Uvoz avtomobila iz Italije

Začel/a visar, Avgust 23, 2011, 08:08:57 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Pozdravljeni

Ma pojma nimam kam naj napišem pa sem odprl novo temo.

Dejstvo je da so C2-jke pri nas nad 3500€ v Italiji pa že po 2000€.

Zanima me kako se avtomobil registrira v sloveniji, po včerajšnjem pogovoru med kolegi sem izvedel:

- Kupiš avto v italiji in dobiš kupoprodajno pogodbo s njihovo prometno
- kupiš začasno tablico - neka carinska ali nekaj podobnega (saj naše preizkusne ne dobiš za tuj avto)
- greš k nam na tehnični kjer rihtajo homologacijo in plačaš 90€ za homologacijo
- plačaš zavarovanje in cestnino
- registriraš in že se voziš.....

Torej cena avta + 200€ za papirje in je avto pri nas na cesti...

A je to res ??????
kakšna je tista tablica pod drugo alinejo ???
______/\\______
______/\\______

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Sem fizična oseba in bi rad kupil rabljeno osebno vozilo v EU. Kaj moram storiti, da bom lahko registriral vozilo?
Rabljena osebna vozila, pridobljena v drugi državi članici od fizičnih oseb, niso obdavčena s slovenskim DDV. Zato pa je treba v 15 dneh od nakupa rabljenega vozila napovedati pridobitev motornega vozila davčnemu organu za namene plačila DMV in okoljske dajatve. Napoved predstavlja izvirnik računa o nakupu osebnega vozila oz. drugi dokument (pogodba o prodaji vozila od fizične osebe v EU), ki dokazuje lastništvo vozila, in izvirnik ali overjeno kopijo registracijskega dokumenta oziroma prometnega dovoljenja.

Davčni organ na podlagi napovedi odmeri DMV in okoljsko dajatev ter izda odločbo in na podlagi dokazila o plačilu še potrdilo, ki služi homologaciji in registraciji vozila, saj brez tega potrdila vozila ni dovoljeno homologirati in registrirati.

Ali je pri uvozu rabljenih vozil iz držav zunaj EU treba plačati dajatve carinskemu organu?
Za vozila, ki se uvozijo iz tretjih držav (zunaj EU), obračuna dajatve carinski organ. Obveznost za plačilo DDV, DMV in okoljske dajatve pri uvozu se nanaša tudi na rabljena vozila. DDV se obračuna po 20-odstotni stopnji, DMV se obračuna glede na vrednost vozila po lestvici, okoljska dajatev pa v višini 0,0584 evra na kilogram vozila.

Ali je treba potrdilo o plačilu DMV priložiti pri vsaki nadaljnji prodaji motornega vozila?
Potrdilo kot dokaz o plačilu DMV se glasi na motorno vozilo in ga je treba predati kupcu ob prvi prodaji na ozemlju Slovenije. Priporočljivo je, da to potrdilo spremlja vsakokratni promet z motornim vozilom, saj je dokazilo o plačilu DMV s strani pridobitelja.

Se obseznejsi Q&A pa dobis na: http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/davek_na_motorna_vozila_pojasnila/odgovori_na_nekatera_pogosta_vprasanja_davcnih_zavezancev/#c17420
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Xandrej

Na hitro? Se ne splača več sploh...

visar

2000 Vozilo
+400 DDV
+60 DMV
+90 homologacija
--------------
=2550 €

Sedaj je le še vprašanje prevoza oziroma tablic pod točko 2
cca 800€ ceneje.

Èe ti napiše račun 1000 namesto 2000 pa vemo kje smo,
samo po evrotaksu je tak avto prej 3000, zato se kljub 2000 splača :-)

LP
______/\\______
______/\\______

visar

aja pa še to za zgornji primer sem vzel slabši scenarij... to se pravi da plačam DDV, kar pa iz italije odpade.... :-)
______/\\______
______/\\______

dvorjan

Ja, pri avtomobilih z nizkim CO2 (recimo do 150g/km) se se nekako splaca, pri ostalih pa so stevilke ze bolece.

@visar: DMV moras racunati na ceno z DDV. DDV pa lahko poravnas v ITA ali SLO. DDV se recimo splaca placati v drzavah, kjer je manjsi kot pri nas ...

Xandrej

Lahko ti oni piše račun kakega si ti zmisliš. Èe račun smrdi ti tukaj svojega ocenijo pa ti dajo davek pa si spet zmaga... To je sumasumarum cena rec. za 1.1 motor ali pa 1.4 daje pa se ne splača...

Greš gor po kakega šestaka ki ima izpust preko 230 g pa plačaš 23% davka... To je pri enem normalnem avtu za 15 000 jurjev ohohoh... ko jebe davčno ne dam jim tolko sploh...

mirchi

Ti pa tvoji sestaki. Kdo razen tebe pa zelo redkih izjem si sploh se lahko privosci tako tankanje?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Jaz sem samo dal za primer da bi jaz šel spet gor po karlija recimo. Daš več kot 5000 davka... Tankanje je najmanjši problem kakor tudi servis... Kupujem V8 pa mi je že en spizdil čakam na drugo priložnost...

Tak kot so eni mahjeni na dizlake sem pač jaz na velike mašine to je to... ;)  :BigThumbs:

visar

pozdravljen dvorjan.
Jaz sem razumel da DDV-ja ni potrebno plačati.
Spremenil sem le državo in sicer sedaj gledam po avstriji in v ponedeljek izgleda da grem tja
______/\\______
______/\\______

visar

gledam namreč

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lj4gnrhotwvi

pa tablica 80€
gorivo 100€
homologacija 90€
DMV 150€

to je 2800€ kar pa je ceneje kot pri nas in sicer skoraj za jurja.... a se motim?
______/\\______
______/\\______

dvorjan

@visar:
DDV moras placati v eni izmed drzav. Ce kupujes v avtohisi, ti lahko dajo racun z ali brez DDV (njihov MWST). Za Avstrijo je vseeno, ker ima tako kot mi 20% DDV, ce se ne motim. Ce bi kupoval v Nemciji, prihranis odstotek, ce tam poravnas davek, ker imajo 19% MWST.

Zato pa pazi pri avtomobilskih oglasih v tujini. Tisti, ki so najbolj poceni, veckrat napisejo, da je cena brez davka (v Italiji se davku rece IVA), sicer pa je le-ta ze vstet v ceno in ti ga zato ni treba se enkrat placevati pri nas. Poravnas le DMV in homologacijo.

Xandrej

Kaj to boš predelal v elektriko ali boš vozil? Ker v italijo it po avto 1.1 z 150 000 kilometri hmmm