Zima in Citroeni nad 30 let

Začel/a gule, December 31, 2011, 07:56:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Je bilo kar mrzlo danes zjutraj...:funny34d:

Železo pod streho, plastika na udaru vremenskih razmer...

gule

Citat od: garac;171829kaj se dogaja z rdečebelim?

Šraufamo po malem, sem objavil nekaj v njegovi temi.:BigThumbs:

gule

Danes zjutraj frišen, ampak v normalnih količinah. Ko bi tako ostalo do konca zime...:funny34d:

gule

Ja nima še 30 let, modelsko pa praznuje to leto 40...:BigThumbs:

Današnji snežni utrinki...

gule

Ja v dolini ga ni nič, zato smo se včeraj vzpeli do 1500-1600 m/nv, da bi ga vsaj nekaj najdli...pa še prav je tako,naj ga ni...:emot112:

GSclub

marec 2013, avto v najvišji poziciji (v srednji je občasno podrsal s trebuhom po snegu):

GSclub

v klancu je začelo drseti, obrnil sem s pomočjo dveh potnikov iz terenca, ki je pripeljal za mano. Nasedel še nisem.

GSclub

nisem se še odpeljal nazaj, ko prideta za mano človeka iz terenca. par metrov višje sta nasedla s trebuhom. odpeljal sem se po lopate, nataknil ketne, poskušali smo ga izvleči. ni šlo, GSA se je kar fajn vkopal. voznik terenca je bil vedno bolj živčen, klical je asistenco, da ga pride izvlečt. njegova žena je bila bolj skulirana in ga je mirila. nato smo dvignili vsako kolo posebej in izkopali zmrznjen sneg, avto se je uspel premakniti, asistenco odpovedali. vse skupaj je trajalo kake tri ure...

gule

Ja temu Hyundaiju nekdo reče tudi terenec...

GSclub

taki detajli niso bistveni, raje občuduj GSAja v snegu;)

gule

Oh oprosti, a to je tisto zarjavelo zraven kvazi terenca? :emot112:

GSclub

rje je res nezanemarljivo veliko, a poznavalcu starih citroenov bi oblika skorajda še lahko bila prepoznavna...;)

sušo

Divjaki.
Valda da sm najprej pregledal slike in potem prebral...
In valda sm mel zgodbo narobe nastavljeno.
Se pardoniram in posipam s pepelom.

Citroenovc

Heh, tale SantaFe me spomni na izkušnjo izpred par let na Menini planini. Mi smo ravno obrnili z Nisskom po 2 vitlanjih iz zameta in odločitvi, da je bilo dovolj preboja za danes in se začeli vračat ... in na enem od ovinkov dol grede srečamo Pasatta karavan 4motion.
Ki je seveda že na lepo razritem in steptanem snegu uspešno nasedel ... In tipu objasnimo, da ajde, naj obrne in gre lepo dol, ker nima smisla ... In tip prbije "sej ma 4 kolesni pogon" ...

Hjam ... a ti Nissko zgleda kot športno spuščen Ferrari al kot malo bolj zmogljiv resnični terenec?
No pol se je malo zamislil in začuda celo ubogal nasvet :-))

Skratka - mislim, da si doživel tipičnega "sej je mal dvignjen pa 4wd mam" lastnika "terenca", ki običajno delajo največje sranje in probleme na lepih cestah ...

Mimogrede - kje si se pa to preganjal?
OK

LP
Primož

GSclub

ja, meni je prej zmanjkalo trakcije, kot višine, ta pa je imel dober oprijem, voznik pretirano samozavesten, kao zelo izkušen. malo naprej, v senci je narinil na pomrznjen sneg na sredini ceste.
lokacija je pa Mokrc, tretji odcep od Golega proti Kureščku desno (makadam cesta na Krvavo peč), 16.3. lani - na dan XM raida...