o projektu,mogoče uspem dobit še kaj literature. Se pa on,še bolj pa njegov brat še vedno ukvarjata s hidravličarji in zanimivo je videt izraz ko govori o Xm-u.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gigo

Super. Èe je le možno naredit kake kopije da vidmo kako so to skupaj spravljali bi blo fantastično.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lovro

Potem pa Mirchi po originalnih načrtih naredi repliko (ali pa kar več replik za vse tri verzije EME longov).

Brez heca - to bi lahko res bil zanimiv projekt za nekoga, ki obvlada varjenje in šraufanje teh XM-ov, če bi ga to seveda zanimalo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Veloce

slučajno kdo ve, kje se še nahaja kateri od teh podaljšanih verzij? Jaz sem enkrat noter sedel, ko je bil davna leta nazaj predstavljen na Ljubljanskem sejmu.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Citat od: Lovro;120055Potem pa Mirchi po originalnih načrtih naredi repliko (ali pa kar več replik za vse tri verzije EME longov).

Brez heca - to bi lahko res bil zanimiv projekt za nekoga, ki obvlada varjenje in šraufanje teh XM-ov, če bi ga to seveda zanimalo.

S to idejo se igram že kaka 3 leta.

mirchi

Citat od: Veloce;120063slučajno kdo ve, kje se še nahaja kateri od teh podaljšanih verzij? Jaz sem enkrat noter sedel, ko je bil davna leta nazaj predstavljen na Ljubljanskem sejmu.

Eden naj bi bil v Belgiji,kje sta pa ostala dva pa ni podatkov

garac

Pobrskaj po forumu, mislim, da je članek iz leta 1990 na forumu, revija avto klub in inženir Emeršek o načrtih...
No na koncu s podaljšanjimi Volvi in Citroeni ni bilo nič, ampak tista 2 na Ljubljanskem sejmu sta vseeno fajn izgledala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Za tostega, ki je bil zgolj malenkostno podaljšan med vratoma - bi si skoraj upal trdit, da je končal na kakem odpadu - kot sem že nekajkrat povedal, je pred leti bil dnevno parkiran na Prešernovi v LJ - no od neke točke dalje je na mestu "štukanja" začelk nemarno rjavet. Potem, ko je bil že precej vidno rjav, pa je tudi izginil.
Želim si, da temu ni tako, ampak vseeno imam občutek, da je šel na kak odpad ... :S
OK

LP
Primož

Veloce

Nekaj podobnega, ali pa eden izmed.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

ami8

Tole je skopirano iz AM št.10/92

Veloce

Torej so bili najmanj trije.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gigo

Kaj bi dal, da bi jih v živo vidu! Ufffff
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dvorjan

Ej, jaz bi se rad peljal v enem teh avtomobilov. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

No v tem se pa mora mafija vozit...

To podkrepi moj argument za temnega Xm-a z zatemnjenimi stekli, ane gigo=)
Bi se pa tudi jaz z veseljem peljal z enim takim, sploh ta s samo 4imi vrati se mi dopade...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: