maxxis gume za 2cv

Začel/a sivipas, December 20, 2011, 11:03:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Lep pozdrav!

vinotoc

Hvala! Èe ti ni pretežko, mi pošlji vir na zs.
LP Vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

sušo

Misterija rešena...    za zmeri...   upam...

Ampak...     ha ha

dyfan

Citat od: vinotoc;118216Hvala! Èe ti ni pretežko, mi pošlji vir na zs.
LP Vintoc.
No, saj ni nič hudega, če se hecaš.
Sem pač mislil, da želiš informacijo in se ti ne da iskat po internetu, pa sem posredoval podatke, ki jih imam.
Lep pozdrav!

vinotoc

Ojla,
saj sem preiskal ogromno.In našel marsikaj. Kot npr. tole: http://www.alter.si/vsebine/content.php?id=80&catID=2 Ampak o višini brez razmerja pa nič. Oprosti če si razumel da se hecam, bog ne daj. Še enkrat hvala, posebej, če so podatki tvoji. Veš včasih hočem kakšno stvar pri sebi do konca dorečti, da ni dvoma in tak je bil ta podatek. Tukaj si nazorno pokazal tudi kaj je širina gume. Na kraj pameti mi ni prišlo, da je to bok. Zame je bila vedno tekalna površina :Hammer3:  Vidiš in tako je tudi z višino. Zame je bila višina, kolikor gleda gume iz feltne. Do venca z žico. Itd.
LP Vintoc.

dyfan

Citat od: vinotoc;118254...Veš včasih hočem kakšno stvar pri sebi do konca dorečti...
No, tu sva si podobna :-)

Res, o višini gum brez višinske oznake je na internetu vedno manj info, ker te gume počasi izumirajo.
Èe iščeš nadomestno dimenzijo, je najbolj zanesljivo, če se guma izmeri in potem preračuna.
Konkretno za gume 135 R15 velja, da je višina ca. 82%, zato se lahko nadomestijo s 135/80 R15.
Razlika med njima ne prekoračuje dovoljene, kar se lahko preveri tukaj:
http://freeweb.siol.net/anddrej/

Veliko informacij o gumah je na srečo še na tem našem forumu (za podatke o višinah glej post št. 35).
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=639&page=4

LP
Lep pozdrav!

vinotoc

sivipas

no, Maxxis gume so končno na spačku, zaenkrat sam sprednje. na poti v službo sem probal par hitrejših ovinkov na mokri cesti, in je začel zadnji kraj bežat, na katerem so letne nankang - kot bi imel zadnji pogon. torej zaenkrat lahko rečem, da so boljše kot nankang.

dvorjan

@sivipas:
Ob pretiravanju na mokri cesti bi ti tudi s starimi Nankang gumami na spacku najprej odneslo zadnji konec, ker je pac toliko lazji in prej zdrsne (pa se zadaj je navadno 0,2 bara visji tlak). Tako da ga preobuj se zadaj, pa najdi koga z Nankang gumami in prazno parkirisce za primerjavo. Prav mozno je, da so Maxxis boljse gume, samo tega ne mores dokazovati tako, kot si ti predpostavil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

GSclub

kolikor se spomnim, je ami prej zdrsnil spredaj, tudi če so bile tam boljše gume ... verjetno pa ni direktno primerljiv s spačkom (sprednji stabilizator ...)

sivipas

@dvorjan - zadnji konc leti na avtu s zadnjim pogonom. po mojih izkusnjah - pa sem vsak dan v spacku preteklih 18 let - ce so na spacku 4 iste gume, prvo zdrsne sprednji konc.

dami

Najboljše je, če nič ne zdrsne. Sicer pa kolikor imam izkušnje začne popuščati spredaj oz. dobim občutek,
da celoten avto rahlo popušča, če res ne pretiravaš do zdrsa težko pride. V več kot desetih letih mi je
zadnji del odneslo samo enkrat, pa takrat tako da sem avto komaj ulovil (sem kar nekaj časa plesal od
enega roba ceste do drugega). Ampak to je bilo na zasneženi, slabo spluženi cesti in zadaj sem imel
nekoliko slabše gume, vozil pa tudi nisem ravno počasi.

garac

končno so se pojavile ugodne kopije michelink 125x15. Uradno slišijo na ime 2cvMCC, se pravi na voljo v Mehari Club Cassis, mogoče se jih celo da scentrirat, da ne tresejo? Jih je kdo že nabavil?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ugodna cena.

Zdaj pa računaj še:

Pakiranje
Poštnina

ali

Peljat se tja in nazaj.

Centrirat se pa da vse. Sam mojster mora imet voljo in čas premontirat centrirko ter imet znanje , volj in veselje centrirat 4 felne.

Seveda pri pravem mojstru te bo centriranje in montaža stalo 60 ur minimalno za spako.

A še kar trese? Ja , kaj pa bolcni, končniki, volan, amortizerji...

Pa felne? Stare... da jih daš peskat in pobarvat te bo koštalo preko 40 eur po kosu.

Potem pa ugotoviš, po peskanju da so notranji robovi razjedeni od rje in ne bo držalo šlauflos ...

Zračnice ? Prave so po ceni 25 € po kosu.

In na koncu sešteješ vse skupaj pa imaš zmontirane prave in original MCC gume  :BigThumbs: , ki bojo zdržale kako dolgo ?

No ja, izgled pa je Mišelinski. Vsaj to.

sušo

Ja lahko je tak scenosled kot si ga napisal ti.
Lahko pa narjmaš na nekoga ki nabavla ravno takrat kot ti in ker ima večje naročilo si je organiziral prevoz tako, da vrže v kombi še tvoje štiri gume, ki jih je plačal po članski ceni, ker se mu izplača bit član, ker je toliko nabavil in ti jih pripelje na dom, kjer se še dolgo v noč pogovarjata o A seriji in derivatih.
Naslednji dan neseš gume do lokalnega vulkanizerja, ki ima še vedno nastavke za feltne brez lukne in ti montira na stare ravne feltne brez šlauha in z eno malo utežjo na feltno.
Zdržijo ti deset sezon, ker imaš dva kompleta in jih pozmi ne voziš.
Kukrkol vsaka medalja ima dve plati.

Mimogrede imam all season maxxis gume 135 na spaku in gre lepo po vseh podlagah. Celo po Jeloviškem snegu je šel fino. Potem smo montirali ketne...