Cimos CX-Citroen Ovnak

Začel/a gule, Oktober 24, 2011, 11:55:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Ko bo tale CX polagal ovinke, @gule, bi te prosil, če nam boš razkril, koliko je bilo tole šoldov. Ne mislim nabavo avta, ampak zgolj mehansko - kleparski - ličarski sloj. Ko si pripeljal avto, je šlo vse ven, rihtanje pleha, lakiranje, barvanje itd ter nazaj sestavljanje. To me firbec matra. Smo s prijatelji že parkrat imeli debate o tem podvigu. Da se avto čisto svleče, zrihta pleh, pofarba in da je potlej kot iz škatlice. Verjamem, da bolj verjamejo svojim starim, preizkušenim garam kot pa novim, super duper elektronskim "frčaplanom", he he he
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gule

Ja dexterboy, to ti je takole nekak...pri gsx-, naj bi stroški bili cca.2000 eur, a tam nismo sedežev, ter armaturke reparirali...na CX-u je vse to potrebno in je reparirano, saj je avto bil poplavljen in je vse zgnilo...torej so stroški še višji...

zlikovski

Pomojem barvanje 1700€, kolk pa je še dela z drugimi sklopi je pa lahko cena lahko zelo različna glede ohranjenosti.
Po mojem občutku, da je avto res kot je treba ene 4000€ gladko.

janez

Navali narode... za dva jurja "zrihtan" avto. Sej to že vsi v Sloveniji vedo... čim dlje pelješ , bolj je poceni. O kvaliteti pa... nikogar ne zanima :)

gule

Citat od: janez;142335Navali narode... za dva jurja "zrihtan" avto. Sej to že vsi v Sloveniji vedo... čim dlje pelješ , bolj je poceni. O kvaliteti pa... nikogar ne zanima :)

Mike je videl, kakšen je gsx, ki smo ga zrihtali, pa naj on pove o kvaliteti...:BigThumbs:

janez

Gule... nič ne rečem, verjetno je za 2 jurja čist OK. Tud moj ami je za 600 eur čist OK, pa tud moj spak je bil za 300 DEM leta 91 super...

Cena je v detajlih, ne samo v končnem izgledu. Seveda pa večina ljudi ne zanimajo detajli. Še posebej detajli ob varjenju - popravilu karoserije, ki se vidijo samo v procesu obnove, pri končanem izdelku pa so zakriti očem nepoznavalcev.

Res pa je... Tud jaz bi peljal svojga DAKA na vaš servis, vsipal 2 jurja pa odpeljal "nov"avto (pa še hvalil bi se da sem ga obnovil na citroen servisu :)). Za ta denar ne morem kvalitetno in po mojih (ali starodobniških) normah obnovit svoj avto v Sloveniji... četudi , ga sam delam. Že samo barvanje stane več...

Si vklopljen na moj fejsbruh in verjetno vidiš album AK400... V Franciji kupljeno rezervnih delov za kleparijo v cifri okoli 800 eur, do sedaj sem oddelal 150 ur dela plus 1500 eur materijala. Manjka še kakšnih kleparsko-špenglarskih 100 ur, da bo šel avto iz moje delavnice. Pa računaj še barvanje in sestava... sestava še enih 70 ur, barvanje, rezervni deli za mehaniko so prešli cifro 2500 eur...

Lahko to delo opravijo v takšnem obsegu za 2 jurja nekje od Kolpe nižje ?

Kar sem dos edaj videl v živo avtov od raznih pametnjakovičev... NE.

So pa lepi, to je pa res... na zunaj :)

gule

Èisto možno da je zadeva ko se na papir da dražja jaz sem to nekak na pamet rekel...so slike na forumu od začetka do konca obnove gsx-a pa vsak lahko sam zaključi, če je kvalitetno, ali fušersko narejen...res pa je da smo mi edini butli pri nas, ki se se s tem ukvarjajo, normalno, da je bolš blatnik in haubo na novem c5 zamenjat za 2 dni, pa dnar pobrat...

north

Citat od: janez;142340Gule... nič ne rečem, verjetno je za 2 jurja čist OK. Tud moj ami je za 600 eur čist OK, pa tud moj spak je bil za 300 DEM leta 91 super...

Cena je v detajlih, ne samo v končnem izgledu. Seveda pa večina ljudi ne zanimajo detajli. Še posebej detajli ob varjenju - popravilu karoserije, ki se vidijo samo v procesu obnove, pri končanem izdelku pa so zakriti očem nepoznavalcev.

Res pa je... Tud jaz bi peljal svojga DAKA na vaš servis, vsipal 2 jurja pa odpeljal "nov"avto (pa še hvalil bi se da sem ga obnovil na citroen servisu :)). Za ta denar ne morem kvalitetno in po mojih (ali starodobniških) normah obnovit svoj avto v Sloveniji... četudi , ga sam delam. Že samo barvanje stane več...

Si vklopljen na moj fejsbruh in verjetno vidiš album AK400... V Franciji kupljeno rezervnih delov za kleparijo v cifri okoli 800 eur, do sedaj sem oddelal 150 ur dela plus 1500 eur materijala. Manjka še kakšnih kleparsko-špenglarskih 100 ur, da bo šel avto iz moje delavnice. Pa računaj še barvanje in sestava... sestava še enih 70 ur, barvanje, rezervni deli za mehaniko so prešli cifro 2500 eur...

Lahko to delo opravijo v takšnem obsegu za 2 jurja nekje od Kolpe nižje ?

Kar sem dos edaj videl v živo avtov od raznih pametnjakovičev... NE.

So pa lepi, to je pa res... na zunaj :)

Ja se strinjam z napisanim najbol je če obnavljaš z ljubeznijo in natančno ...
Citroën - Creative Technology

zlikovski

Dvomim, da je danes kdo pripravljen dati za obnovo avta nad 4000€, ampak tu se začnejo komaj solidna obnavljanja.
Edino da si ga vse sam obnoviš in pripraviš na barvanje, potem prideš mogoče skoz z kakimi 3000€ to je cena za kakšnega CX-a.

xpuser

Citat od: zlikovski;142356Dvomim, da je danes kdo pripravljen dati za obnovo avta nad 4000€, ampak tu se začnejo komaj solidna obnavljanja.
Edino da si ga vse sam obnoviš in pripraviš na barvanje, potem prideš mogoče skoz z kakimi 3000€ to je cena za kakšnega CX-a.

Gledal sem slike kjer je podn pošvasan. A to ste kar povrh dali pleh pa malo pošvasali?

gule

Ne to smo neostik vzeli, pa lepenko in malo vse zalimali...pa z črnim alkoholnim flomastrom prebarvali...

ModelJT

Citat od: gule;142373Ne to smo neostik vzeli, pa lepenko in malo vse zalimali...pa z črnim alkoholnim flomastrom prebarvali...

:BigThumbs: :Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Citat od: gule;142373Ne to smo neostik vzeli, pa lepenko in malo vse zalimali...pa z črnim alkoholnim flomastrom prebarvali...

Oprosti, če se že na sliki videt da je pleh vi vpasan in švasi niso premazani z diht maso.

Zeko124

Naj prvi vrže kamen tisti.....

Nekak sem se spomnil na to zgodbo.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Se pravi, da če se avta ne obnavlja da je boljši kot iz tovarne, je bolje da se ga sploh ne...!? Èe bi pa Gule prilimal slike kako gre CX v prešo, bi bili pa vsi glasni...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005