KAKO PREVERITI ÈE IMA GP REALNE KILOMETRE

Začel/a Motion80, Januar 07, 2012, 12:49:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Motion80

Pozdravljeni, kupil sem GP Exclusive letnik 2008 iz uvoza, pa me zanima kako se bi dalo preveriti, če ima avto res realne kilometre, in če je možna preverba kdo bi lahko to pogledal?

LP.
Lp. Motion:BigThumbs:

dvorjan

Uradni servis, kaksen mojster za avtoelektroniko ... Sicer pa se to ponavadi dela pred nakupom in ne po njem. =) Ce ima magicnih 110, 120 ali 130 tisoc ali celo manj je sum ze upravicen. Sicer pa poglej obrabljenost kljuk na vratih, gumic na pedalih, za morebitnimi listki o servisih v motornem prostoru ... itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Motion80

Bil sem na pooblascenem servisu v Kopru in so mi rekli, da preverba ni mozna.

ModelJT

Ma vse se da preverit v računalniku samo znati moraš. Verjetno se jim ni dalo ubadati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Ne moreš! Kot so ti povedali morda na servisu lahko izveš samo info o servisiranju po kilometrih. Seveda pod pogojem, da so bili vsi servisi opravljeni pri njih oz pooblaščencu.

lp

P.S. Aja, lahko pa ugibaš in sklepaš pa vedeževalke še pokličeš pri ogledovanju določenih mehanskih delov pa še vedno ne boš vedu točnih informacij ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

isarajli

na uradnem servisu ti lahko pogledajo kdaj je bil servisiran ,kjerkoli v eu.Verjetno se jim ni dalo,pokliči še kam drugam in povej  št. šasije....če maš servisno knjigo vidiš kdaj je bil zadnji servis in vsaj približno lahk ugibaš kolk se jih je dalo nardit od takrat...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Motion80

Tudi to so rekli da nemorejo vedeti ker nimajo skupne baze podatkov. Potem sem klical še na Citroen v Italijo in se rekli isto stvar. Lahko se vidi samo če je bil avto dotično pri njih servisiran.

garac

žal, tudi če plačaš ne gre, citroen pač
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

wragec

Ja ko sem jaz kupoval so mi tudi rekli, da servisne intervale nimajo v skupni bazi, lahko pa mi pogledajo. če je bilo kaj uveljavljanje garancije za moje vozilo (to pa je v bazi). Moj je imel 3 krat uveljavljanje garancije (sw od menjalnika in dva senzorja), tam pa zraven piše kdaj je bil in koliko je bilo km, pol pa si lahko že sam zračunaš če km štimajo. Preveril na Citroen Celje in Jerovšek in obakrat dobil enak odgovor in enake podatke.

tomaz555

Isti k je tudi pri BMW, tko da ni samo Citroen tak. lp

Xandrej

Lahko vidijo izključno če je bil avto na pooblaščenem servisu servisiran to je to drugače ni podatka!

garac

Xandrej, tvoja trditev žal ne drži.
@tomaz555 res je pri veliko znamkah tako, pri renaultu pa vem, da si dobil lahko vse podatke, o uradnih posegih na avtu, pa naj bo to belgija, francija... vse je bilo v isti bazi.
Predvidevam, da št. kilometrov lahko ugotovi strokovnjak, ki prireja km števce.  En tak je bil včasih v Stanežičah
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Znanec ima Volvo, na pooblaščenem servisu so mu pregledali in posredovali vso servisno zgodovino (avto iz Italije), priklop na računalnik pa je pokazal tudi poseg v števec.

Xandrej

Citat od: garac;119510Xandrej, tvoja trditev žal ne drži.
@tomaz555 res je pri veliko znamkah tako, pri renaultu pa vem, da si dobil lahko vse podatke, o uradnih posegih na avtu, pa naj bo to belgija, francija... vse je bilo v isti bazi.
Predvidevam, da št. kilometrov lahko ugotovi strokovnjak, ki prireja km števce.  En tak je bil včasih v Stanežičah

Ja majster pol pa povej kako lahko to ljudje naredijo madonca ali kaj???!?!?!?!

deuche

Meni so pred cca 4 leti povedali isto kot wragecu, da je v skupni bazi samo kar je garancije ne pa servisi. To so mi tudi sprintali.
Kljub temu, da sem to urejal skozi zadnja vrata servisa in je bil avto prikloplen na tester, če bi bila zabeležena kaka napaka, da bi še malo nategnil prodajalca bi mi sigurno povedal, če bi bilo možno preverit števec, tako da verjamem, da to ni možno.