Berlingo III Facelift

Začel/a ModelJT, December 18, 2011, 05:09:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

"Samo podiranja sedežev v tla pa še zmeraj nista osvojila. " +1
pa držala za petrol kapučino tudi nima :(, le kako so si zamislili tiste lukne pod zračnimi režami, da vtakneš kavico not postrani-beboti...

Samo tako za info (ker sem vozil B3): moj B2 ga gladko premaga v prostoru za noge za voznika, saj v B3 voznika omejuje plastika od vrat in plastika od konzole z menjalnikom-v B2 pa na desni strani ni nič......mogoče bo pri avtomatikih (če bo ročka zgoraj pri volanu) kaj bolje?

dvorjan:
Prej sem vozil 2.0HDi Berlinge pa sem zelooooo vesel za downsizing in da sem sedaj na 1.6HDi (z enako konjenico=90KM), ker:
-manjši stroški vzdrževanja (mislim da 2l manj olja)
-manjše zavar.
-manjša cestnina
-manjša poraba (pri meni 1l=cca.300€/leto !!!)

če pa se OBÈASNO POLNO NALOŽEN peljem 80 namesto 90 v klanec mi je pa čisto vseeno, saj so slovenske ceste v tako slabem stanju, da mi 170KM v superduper MLTD mašini čisto nič ne pomagajo, ker (nekateri) lastniki "polizdelkov" še vedno poslušate pokanje amortizerjev (npr. v B3)....

ModelJT

Bingo nekaj prostora pa le pridobiš, če imaš avtomatika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

lerin

a to tudi obstaja? Sicer pa všečna prenova.

antasi

Citat od: bingo;122328"Samo podiranja sedežev v tla pa še zmeraj nista osvojila. " +1
pa držala za petrol kapučino tudi nima :(, le kako so si zamislili tiste lukne pod zračnimi režami, da vtakneš kavico not postrani-beboti...

Samo tako za info (ker sem vozil B3): moj B2 ga gladko premaga v prostoru za noge za voznika, saj v B3 voznika omejuje plastika od vrat in plastika od konzole z menjalnikom-v B2 pa na desni strani ni nič......mogoče bo pri avtomatikih (če bo ročka zgoraj pri volanu) kaj bolje?

dvorjan:
Prej sem vozil 2.0HDi Berlinge pa sem zelooooo vesel za downsizing in da sem sedaj na 1.6HDi (z enako konjenico=90KM), ker:
-manjši stroški vzdrževanja (mislim da 2l manj olja)
-manjše zavar.
-manjša cestnina
-manjša poraba (pri meni 1l=cca.300€/leto !!!)

če pa se OBÈASNO POLNO NALOŽEN peljem 80 namesto 90 v klanec mi je pa čisto vseeno, saj so slovenske ceste v tako slabem stanju, da mi 170KM v superduper MLTD mašini čisto nič ne pomagajo, ker (nekateri) lastniki "polizdelkov" še vedno poslušate pokanje amortizerjev (npr. v B3)....

tole pa moram komentirat,saj si lastim bingota3,
prej imel bingo2 in bingo 1
tudi sam sem bil skeptičen do novega ko sem se vsedel iz starega
predvsem me je motilo zakaj hudiča so ga šli povečat
pa tiste luknje pod zračniki glih niso lepe
pa občutek za volan je bolj utesnjen kljub temu da je na zunaj prevelik itd

ampak potem je tak prišlo da smo zamenjali bingo 2 za 3
pač nismo0 hotli nemca:Hammer3:
pa smo si nakopali to sraje od avta

po dveh letih pa lahk že mal komentiram
velikost sem se navadil, pametni so senzorji:BigThumbs:
luknje v armaturi so ful fajn za mobi, ključe itd
za kofe iz petrola ga devam v sredinsko konzolo med zicoma je luknja tam ko drugač pride pepelnik
ki sem ga vrgel vstran:emot112:
poraba 16 hdi ok, mensezdi mal več kot b2 pač je večji in težji

glede občutka za volanom utesnjenost
pa lahk primerjam iz starih časov
npr ko si se vsedel iz stoenke al pa diane
v kak večji amodernejši  boljši avto
npr punto al pa GS
je bil prvi feeling kak je mal prostora
ker se bil prej navajen na zračnost veliko navideznega lufta
za šoferskim zicom tak da si lahk med vožnjo presedel k sovozniku
sorry tega ni več ampak centimetri pokažejo več prostora za volanom
pa vse ostalo je stvar navade
npr levo oporo za nogo ima dobro ne desni je pa gas in nima noga kaj delat drugje

tak vsaj učijo na vranskem, kot udi marsikaj pametnega-priporoča.
je moj bingo 3 pač mal prehiter pa sem mogel it na zbijanje točk, bom moram it nazaj na serijo A:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

bingo

ANTASI: "ampak centimetri pokažejo več prostora za volanom" Upam da se boš fajn v jezik ugriznu...sicer naj pa slika odloči, kdo ima prav...(BTW razlike je skoraj 15cm!!)

