Zima in Citroeni nad 30 let

Začel/a gule, December 31, 2011, 07:56:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Lepe avanture. Kar pa še teh težavnih zadev tiče je vedno kompromis. Pri novih sodobnih avtomobilih z 4x4 in ne vem kakšnimi elektronskimi pomagali jih običajno jebe teža, pa široke gume.
če bi na ax 4x4 montiral hidravliko pa bi bil praktično nepremagljiv.
Gs je tudi zakon za zelo težke pogoje. Pravi kameleon od avta. Ni bil zastonj evropski avto leta 1971.

GSclub

..ali pa na GS montiral 4x4...
ja GS... po 13 letih vožnje GS in GSA sem še vedno skoraj tako navdušen nad njim, kot na začetku.. udobna limuzina, ki je hkrati malo terenca in športnega avta...

Citroenovc

Mah hidravlika bi bila bolj blažev žegen - vsaj neuporabna za kaj zares offroadarskega v taki obliki, da postane trda in toga z naraščanjem višine.

Èe bi pa nekako takjo bila narejena, da se avto samo fizično dvigne, še vedno pa ostane sposobnost blaženja oz da je uporabno za kaj več kot 10km/h - potem pa je to zmaga.
OK

LP
Primož

gule

Citat od: Citroenovc;180023Mah hidravlika bi bila bolj blažev žegen - vsaj neuporabna za kaj zares offroadarskega v taki obliki, da postane trda in toga z naraščanjem višine.

Èe bi pa nekako takjo bila narejena, da se avto samo fizično dvigne, še vedno pa ostane sposobnost blaženja oz da je uporabno za kaj več kot 10km/h - potem pa je to zmaga.

Saj temu o čem ti pišeš je namenjen tisti mod, za rahlo povišanje, da se lahko pelješ po neravnem terenu in še vedno blaži udarce...:BigThumbs:

Citroenovc

Ja sam jaz ne govorim o malih pomikih. Ampak o +15cm. To je tisto, kar naredi razlike med cestnim "terencem" in pravim terencem.  Èe bi hidravliko naštudirali, da lahko opravi tako spremembo višine - je pa zmaga.
OK

LP
Primož

gule

Rahlo načet z jutrošnjim snegom smo z amijem odrinili na planino...gume Michelin komaj 31 let stare so se dokaj dobro odrezale...:emot112:

krka964

Malce je pihalo po tejle planini, imam občutek. Na takile poti je pa dobro, da imaš poln tank bencina, pa dobre gume. Zadnjič smo s sodelavci delili izkušnje gled zimskih voženj v otroštvu. Splošna tehnika za vožnjo v težke, zasnežene klance je bila, da so ateti mame posedli na havbo, pa je šlo, he, he. Otroci si pa zapomnijo ....

gule

Je pihalo je...na cca. 1600 m n/višine je temu tako...:BigThumbs:

Zato smo pa zvečer lepše spali...

Pa še nekaj kadrov...:take_picture:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vinotoc

Pri nas ni veliko snega a je danes v meharijevi garači nekaj tolklo s kameljo nogo po tleh in se po kamelje oglašalo ter tulilo. Ni in ni bilo miru. Sem šel po kosilu pogledat in nisem imel srca, da ne bi nadel podkvi na prednji nogi in sem naredil nekaj deset km po spluženih goznih cestah. Žival je sedaj že umirjena in mirno počiva do naslednjega, sveže zapadlega snega.
LP Vinotoč.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: Lovro;196079Prelepo. Ste bili na Vlašiæu?

Ja ja Vlašiæ je to...še višje kot smo takrat mi bili...na cca. 1600 m/nv

gule

krka964

Dosti si upaš, Gule !! Pa s familijo ...
Je pa res, da imaš pa zanesljiv avto !

gule

Vedno se lahko obrnem in spustim v dolino, če navkreber ne gre več...he-he