Nosilec amortizerja

Začel/a firbec, Oktober 08, 2011, 01:15:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Hej Tiki, če prav razumem imava identični blondinki (no pustimo malenkosti okrog spraskanih odbijačev...aja točno, to mava tut oba2:Hammer3:).

Kolikšen je premer luknje za nosilec v karoseriji, 17 ali 20 mm? (tole so mi napisali: Which type strut hole you have? Small diameter (17mm if measuring from the top) or large diameter (20 mm from the top)?)

Èe lahko kakšen drug pomaga oz pove, kaj točno naj premerim sam bo tudi super:emot112:

Se zanimam za nakup obnovljenih nosilcev na elastomer.eu, pa rabim ta podatek...
Sploh mi je všeč kovinska ojačitev, ki jo vgradijo za primer odpovedi...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

garac

razilka je med obično hidravljiku in activo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: garac;121216razilka je med obično hidravljiku in activo

To sm sklepal ja, kolikor mi je znano ima navadna hidro manjšo luknjo?
Al je to samo fi cevi, ki pelje od bunk...
"Watch this..."

gregor

Tu se gre za debelino "amortizerja". V6 imajo debelejše. Vse ostale, active, hydractive ali navadne imajo tanjše. Torej če nosilec od zgoraj pogledaš, kakšna je luknja čez katero gre amortizer.

Potem je pomemben še priključek cevi za hidravliko. Èe je navadna hidravlika, je tanka kovinska lajtnga, če je hydractive ali activa, je debela lajtnga-gumjasta hidravlična cev- priključek je debelejši.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Citat od: gregor;121223Tu se gre za debelino "amortizerja". V6 imajo debelejše. Vse ostale, active, hydractive ali navadne imajo tanjše. Torej če nosilec od zgoraj pogledaš, kakšna je luknja čez katero gre amortizer.

Potem je pomemben še priključek cevi za hidravliko. Èe je navadna hidravlika, je tanka kovinska lajtnga, če je hydractive ali activa, je debela lajtnga-gumjasta hidravlična cev- priključek je debelejši.

E to sem rabu, se vidi kdo je majster za xantije, hvala:BigThumbs:

Za hidravlične cevi sem že vedel, samo ta luknja mi ni bila jasna, čeprou se mi je zdelo, da je to.

Torej ožji amortizer, 17mm fi-ja luknje (bom še zmeru doma), brez hy.

Bom sporočil, ko zadevo naročim/dobim.:take_picture:
"Watch this..."

Jogador

Hja zdaj je pa tko, cena za 2 obnovljena in ojačana nosilca iz zaloge je 240€, ko jim pošljem svoje stare nazaj mi vrnejo 60€. Èe pa jim v štartu pošlješ stare v obnovo pride pa za dva komada cca 160€.
Poštnina pride cca 30€, tko da smo na dobrih oz slabih 200, to je pa skoraj cena novih pri majstru iz hrvaške. :Hammer3:

Samo vseeno resno razmišljam o teh obnovljenih, tista zaščita proti prebitju havbe in 2 leti garancije se mi dopadeta...:BigThumbs:

Seveda če je še kakšen interesent, naj se javi, verjetno kaj prišparamo na poštnini, ima pa samo nosilce s fi-17mm na zalogi, obnova rabljenih pa traja 4 delovne dni...
"Watch this..."

GSclub

tisti s Hrvaške mi že 2 leti delajo ... komu še dalje.

Jogador

No saj zato pa, tole se mi zdi dobra šansa.

Se slučajno komu doma valjata 2 stara ampak še cela nosilca za hidro brez hy?
Da ne rabim moje dat na klocne za en tedn do 14 dni, nimam prostora, zunaj je pa nebi mel razkosane...
"Watch this..."

mirchi

Kompliciraš. Hrvat je preizkušen,cena je ista zakaj bi odkrival toplo vodo?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Meni je Hrvat takoj naredil.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

firbec

Èe slučajno kdo spregledal: V XM dodelku se je javil možakar iz elastomera:

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4340&page=10

Torej: obnovljeni nosilci (baje na zalogi) 121 e komad, če pa pošlješ svoje v obnovitev pa 79e komad, poštnina še 21 e

Sicer je pa že Jagodar ugotovil, podobna cena kot pri majstru iz hrvaške.

Tiki, kako si ti rešil pritrditev tiste plastike ki ščiti amortizer?

Tiki

Z vezicam, samo se hudič vsake toliko sname...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

No, če koga zanima (sam trenutno ne morem naročit nosilcev, mi niso bajte ogreval, ko sva bla zdoma, in je par cevi recimo temu "spustilo" vodo po celem stanovanju, so nastali nepredvideni stroški:ahh1:), tip iz elastomera mi je poslal mail, da imajo ta mesec akcijo, pride poštnina do Slo 12€ namesto 24...
"Watch this..."

Klemz

a se temu rece nosilec vzmetnega cilindra? gledam zgodovino svoje bjonde pa je na enem racunu to napisan.
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro

gregor

Lahko bi bilo to. Èe je cena 100 eur ali več, je verjetno to. Imaš kataloško zraven napisano?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio