Zima in Citroeni nad 30 let

Začel/a gule, December 31, 2011, 07:56:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

To so še neki današnji trenutki...

janez

@MSrougezx...

:emot74::emot74::emot74:

Še enkrat slike poglej... :take_picture:

gule

Citat od: MSrougeZX;120252Kje v SLO pa si ti doma da imate tak sneg?

Saj ni u Sloveniji fotografirano...Vitez je...centralna BiH...:bombs:

MSrougeZX

Jah, en avto ima bih, drugi pa slo tablice, če dobro vidim velenjeske...pa sem mislil da je v kakih hribih pri nas...saj berem kje delaš, samo sem mislil da si za vikende v slo, med tednom pa v bih.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Par slik današnje skoraj katastrofe...:Hammer3:

GSclub

malo tveganja, maš pa zato najboljše zimske slike na forumu...

Mike666

Citat od: GSclub;120291malo tveganja, maš pa zato najboljše zimske slike na forumu...
Ne samo najboljše. Tudi edine. Mi pa samo sanjamo o snegu heheheh,.:BigThumbs:

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

JureA

Pred leti sem se tudi pozimi vozil z Diano in GSX-om.
Pa so na obeh zarjaveli spodnji robovi vrat in še marsikaj drugega.
Zdaj se pozimi s starimi avti vozim samo po suhi cesti.

Pripeta je slika iz tistih časov.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JureA

dami

Jaz imam teh zimskih podvigov več, žal nobenih fotografij, nekje pa obstaja celo en filmski posnetek, morda mi ga uspe najti.
Najbolj zimski podvig je bil prečenje vršiča v februarju. Od doma sem se neko soboto zjutraj odpravil v Trento, ponoči je snežilo.
Cesta je bila odprta, pod prvimi serpentinami sem montiral verige in krenil proti vrhu prelaza, Cesta je bila zasnežena vendar je
šlo z verigami brez težav. Proti vrhu je bilo pa kar malo kritično. z druge strani je pihal zelo močan veter, ki je na cetso nanesel
precej snega, tako da je bilo na največji strmini pod vrhom 15 do 10 cm napihanega snega. Sem samo pohodil do konca pa bo kar bo.
Takoj v prvem poskusu sem pilezel preko, zunaj je pa tako pihalo, da mi niti na misel ni prišlo, da bi se ustavil in stopil iz avta.
Skoraj neverjetno, koliko adrenalina lahko požene tudi počasna vožnja v hrib. Mislim, da so bili zelo redki primeri, ko bi mi bolj "nabilo".
Na drugi strani sem precej pod vrhom srečal dva italjanska "reveža", ki sta v nasprotno stran gurala nekega fiata, za njima pa že kak
kilometer ali dva zorane ceste (števec jima je zadjih nekaj ovinkov sigurno obrnil nekaj deset kilometrov). V dolini na drugi strani sem
srečal zimsko službo s plugom, ki je verjetno italjanoma "rešila življenje". Še dobro, da niso plužili prej, bi mi avanturo precej pokvarili.

gule

Citat od: dami;120744Jaz imam teh zimskih podvigov več, žal nobenih fotografij, nekje pa obstaja celo en filmski posnetek, morda mi ga uspe najti.
Najbolj zimski podvig je bil prečenje vršiča v februarju. Od doma sem se neko soboto zjutraj odpravil v Trento, ponoči je snežilo.
Cesta je bila odprta, pod prvimi serpentinami sem montiral verige in krenil proti vrhu prelaza, Cesta je bila zasnežena vendar je
šlo z verigami brez težav. Proti vrhu je bilo pa kar malo kritično. z druge strani je pihal zelo močan veter, ki je na cetso nanesel
precej snega, tako da je bilo na največji strmini pod vrhom 15 do 10 cm napihanega snega. Sem samo pohodil do konca pa bo kar bo.
Takoj v prvem poskusu sem pilezel preko, zunaj je pa tako pihalo, da mi niti na misel ni prišlo, da bi se ustavil in stopil iz avta.
Skoraj neverjetno, koliko adrenalina lahko požene tudi počasna vožnja v hrib. Mislim, da so bili zelo redki primeri, ko bi mi bolj "nabilo".
Na drugi strani sem precej pod vrhom srečal dva italjanska "reveža", ki sta v nasprotno stran gurala nekega fiata, za njima pa že kak
kilometer ali dva zorane ceste (števec jima je zadjih nekaj ovinkov sigurno obrnil nekaj deset kilometrov). V dolini na drugi strani sem
srečal zimsko službo s plugom, ki je verjetno italjanoma "rešila življenje". Še dobro, da niso plužili prej, bi mi avanturo precej pokvarili.

To o čem si pisal sem večkrat doživel, sicer z novejšimi avti...je pa hudo, ko se za ritko bojiš...

janez

Pri nas pa še kar ni zime...

gule

Tole sem pa danes okoli 7h zjutraj pritisnil na hitrico...ponoči je spet snežilo in pihalo...štroma je večkrat zmanjkovalo...