Berlingo 1.6Vti

Začel/a tomzi, September 09, 2011, 09:13:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomzi

Kaj menite o bencinarju, ne delam velik kilometrov tam od 15-20k km pa gledam bencinar, ker je mal močnejši.
Pa me zanima ali je že kdo vozil tak avto s 120 konji. Je kej bolj poskočen kot dizelček?

mitja12345

Zdravo, jaz imam tega 1.6 120 konjskega. Povprečna poraba je od 6.8 do 7.5, odvisno koliko sem na avtocesti - ja 6. prestava mu manjka. poskočen je sigurno bolj od dizelčka tudi sam uzvoj je boljši..jaz sem zelo zadovoljen če pozabim na določene pomanklivosti oz. polovičarsko delo :)

MSrougeZX

Mogoče bolj poskočen  kot 90HDi, bolj pa sigurno ne kot 110 HDI. 120VTi je za normalno vožnjo dovolj, poskočen se mi pa ravno ni zdel v DS3 in C4 picasso...bolj neposkočen kot kj drugo. Porabo ima pa res nizko, oz. zmerno v primerjavi z drugimi bencinarji.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mitja12345

ja čaki, ne moraš pričakovati, da lahko s 120 konji poletiš...sigurno se pozna razlika....ampak ko sem peljal 1.6 hdi 110 in mojega..moram reči, da ima moj še vedno tisti navor na obratih...ko gre :)
LP

TeMpL

Citat od: mitja12345;109340jaz sem zelo zadovoljen če pozabim na določene pomanklivosti oz. polovičarsko delo :)

In te so? bi bilo res zanimivo vedet...

mitja12345

tako kot je že v drugi temi rečeno...so nekateri mehanski deli narejeni polovičarsko....dokler bo avto v garanciji, se ne bom sekiral...potem pa vrjetno prodaja. Največ problemov je s samo sklopko in tempomat + cukanje pri meni...so recimo da odpravli, bom videl spet čez 1 teden, če je vse enako..trenutno je vse OK ko je avto prišel iz servisa 2 dni nazaj

MSrougeZX

Ja pa si vprašal kaj so naredili oz. menjali da zdaj dela OK?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mitja12345

Naložili so now softwear - mislim da se tko napiše :), skolpko je baje očistil mislim pa, da jo bo potrebno menjati...cuci, za enkrat me ne gane kaj delajo, tud če se praskajo sej veš kje, sam ko bo garancija potekla bom zahteval dodatno leto!

alan30

Očistil sklopko s čim pa s toplo vodo pa cetom mater bi ga useku menjaj pa mirna bosna men so tud neki klobasal pa pamet solil, ko mi je pa poču film so pa hitr zamejal.

PS
Oprosti za tale post ampak me take stvari tako razpizdijo, da bi šel kar do njih pa jim povedu svoje.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

mitja12345

ja to so rekli....ko bo spet tresla bo šel avto nazaj, trenutno je ok :))

alan30

Veš kva so men rekl naj jo malo zažgem in da bo dobro sem jim reku, da ni problema naj jo kar sami zakurijo, potem ko jo bodo ven vzeli in mi dali novo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

mitja12345

Sej imaš prav! Jz še vedno vrjamem, da me nimajo za norca in da se trudijo :)

tomzi

Jaz sem danes mal gledal berlingote in C4. hmmm zanimiv berlingo Bel 1.6VTi panoramska streha, pack oprema ni da ni. Ni čist nov rabljen pol leta? Kaj pravte 13.000€. Edin probat bi ga mogu kako se vozi tak avto. C4 nov bencinar pa okrog 14k€ mal čez.... Me bolj vleče k berlingotu k res lahko daš noter boga in pol:)

garac

Kar se udobja in opreme tiče sigurno vsaj zame zmaga C4, po uporabnosti-drsna vrata, zadaj ogromna dvižna pa Berlingo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomzi

Zanimiv mi je tudi VTi mašina. Na leto naredim okrog 20k kilometrov. Pomoje bencinar čist dober. liter gor al dol :-))
Ko sem danes vžgal pr berlinu VTi, lepo zapoje ta mašina, sploh k pohodiš gas misliš da je športen avto:) vrum vrum. Sam še pelat se bo potrebno enkrat it da vidim kako to gre.