antasi

uh, si se potrudil, vidim

kot sem napisal šola varne vožnje uæi drugačno držo za volanon
je pa res da vsakemu pače pač drugače,
in ne me kurcat ampak tudi jaz sem včasih tak sedel
dokler ni blo karambola..

garac

Citroën in Peugeot sta po štirih letih osvežila potniško in dostavno različico modelov berlingo (desno) in partner. Med njima je bil doslej precej uspešnejši berlingo, lani je bil s prodajo prek tisoč vozil najbolje prodajani enoprostorec v Sloveniji. Oba sta najbolj spremenjena na prednjem delu, zdaj pa se tudi vidneje ločita med seboj. Berlingo ima nove odbijače, zgornji del odbijača in stranske letve v črni barvi, osveženo masko in visokosvetleče dnevne luči. Partner pa je dobil masko po vzoru modela 508, prav tako visokosvetleče dnevne luči in še nekaj sprememb. Pod motornim pokrovom imata oba osvežene in varčnejše motorje. Tako različica e-HDI90 s sistemom start & stop in robotiziranim ročnim menjalnikom v povprečju porabi le 4,7 litra plinskega olja na sto kilometrov (izpust ogljikovega dioksida je 125 gramov na kilometer). Izpust običajne različice HDI90 je 135, zmogljivejše HDI115 pa 139 gramov na kilometer. V ponudbi ostajata 1,4- in 1,6-litrski bencinar s 70 oziroma 88 kilovati.

Obe znamki sta ob tem osvežili tudi večja dostavnika jumpy in expert. Oba sta dobila nekaj oblikovnih sprememb, za doplačilo pa šeststopenjski samodejni menjalnik. V ponudbi bodo trije dizli s 70, 92 oziroma 118 kilovati in izpustom med 172 in 189 grami ogljikovega dioksida na kilometer.

(finance)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AndryAndro

Citat od: garac;122848Citroën in Peugeot sta po štirih letih osvežila potniško in dostavno različico modelov berlingo (desno) in partner. Med njima je bil doslej precej uspešnejši berlingo, lani je bil s prodajo prek tisoč vozil najbolje prodajani enoprostorec v Sloveniji.

Zanimivo bi bilo objaviti statistiko vseh reklamacij, le-teh avtomobilov :BigThumbs:
Le kakšen odstotek bi bil??
&REJ

lerin

očitno spet ne tak veliko, sicer jih ljudje ne bi kupovali in to že kako drugo leto zapored berlingo sodi v vrh prodaje med enoprostorci.

garac

od tisoč se pač najde par modelov, ko bo crknil caddy, pa le priznaj in nam pošteno napiši! A pri überwagnu te nič ne moti?
V glavnem, mam par kolegov, ki vozijo III ko pa so zadovoljni. Morda so s prenovo tudi na mehaniki kaj spremenili (dvomim)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

bom še svoje mnenje napisal
verjetno sem malo pristranski ko vozim citrote
ampak ne morem pomagat ko v službi vozimo nemce ki mi nikkaor ne ležijo
trdi, znotri dolgocajtni itd

novi bingec je za enega OK za druge promašaj
ko sem ga prvič gledal in vozil mi tudi ni bil preveč všeč starega bi rajši tedi kupo
ampak ko ga vozim vidim da ima svoje prednosti in mane

antasi

notranjost je oblikovno ko v kakem džamperju ampak je praktična
zunanjost je malo prevelik ampak je praktičen
dobr je tudi imet senzorje
motor veste vsi da je OK HDI
podvozje je glasno ampak me  spomne kulk sem dal za njega
pri picassu tega ni, mogoče je rešitev debel tepih zadaj:Hammer3:
vzmetenje je mal pretrdo in se zgodi da prazen poskakuje ko spet džamper:argue1:

pa ga ne šparam

v redu voz je to:BigThumbs:

antasi

zakaj je tulk prodanih:AngelPray:
za ta denar sigurn ne dobiš več evropskega avta
za družine je pa sploh OK
ni pa za npr xandreja ki je navajen drugačnih vozov
zato sem si tudi jaz kupo GSa da se občasno mal hrbtenico spočijem od tega džamperja:Hammer3:

pa še mal potrkam po lesu tok tok:AngelPray:
zaenkrat ni bilo reklamacij

Gox

Ja na toliko tisoč prodanih, je sigurno kakšen slab ... samo splošno gledano so super avti. Kar poznam lastnikov, so do sedaj še vsi zadovoljni z njimi.

Včasih so mogoče lastniki preveč "problematični", včasih pa je res lahko tudi avto "iz slabe izmene" ...

V moji službi (privat avti sodelavcev) so trije Berlingi (XTR + 2x Multispace) in dva Partnerja + 2 Berlinga II ... vsi zadovoljni lastniki, od prej pa poznam še enega XTR, pa je mož tudi več kot zadovoljen.

Gox

Me pa zanima kako bo šel razvoj Berlinga naprej ... po faceliftu ... kakšen bo Mk4 (bodo še širili mere, bo ostal enak, kake nove linije ...) Ta faceliftan je samo malo updejtan :)