Zima in Citroeni nad 30 let

Začel/a gule, December 31, 2011, 07:56:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: Xandrej;196435Pa kdo še danes verige montira? Èe maš zimake prideš kam češ to je to.

Včasih brez verig ne gre...ko je led in velik hrib, ti gume ne pomagajo...a to je res redko...še posebej, če se ustaviš za kakšnim tovornjakom...

Potem je še tu policija, ki te ne pusti naprej, če verige ne namontiraš(na kakšnem planinskem prevoju npr)...

Čojko

Teža avtomobila, velika medosna razdalja in široke gume naredijo svoje. Jaz sem to dobro spoznal šele na kombiju, ki ga že po kakšni travi težko pelješ oz. se zakoplješ, kaj šele na snegu. Zato so tam verige celoletna obvezna oprema.

gule

In še nekaj...od vseh avtov, ki sem ih imel in ih imam zdaj, je ami najboljši za sneg...

Cx je enostavno pretežek, Xsara je bila prenizka in tako npr...

Ampak ami je živa zverinica, tako lepo se pelje in tako fino je obvladljiv...

Čojko

gule

Citat od: Èojko;196479Kaj pa primerjava z GSA-jem?

Še ne morem dati ocene, ker nisem bil na snegu...:BigThumbs:

zlikovski

Fantje logika, avto z ožjimi gumami v snegu gre lepše kot pa z valarji.

Čojko

Po mojih sicer malo čudnih izkušnjah gre GS precej boljše. Ami je imel letne slabše gume in po par cm zelo suhega snega na asfaltu se je dogodivščina končala v jarku. Z GS om pa lani z zimskimi v praktično celcu z zameti na vrhu Slavnika, kjer že brez snega ne pride vsak na vrh.
V glavnem gule, sedaj pričakujemo realen test v snegu z zimskimi gumami med GSA in Ami8.

GSclub

oba sta kul, pred Gsi sem 6 let vozil amija, v vseh razmerah. Pozimi na nepluženi avtocesti sem bil običajno najhitrejši, saj je bil izredno smerno stabilen. Imel sem pa take gume kot gule, le 135.
Pri GS k temu dodaš še možnost dviga, na strmini mu ne zmanjka moči tako hitro (pri amiju je včasih ko je najmanj treba, nujno prešaltati v prvo).
Nisem pa vozil obeh hkrati, da bi imel neposredno primerjavo...

gule

Citat od: Èojko;196486Po mojih sicer malo čudnih izkušnjah gre GS precej boljše. Ami je imel letne slabše gume in po par cm zelo suhega snega na asfaltu se je dogodivščina končala v jarku. Z GS om pa lani z zimskimi v praktično celcu z zameti na vrhu Slavnika, kjer že brez snega ne pride vsak na vrh.
V glavnem gule, sedaj pričakujemo realen test v snegu z zimskimi gumami med GSA in Ami8.

A to za jarek se nanaša na mene, ali?

Čojko

Ne, v jarek sem šel z Amijem jaz. Ti boš pa test delal v snegu v nek hud breg prepeljati z enim ali drugim v zimski obutvi.

gule

Dobro...zdaj, pa še video od včerašnje vožnje po planincah osrednje Bosne...

https://www.youtube.com/watch?v=dk-sSPE-wpk

Lovro

Včeraj sem gledal na yutubu XM-a na snegu in še na ledu. Je tudi dobro ril po snegu in drvel po ledu.

Še ena teta, ki pojma ni imela in je kar tiščala gas, ga je spravila iz snega.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Tudi danes sem jo mahnil v višje kraje...več v temi o Cx-u...

vidobbb

Gule,bravo. a to je tolk snega,da si se lahko po boku peljav.-lp.(na posnetku)

gule

Citat od: vidobbb;196682Gule,bravo. a to je tolk snega,da si se lahko po boku peljav.-lp.(na posnetku)

Ne bi vedel, sem se ustavi urinirat...:BigThumbs: