Filter zraka in nafte

Začel/a danije22, Marec 03, 2010, 11:09:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

danije22

Pozdravljeni.
Nikjer nisem zasledil, kje in kako se zamenja filter zraka in filter nafte.
Bi mi lahko kdo opisal ali kakorkoli drugače napotil v pravo smer (slikce)?

Lep pozdrav

Xandrej

Kaj misliš kabinski filter ali zračni filter? Naftni filter je pri motorju pod plastiko... Zračni sklepam, da znaš menjat ker je malo prelahko glede na to, da se sam tega lotevaš, filter kabine pa je pod volanom desno pa malo zvijaš pa gre noter...

raver

o zamenjavi filtra zraka kabine je že ena tema odprta, kjer so tudi slike za pomoč pri zamenjavi..

danije22

Filter kabine oziroma klime vem kje je, sem tudi zasledil na tem forumu.
Hvala za vašo pomoč, če pa ima mogoče kdo kakšen link ali sliko, kako izgleda filter nafte, bom zelo hvaležen.
Pa še nekaj glede filtra nafte - kako vem, če je narejeno po bosch sistemu? Baje sta 2 in prodajalec ne ve, katerega mi prodat.

Lep pozdrav.

Dizl

Citat od: danije22;68964Filter kabine oziroma klime vem kje je, sem tudi zasledil na tem forumu.
Hvala za vašo pomoč, če pa ima mogoče kdo kakšen link ali sliko, kako izgleda filter nafte, bom zelo hvaležen.
Pa še nekaj glede filtra nafte - kako vem, če je narejeno po bosch sistemu? Baje sta 2 in prodajalec ne ve, katerega mi prodat.

Lep pozdrav.

Lp,

Odvisno... A ima motor 66, ali 79 kw?

Naj pogleda po prometni...

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=6&prdsl=1993&ktlg_lang=2&ktlg_01_mrksl=8&ktlg_01_mdrsl=35&ktlg_01_modsl=5&ktlg_01_fzkat=&ktlg_01_fzart=1&ktlg_subpage=0&gobackToPage=1

danije22

2.0 HDi 80kW l.2003
Je kakšna posebna kunšt zamenjati ta filter, ali samo odšraufaš in zamenjaš kot filter za zrak ali kabinski filter?

Francl

Odklopiš tiste tri cevi, spodaj izpustiš nafto, odviješ obroč pri pokrovu. Najbolje s ključem za oljni filter. Lahko se zgodi, da je izpustni vijak zapacan. V tem primeru okoli filtra zaščiti s kakšno cunjo. Očisti, zamenjaj, sestavi nazaj. "Verglaš" toliko časa, da pumpa prime in motor vžge.
:funny34d:
:Hammer3:

danije22

Vse bi bilo v redu, ker sem uspešno vse pozamenjal, sedaj pa en neprijeten zaplet: Slučajno sem danes dolival tekočino za vetrobransko steklo in vidim, da je cela mašina mastna. Mi je odpadel pokrov na mašini, kjer se doliva olje. Ima kdo kakšno idejo, kje se to dobi? Vse sem že preklical, razen citroen servis...

Xandrej

Pri mesarju pa res ste eni smešni. Pokrov za olje na motorju pa res ne vem kje bi lahko dobil kot za 5€ na servisu... Tudi C5 gredo po poteh xantie, BX-a pa še čese pubeci kupijo avto za 3000 jurje pa nimajo za en pošten servis... :Hammer3::Hammer3::breaking_pc::breaking_pc:

Aja čep pa pride na servisu 6.10€

garac

v prihodnje najprej pokliči servis, morda boš presenečen, kako so nekatere stvari poceni.  Tam boš dal recimo 7€, na odpadu pa ti bo rekel 10.
@xandrej, a ti ni jasno, zakaj so hidravličarji na slabem glasu? Zakaj končajo tako?
 XM je recimo "bil" tipičen predstavnik. Najprej ga je vozil direktor(redno vzdrževan), potem ga je nekdo v firmu, se vozil z njim par let(povprečno, ljubiteljsko vzdrževan) na koncu ga je za male pare kupil kak mladenič in zvozil do konca(brez vzdrževanja)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

danije22

Pokrovček je bil 6€ na servisu. Pisal sem pa zato, ker sem ga nujno potreboval, sej se brez pokrovčka ne morem voziti. Sem ga pač pustil en dan doma in šel s taščinim avtom v službo.
Avto imam že 6 let in je redno vzdrževan na pooblaščenem servisu. Ne dolgo nazaj sem se preselil iz enega konca Slovenije na drugega in nikakor ne najdem konkretnega servisa. Sem prišel na servis in me je mehanik spraševal, kaj mi naj zamenja?! Sem mu rekel da vse, kar je potrebno. In mi je samo oljni filter in olje! WTF?! (kakor jaz vem, je potrebno zamenjati vse filtre) Takoj sem opazil nestrkokovnost. Zato sem se sam lotil zadev.
Sem pa že našel dober servis, ki je sicer 60km stran, ampak se splača...

garac

Pelji k Merlaku, problem rešen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mus

haj mene pa zanima na koliko prevoženih kilometrov se menja naftni filter

bingo

uradni serviserji od citroena na 60kkm...
kakšni bolj natančni ljubitelji pa pred vsako zimo...ker je cena vložka naf.filtra smešna (25€) napram škodi ki jo lahko povzroči "slab dizel" (par let nazaj PE>TROL)
LP

sulicar

Jaz ga menjam vsak servis,to je 20000km,in še dosedaj no problemos!!!