Cimos CX-Citroen Ovnak

Začel/a gule, Oktober 24, 2011, 11:55:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: Tiki;142424Se pravi, da če se avta ne obnavlja da je boljši kot iz tovarne, je bolje da se ga sploh ne...!? Èe bi pa Gule prilimal slike kako gre CX v prešo, bi bili pa vsi glasni...

Jaz sem delal zase in z željo da ostane pleh cel vsaj 10 let. Èe samo pošvasaš ni za dolgo.

Zdaj je pa res da za 2000e je to to. Pri nas ti tolkiko odnese samo ličar.

Kot je že majster Janez napisal " So pa lepi, to je pa res... na zunaj :) "

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: xpuser;142425Jaz sem delal zase in z željo da ostane pleh cel vsaj 10 let. Èe samo pošvasaš ni za dolgo.

Zdaj je pa res da za 2000e je to to. Pri nas ti tolkiko odnese samo ličar.

Kot je že majster Janez napisal " So pa lepi, to je pa res... na zunaj :) "

Je pa tole zanimivo: "V Slo je vse predrago in koljejo majstori, da je to čudo,"...ko pa nekdo v revni BiH obnovi avto za 2000 eur, je pa to nekvalitetno in bo zarjavelo čez 2 leti...seveda...:Hammer3:

Jogador

Citat od: gule;142467Je pa tole zanimivo: "V Slo je vse predrago in koljejo majstori, da je to čudo,"...ko pa nekdo v revni BiH obnovi avto za 2000 eur, je pa to nekvalitetno in bo zarjavelo čez 2 leti...seveda...:Hammer3:

@gule, ti se ne sekiraj preveč, kaj razni majstri tukaj gor pišemo, samo tako naprej, pa zrihtajte tega CX-a, da bo spet na cesti, ker v tej barvi bo makina da bo joj:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

janez

Gule, sej ste dobro zrihtali avte. Cene so pač takšne kakršne so. Cene dela mislim... cene materijala pa ne vem ,če so kaj dosti nižje kot pri nas .

Oldtimerji pri nas postajajo drag hobi. Ljudje se pa tega ne zavedajo in hočejo imeti star avto kljub temu, da si ga ne morejo privoščiti. Potem iščejo poceni varijante...

Ko tako radi gledamo gor v EU... V EU se je scena malo obrnila. Včasih smo na Balkanu vse sami delali, ker ni bilo denarja. Pa smo bili zadovoljni. Zdaj ne znamo nič več sami narditit. V tujini pa zdaj Spačkarji postajajo "Balkanci". Večinoma sami delajo avte. Kupijo poceni varilni aparat, mal orodja pa se spravijo delat. Nazadnje sem spremljal tipa na Nizozemskem, ki je Furgona obnovil v tunelu za paradajze gojit. Kupil je pleh pri meni , ostalo pa vse sam uštimal.

Lovro

Gule, ti kar objavljaj slike - jaz prav uživam, ko gledam, kako rihtate CX-a.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

To pa najbolj sovražim ko en majster drugega šimfa kot da bi bajto gradil ko vsak vsakega majstra šimfa... Pa za koko pa kak pa kje pa jebote...

janez

dvorjan

Oni ko znajo delati in dobro delajo, si upajo to tudi pokazati. Saj je vec kot ocitno tudi na forumu. =) Ce bi imel sam za generalno zrihtati tak avto, bi ga z veseljem za tak denar peljal k Guletu v Bosno. Brez najmanjsih predsodkov.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

phhh, ma jest neb dau busancem popravt, no way! Ajga, pol greš pa vmes mal v kontrolo, pa 2 litra Meraka, al pa Jelena, pa bureki, sirnice, æevapi... NEMA!
Saj bi me še pobralo zarad enega avta, že če grem do keže, grem potem z njim na kak osvežilen napitek, o Guletu pa...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

gule

No, da ne bo kdo mislil, da sem kaj jezen...tak je kakšen je...škoda, da ni v originalni barvi, a to niso moje želje...pobarvan je v rdečo in streha je bela...ko poslikam dam gor...

Kar se tiče kakovosti, lahko rečem tole, nič nismo od delov kupili, pa smo spet nekaj naredili...torej, če je na podnu luknja, smo okoli nje izrezali gnilobo, pa nov pleh našvasali, kot karies ven...res, da na teh kosih lima ni vsake šare kot na originalu, a je to povsem nepomebno saj so to deli, ki se ne vidijo(ponavadi je tepih čez)...normalno, da smo vse zaščitili z vsem živim, kar trenutno obstaja na trgu...zarjavelo ne bo niti čez 10 let...na koncu pa v vse špranje še vosek natiščimo...glej obnovo gsx-a...pa še to, ta dela so samo zanimacija za delavce, ko nimajo modernih avtov za delat, torej, da ih ni sram, ko plačo dobijo, pa nismo 15 dni nobenga avta pobarvali npr...

gule

Aha še to, mogoče bo komu zanimivo, cx smo dobili zastonj, pod pogojem, da ga res obnovimo in na zadnjo šajbo nalimamo nalepko z reklamo firme, ki nam je donirala avto(en foto studio). Gsx, pa smo plačali 250 eur, ker realno nobene te stare garje niso več vredne dokler se ne obnovijo. To velja za vse stare Citroene iz sedemdesetih in osemdesetih let ne glede na tip...normalno, če so v takšnem obupnem stanju, kot smo ih mi dobili, oz.kupil:BigThumbs:i...

zlikovski

2000€ ni dosti, ampak mi imamo prenizke plače!

Zeko124

Pozabljate, da so ti zneski (predvidevam) brez dela :). Kar sicer ne igra velike vloge, pa vseeno.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si